Βραβεία

Η Novartis Hellas έλαβε για 3η συνεχή χρονιά Πλατινένια Διάκριση

Η Novartis Hellas έλαβε για 3η συνεχή χρονιά Πλατινένια Διάκριση

Η Novartis Hellas έλαβε για 3η συνεχή χρονιά Πλατινένια Διάκριση από τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) .

Με γνώμονα την Εταιρική Υπευθυνότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, η Novartis Hellas απέσπασε πλατινένια διάκριση από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) για 3η συνεχή χρονιά.

Επενδύοντας σε σημαντικές ESG πρωτοβουλίες βάσει της στρατηγικής της την τελευταία τριετία και παρά τις προκλήσεις της εποχής, η Novartis Hellas κατάφερε να διατηρήσει τις επιδόσεις της στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας σε υψηλά επίπεδα, λαμβάνοντας την πλατινένια διάκριση από το CR Index. Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης που χρησιμοποιείται ως εθνικός δείκτης ΕΚΕ σε διάφορες χώρες και ως σημείο αναφοράς για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων των επιχειρήσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε 4 επιμέρους τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά.

  • Με μια σειρά από δράσεις για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη των εργαζομένων, την φροντίδα για το περιβάλλον και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, η Novartis Hellas ενίσχυσε την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον, συνέβαλε ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των ανθρώπων της με πρωτοβουλίες για την σωματική τους υγεία & ευεξία, ήρθε πιο κοντά στο στόχο της για ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και προσέφερε ενεργά στην κοινωνία με διάφορες πρωτοβουλίες, όπως τα Ανοιχτά Φτερά. Η στρατηγική προσέγγιση και οι δεσμεύσεις της Novartis Hellas σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) έως το 2030 βασίζονται στην Επιχειρηματική Δεοντολογία & την Εταιρική Διακυβέρνηση, στην Πρόσβαση στην Υγεία και στην Εταιρική Υπευθυνότητα, με έμφαση στους ανθρώπους της, στο περιβάλλον, στους ασθενείς και στην τοπική κοινωνία.

Σχετικά με τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index

O Δείκτης CR Index αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μίας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Δείκτης Εταιρικής ευθύνης είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.

  • Στην Ελλάδα o CR Index αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία) σε συνεργασία με το BITC. Πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ, για την καλύτερη ενσωμάτωσή της στη στρατηγική και την πρακτική τους.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Novartis θέτει στο επίκεντρο της αποστολής της τις κλινικές μελέτες

Η Susanne Kohout στο DELPHI FORUM 2022

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία και την χρήση βίας

Η Novartis Hellas αναδείχθηκε ως Top Employer Greece 2022

Για δεύτερη χρονιά η εκστρατεία ενημέρωσης της Novartis Hellas για την ψωριασική νόσο

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη! Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Θάνος Πλεύρης: Η ορθή επιλογή είναι να μείνει ανοιχτή η κοινωνία και η οικονομία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντική διάκριση για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM

 Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM, αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Δυναμική ανάπτυξη» των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας "Growth Awards" που διοργάνωσαν για έκτη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton.

Bravo Awards 2022: Η Chiesi Hellas διακρίθηκε για τις βιώσιμες υποδομές της

Η πρωτοβουλία “Better Building” βραβεύτηκε στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον». Η Chiesi Hellas, για τρίτη συνεχή χρονιά, διακρίθηκε στα βραβεία «Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2022», που διοργανώνονται από το QualityNet Foundation, για την πρωτοβουλία “Better Building” στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον» (Βιώσιμη Δόμηση και Κτήρια).

Τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2022 «ζωντανά»… με φόντο την Ακρόπολη!

Τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς, η επιτυχημένη διοργάνωση της Noufio Communication Services, με την οποία οι φαρμακοποιοί επιβραβεύουν από το 2017 τις καλύτερες πρακτικές, υπηρεσίες, καινοτομίες και προϊόντα της φαρμακευτικής αγοράς, «επιστρέφουν» με φυσική παρουσία, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022.

Johnson & Johnson Ελλάδος: Βραβείο ως Κορυφαίος Εργοδότης Ελλάδας και Ευρώπης για το 2022

Διεθνής διάκριση για την Johnson & Johnson Ελλάδος που πιστοποιήθηκε ως «Top Employer» (Κορυφαίος Εργοδότης) Ελλάδας και Ευρώπης για το 2022 από το διεθνή οργανισμό «Top Employers Institute», ο οποίος αναγνωρίζει πρακτικές αριστείας  εταιρειών σε όλο τον κόσμο.