Επιχειρηματικά

Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών-Novartis Hellas : Θέτει στο επίκεντρο της αποστολής της τις κλινικές μελέτες

Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών-Novartis Hellas : Θέτει στο επίκεντρο της αποστολής της τις κλινικές μελέτες

Η Novartis Hellas θέτει στο επίκεντρο της αποστολής της τις κλινικές μελέτες με στόχο τη διάθεση καινοτόμων φαρμάκων σε άτομα με μια συγκεκριμένη ασθένεια ή πάθηση.

Novartis Hellas πιστή στην αποστολή της να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, υπενθυμίζει την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών και θέτει στο επίκεντρο της αποστολής της τις κλινικές μελέτες με στόχο τη διάθεση καινοτόμων φαρμάκων σε άτομα με μια συγκεκριμένη ασθένεια ή πάθηση. 

Αυτές οι μελέτες διασφαλίζουν ότι ένα υπό μελέτη φάρμακο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές και βασίζονται πλήρως σε ασθενείς και υγιείς εθελοντές. Το 2021 η εταιρεία επένδυσε $7,0m για τη διεξαγωγή 72 κλινικών μελετών σε 43 κέντρα στην Ελλάδα με συμμετοχή 718 ασθενών. Οι κλινικές μελέτες αφορούσαν τις θεραπευτικές κατηγορίες της Αιματολογίας, της Δερματολογίας & Ρευματολογίας, της Νευρολογίας, της Ογκολογίας, της Καρδιολογίας, της Νεφρολογίας, της Οφθαλμολογίας και της Πνευμονολογίας.

Στην Ελλάδα, οι κλινικές μελέτες δημιουργούν αξία για τους ασθενείς, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους Επαγγελματίες Υγείας και την Εθνική Οικονομία, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη. Συγκεκριμένα, οι ασθενείς που συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες επωφελούνται καθώς λαμβάνουν τη βέλτιστη δυνατή θεραπεία και έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα πριν την ευρύτερη διάθεσή τους. Οι επαγγελματίες υγείας έχουν τη δυνατότητα επιλογής της κατάλληλης θεραπείας ανά περίπτωση ενώ η ερευνητική κοινότητα προχωράει σε υψηλού κύρους δημοσιεύσεις και διεθνείς συνεργασίες, οι οποίες αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας. Η συμμετοχή σε κλινικές μελέτες μπορεί να αποφέρει επίσης οικονομικά οφέλη με εισροή σημαντικών κεφαλαίων στην Ελλάδα καθώς οι επενδύσεις σε αυτό τον τομέα αποτελούν σημαντική πηγή νέων θέσεων εργασίας και αύξηση της απασχόλησης και στο εθνικό σύστημα υγείας με βελτίωση της οργάνωσης και του εξοπλισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Susanne Kohout στο DELPHI FORUM 2022

Πενταπλή Διάκριση για τη Novartis Hellas στα PR Awards 2022

Η Novartis καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία και την χρήση βίας

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη: Νέα σεμινάρια, ανοιχτά στο κοινό

Η Novartis Hellas αναδείχθηκε ως Top Employer Greece 2022

Για δεύτερη χρονιά η εκστρατεία ενημέρωσης της Novartis Hellas για την ψωριασική νόσο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το φαρμακευτικό λόμπι καταγγέλλει "ηλίθια" σχέδια πατεντών για πανδημία

Ως εκ τούτου, μια παραίτηση από την πνευματική ιδιοκτησία "που ενδεχομένως υπονομεύει αυτό που λειτούργησε τόσο καλά σε αυτή την πανδημία είναι βασικά εξωφρενικά ανόητο", δήλωσε ο Cueni. Είπε επίσης ότι η πρόταση για παραίτηση από τις πατέντες στις εξετάσεις ήταν "γελοία", καθώς δεν υπήρχε αγορά γενόσημων για τα διαγνωστικά. Ο Cueni δήλωσε ότι οι φαρμακευτικοί όμιλοι επικεντρώνονται στο να διασφαλίσουν ότι αυτό που λειτούργησε καλά στην αντιμετώπιση της COVID-19 δεν θα χαθεί ή θα διακυβευθεί για την ετοιμότητα σε μελλοντικές πανδημίες.

ΣΕΙΒ: Να ενημερωθούν τα νοσοκομεία για το μηδενικό ΦΠΑ

ΣΕΙΒ: Να ενημερωθούν άμεσα τα Δημόσια Νοσοκομεία αναφορικά με τη λήξη ισχύος του άρθρου 73 του Ν.4764/2020, για μηδενικό ΦΠΑ Αφορούσε εναρμόνιση με τις Ευρωπαϊκές κοινοτικές οδηγίες, για τα διαγνωστικά Ι/Π για την Covid-19.