Επιχειρηματικά

Novartis: Βελτιωμένα είναι τα οικονομικά στοιχεία το 2022

Novartis: Βελτιωμένα είναι τα οικονομικά στοιχεία το 2022

Βελτιωμένα είναι τα οικονομικά στοιχεία της Novartis το 2022. Έξι καινοτόμα φάρμακα αντιπροσωπεύουν τώρα το 32% των πωλήσεων καινοτόμων φαρμάκων και αυξάνονται κατά 26%.

’Η Novartis βρίσκεται σε καλό δρόμο να γίνει μια καθαρά καινοτόμος εταιρεία φαρμάκων, σε μοναδική θέση να αξιοποιήσει την παγκόσμια κλίμακα και τις πλατφόρμες Έρευνας και Ανάπτυξης της.’’  τονίζει μεταξύ άλλων , ο Vas Narasimhan, διευθύνων Σύμβουλος της Novartis, σύμφωνα με ετήσια αποτελέσματα της Novartis 2022.

Αυξημένα είναι τα κέρδη της Novartis, για το δ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 69 σεντς, μειωμένα κατά 91% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2021 αλλά και στο σύνολο του 2022, όπως ανακοίνωσε η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία σε διεθνή διαδικτυακή παρουσίαση .Αναλυτικότερα,  το 2022 οι καθαρές πωλήσεις έφθασαν συνολικά τα 50,545 δισ. δολάρια έναντι 51,626 δισ. το 2021 (μείωση 2%) και 48,659 δισ. το 2020 (το 2021 είχαμε αύξηση 6% σε σχέση με το 2020). Οι πωλήσεις καινοτόμων φαρμάκων έφθασαν τα 41,3 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μείωση 2%, σε σύγκριση με το 2021. Οι πωλήσεις των γενοσήμων και βιοομοειδών της θυγατρικής Sandoz έφθασαν τα 9,2 δισ., σημειώνοντας μείωση κατά 4%.

  • Οι προοπτικές είναι θετικές για τη Novartis χάρη στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο με καινοτόμα φάρμακα. Ενδεικτικό είναι μάλιστα ότι νέα φάρμακα της εταιρείας συνεχίζουν να διατηρούν καλό ρυθμό αύξησης πωλήσεων με το Entresto για την καρδιακή ανεπάρκεια είχε αύξηση πωλήσεων 31%, το Kesimpta για υποτροπιάζουσες μορφές πολλαπλής σκλήρυνσης 194% και το Kisqali για τον καρκίνο του μαστού 31%. Ενώ πρόσφατα, δημοσιεύτηκαν θετικά αποτελέσματα κλινικών δοκιμών και η εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει εντός των επόμενων μηνών αίτηση έγκρισης νέων φαρμάκων.
  • Ο Vas Narasimhan, Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis, δήλωσε: «Η Novartis βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει μια καθαρά καινοτόμος εταιρεία φαρμάκων, με μοναδική θέση να αξιοποιήσει τις πλατφόρμες Έρευνας και Ανάπτυξης της. Τα έξι καινοτόμα φάρμακα μας αντιπροσωπεύουν τώρα το 32% των πωλήσεων καινοτόμων φαρμάκων μας και αυξάνονται κατά 26%. Κοιτάζοντας το μέλλον, έχουμε έναν ερευνητικό αγωγό πλούσιο σε νέα προϊόντα με 15 σημαντικές ενδείξεις μεσοπρόθεσμα. Αναμένουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία και να ενισχύσουμε τα θεμέλια της Novartis, στο ταξίδι μας να γίνουμε η πιο αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία φαρμάκων».

Στρατηγική

 Κατά τη διάρκεια του 2022, η Novartis αποκάλυψε μια νέα εστιασμένη στρατηγική με τη μετατροπή μας σε μια επιχείρηση Καινοτόμων Φαρμάκων «καθαρού παιχνιδιού». Υπάρχει  μια σαφή εστίαση σε πέντε βασικούς θεραπευτικούς τομείς (καρδιαγγειακά, ανοσολογία, νευροεπιστήμη, συμπαγείς όγκοι και αιματολογία), με πολλαπλά σημαντικά πλεονεκτήματα εντός της αγοράς και σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς, που αντιμετωπίζουν το υψηλό φόρτο ασθενειών και έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Εκτός από δύο καθιερωμένες τεχνολογικές πλατφόρμες (χημεία και βιοθεραπευτική), τρεις αναδυόμενες πλατφόρμες (γονιδιακή και κυτταρική θεραπεία, θεραπεία ραδιοσυνδέτη και xRNA) έχουν προτεραιότητα για συνεχείς επενδύσεις σε νέες δυνατότητες Ε&Α και κατασκευαστική κλίμακα. Γεωγραφικά, ”επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη στις γεωγραφίες προτεραιότητάς μας– ΗΠΑ, Κίνα, Γερμανία και Ιαπωνία.” σημειώνει η διοίκηση  της εταιρείας .

Οι προτεραιότητες 

  •  Επιτάχυνση της ανάπτυξης : Ανανεωμένη προσοχή για την παροχή φαρμάκων υψηλής αξίας (NME) και εστίαση στην αριστεία εκτόξευσης, με μια πλούσια γραμμή σε όλους τους βασικούς θεραπευτικούς τομείς μας.
  •  Παράδοση επιστροφών : Συνέχιση της ενσωμάτωσης της λειτουργικής αριστείας και της παροχής βελτιωμένων οικονομικών. Η Novartis παραμένει πειθαρχημένη και επικεντρωμένη στους μετόχους στην προσέγγισή μας στην κατανομή κεφαλαίων, με σημαντική δημιουργία μετρητών και ισχυρή κεφαλαιακή δομή που υποστηρίζει τη συνεχή ευελιξία.
  • Ενίσχυση : Απελευθερώνοντας τη δύναμη των ανθρώπων της η εταιρεία κλιμακώνοντας την επιστήμη και την τεχνολογία δεδομένων και συνεχίζοντας να χτίζει  εμπιστοσύνη με την κοινωνία

Η Sandoz σχεδίαζε spinoff

Η διοίκηση  επεσήμανε  ότι η προγραμματισμένη απόσχιση της θυγατρικής εταιρείας Sandoz, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής χρειάζεται διαβούλευση με τις επιτροπές και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά και να λάβει υπόψη τις γενικότερες συνθήκες της αγοράς, τη φορολογική νομοθεσία και τις αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων φορολογικών Αρχών, την τελική έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου και την έγκριση των μετόχων σύμφωνα με το ελβετικό Δίκαιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νovartis: H Φ. Μπαμπανάρα Επικεφαλής Επικοινωνίας στην Περιφέρεια Νότιας, Ανατολικής & Κεντρικής Ευρώπης

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συμμετοχή στο "Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου"

O Kώστας Παπαγιάννης νέος Πρόεδρος τηs Novartis Hellas

Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Novartis Hellas για 2020-2021

Η Novartis θέτει στο επίκεντρο της αποστολής της τις κλινικές μελέτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.