Επιχειρηματικά

Novartis Hellas: Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020-2021

Novartis Hellas: Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020-2021

Novartis Hellas: Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020-2021 αποτυπώνει τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

ADMAN

Η Novartis Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για διαφανή και υπεύθυνη ενημέρωση των συμμετόχων της παρουσιάζει την 6η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020 & 2021. Η έκθεση περιλαμβάνει αναλυτικά τις ενέργειες και τις επιδράσεις της εταιρείας κατά την προηγούμενη διετία, με πλήρη ενσωμάτωση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κριτηρίων διακυβέρνησης (ESG). Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο με τον οποίο η Novartis Hellas, στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους ασθενείς και τους ανθρώπους της στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία Covid-19 (περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ).

Το 2021, 3,4 εκατ. Έλληνες πολίτες είχαν πρόσβαση σε 80 θεραπείες της Novartis με 31.385 Ποιοτικά Προσαρμοσμένα Έτη Ζωής (QALYs). Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινωνική/πολλαπλασιαστική αξία των θεραπειών αυτών – μέσω της συνεισφοράς του υγιούς πληθυσμού στο Α.Ε.Π. της χώρας – ανήλθε σε $823,5 εκ. το 2021 και $658 εκ. το 2020 (σύμφωνα με την Έκθεση Αποτίμησης της Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Οικονομικής Επίδρασης (SEE) που εκπόνησε το Ινστιτούτο WifOR για λογαριασμό της εταιρείας).Η εταιρεία πραγματοποίησε το 2021 72 κλινικές μελέτες ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ, με 718 συμμετέχοντες, καθώς και 6 προγράμματα υποστήριξης ασθενών/πρόσβασης με 2.901  ωφελούμενους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η εταιρεία προχώρησε τη διετία 2020-2021 σε συνολικές άμεσες επενδύσεις άνω των €468 εκ.* Επιπλέον, η εταιρεία δημιούργησε συνολικά 1.726 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας σε όλη την αλυσίδα αξίας της το 2021.

  • Σε επίπεδο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, η έκθεση για το 2020-2021 τεκμηριώνει την προσήλωση της Novartis Hellas στους ανθρώπους της, στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, των ενώσεων ασθενών και στο περιβάλλον.

Εργαζόμενοι

Υπογραμμίζοντας τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας στη διαφορετικότητα και στη συμπερίληψη, η έκθεση αποτυπώνει ότι το 63,73% των θέσεων αυξημένης ευθύνης καταλαμβάνονται από γυναίκες. Παράλληλα, με σκοπό τη διαρκή διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος, όπου όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαιρέτως να μπορούν να εμπνέονται και να εξελίσσονται, η Novartis Hellas πραγματοποίησε > 39.000 ώρες εκπαίδευσης, είτε εσωτερικά είτε  μέσω  κορυφαίων παρόχων. Επίσης, με απώτερο σκοπό την προστασία της υγείας των εργαζομένων κατά την διάρκεια της πανδημίας, εφαρμόστηκε υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Ενώσεις ασθενών-Τοπική κοινωνία

Κατά τη διετία 2020-2021 το πρόγραμμα για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο μαστού «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) και με την υποστήριξη των Συλλόγων «Άλμα Ζωής» συμπλήρωσε >2.800 εγγραφές. Υλοποιήθηκε το European Patient Innovation Summit, με στόχο την ενδυνάμωση των φορέων ασθενών στο διαρκώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον και 110 εκπρόσωποι από 38 ενώσεις ασθενών συμμετείχαν στο διαδραστικό Ψηφιακό Σεμινάριο Ενδυνάμωσης & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων που διοργάνωσε η εταιρία τοπικά. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Φτερά», που εστιάζει στην υποστήριξη των νέων ταλέντων, 100 απόφοιτοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα Digital Skills σε συνεργασία με το Foundation, 8 νέοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης διάρκειας 18 μηνών, ενώ υποστηρίχθηκε και ο θεσμός “Falling Walls Lab Greece”, ένα διεθνές φόρουμ για τη νέα γενιά καινοτόμων, πρωτοπόρων, δημιουργών και οραματιστών.

Περιβάλλον

Η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος παραμένει σημαντική προτεραιότητα για την εταιρεία. Το 2021 ολοκληρώθηκε  η απομάκρυνση όλων των πλαστικών μιας χρήσης από τις εγκαταστάσεις της, ενώ είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του στόλου συμβατικών οχημάτων της εταιρείας με αντίστοιχα προηγμένης τεχνολογίας.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Novartis Hellas (εδώ).

 Σχετικά με το προφίλ της ‘Εκθεσης:

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα (“in accordance-Core”) με τα παγκόσμια Πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης GR, με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις προσδοκίες των ενδιαφερομένων μερών της εταιρείας και να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η Novartis Hellas διαχειρίζεται τις πιο ουσιαστικές επιδράσεις της στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Για τον προσδιορισμό των περιεχομένων της Έκθεσης, η Novartis Hellas διεξήγαγε ανάλυση ουσιαστικότητας βάσει των Προτύπων GRI. Επιπλέον, η εταιρεία προετοίμασε την Έκθεση ώστε να δημοσιοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζει και ακολουθεί τις οδηγίες του ΑΑ1000APS και τις Δέκα Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και να παρουσιάσει τη συνεισφορά της ως προς την επίτευξη των παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

Σχετικά με τη Novartis

Η Novartis επαναπροσδιορίζει την ιατρική με στόχο τη βελτίωση και την παράταση της ανθρώπινης ζωής. Ως κορυφαία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία, χρησιμοποιούμε καινοτόμες επιστημονικές πρακτικές και ψηφιακές τεχνολογίες για να δημιουργήσουμε μετασχηματιστικές θεραπείες σε τομείς υψηλών ιατρικών αναγκών. Η αναζήτηση νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων μας κατατάσσει σταθερά μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο που επενδύουν στην έρευνα και ανάπτυξη. Τα προϊόντα Novartis προσεγγίζουν σχεδόν 800 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και βρίσκουμε καινοτόμες μεθόδους για να διευρύνουμε την πρόσβαση στις πιο πρόσφατες θεραπείες μας. Περίπου 110.000 άνθρωποι από περισσότερες από 140 εθνικότητες εργάζονται στη Novartis σε όλο τον κόσμο.

CR Report 20-21 infographic (GR2210064874)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Novartis λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το asciminib

Η Novartis Hellas έλαβε για 3η συνεχή χρονιά Πλατινένια Διάκριση

Eκπαιδευτικά σεμινάρια για Κλινικές Μελέτες & Health Technology Assessment

Είχα καρδιά που άνθιζε: Μια μουσική παράσταση για τη ζωή

Οι CHÓRES τραγουδούν για το “Άλμα Ζωής” [vid]

Η Susanne Kohout στο DELPHI FORUM 2022

Πενταπλή Διάκριση για τη Novartis Hellas στα PR Awards 2022

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis θέτει στο επίκεντρο της αποστολής της τις κλινικές μελέτες

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη: Νέα σεμινάρια, ανοιχτά στο κοινό

Η Novartis καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία και την χρήση βίας

Η Novartis Hellas αναδείχθηκε ως Top Employer Greece 2022

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη! Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Για δεύτερη χρονιά η εκστρατεία ενημέρωσης της Novartis Hellas για την ψωριασική νόσο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Sanofi: Ενίσχυση της καινοτομίας και της επένδυσης στην Ελλάδα για τα σπάνια νοσήματα

Επεκτείνοντας την πολυετή και συνεπή δραστηριοποίησή της στη χώρα μας, η Sanofi Ελλάδας παρουσίασε μια καινοτόμο πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση σπάνιων νοσημάτων μειώνοντας έτσι το συχνά μακρύ και ψυχοφθόρο ταξίδι των πασχόντων.

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ Φαρμακείο: Αύριο ένα νέο Επάγγελμα«Η υπεραξία του φαρμακείου στη νέα εποχή».

O Kώστας Παπαγιάννης νέος Πρόεδρος τηs Novartis Hellas

O Κώστας Παπαγιάννης ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Novartis Hellas, με ισχύ από χθές 7η Nοεμβρίου 2022 και ευθύνη για την επιχειρησιακή μονάδα Innovative Medicines.

Σημαντική διάκριση για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM

 Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM, αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Δυναμική ανάπτυξη» των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας "Growth Awards" που διοργάνωσαν για έκτη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton.

Πώς τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά καθαρισμού αλλάζουν την αγορά

Για να βοηθήσουμε στον εξορθολογισμό της υιοθέτησης βιώσιμων σκευασμάτων που περιλαμβάνουν βιοεπιφανειοδραστικές ουσίες, έχουμε αναπτύξει μια βιβλιοθήκη έτοιμων προς χρήση σκευασμάτων καθαρής ετικέτας που ξεπερνούν τις κορυφαίες μάρκες. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ: https://locuspi.com/get-formulations/.