Καινοτομία

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: Πώς χρηματοδοτούνται οι start-up επιχειρήσεις

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: Πώς χρηματοδοτούνται οι start-up επιχειρήσεις

Περίπου το 90% των νεοσύστατων ψηφιακών υγειονομικών υπηρεσιών αποτυγχάνουν στα πρώτα πέντε χρόνια τους λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: Η Pistoia Alliance, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση μελών της υγειονομικής περίθαλψης και των βιοεπιστημών, ξεκίνησε μία νέα χρηματοδότηση για να βοηθήσει τις νεοσύστατες εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης και βιοφαρμάκων να δημιουργήσουν νέα έργα.

Το Innovation Seed Fund στοχεύει στη χρηματοδότηση τριών έως τεσσάρων νέων έργων ετησίως για την έρευνα και ανάπτυξη πρωτοτύπων και απόδειξης εννοιών (POC), εστιάζοντας κυρίως σε ιδέες που βοηθούν τους ασθενείς να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στην υγειονομική περίθαλψη, την αναδυόμενη επιστήμη και τεχνολογία, την έρευνα και την ανάπτυξη, και πρότυπα δεδομένων και κανονιστικά. Ελπίζουμε ότι η χρηματοδότηση θα επιτρέψει τη δημιουργία περισσότερων POC, καθώς πολλές ιδέες δεν υλοποιούνται ποτέ λόγω έλλειψης αρχικής χρηματοδότησης.

Επιπλέον, περίπου το 90% των νεοσύστατων ψηφιακών υγειονομικών υπηρεσιών αποτυγχάνουν στα πρώτα πέντε χρόνια τους λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δεν έχουν βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο ή δεν έχουν αρκετά ενδιαφερόμενα μέρη.  «Το Ταμείο  Καινοτομίας έχει στόχο να βοηθήσει στην προώθηση ιδεών, στην ανάπτυξη ισχυρών επιχειρηματικών περιπτώσεων και στην προώθηση ευρύτερης συμμετοχής σε αυτά τα έργα» σχολίασε η Kathy Gibson, Σύμβουλος Καινοτομίας και Επενδύσεων στην Pistoia Alliance.

«Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για την ενίσχυση της εμπειρίας των ασθενών, αυτό το ταμείο συμβάλλει στην πραγματοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών, μειώνοντας τον κίνδυνο και το κόστος για μεμονωμένες επιχειρήσεις. Κατά μέσο όρο, το ¼ των νεοσύστατων επιχειρήσεων αποτυγχάνει τον πρώτο χρόνο, η Συμμαχία είναι αφοσιωμένη στο να αποτρέψει αυτό να συμβεί σε καινοτομίες που μπορούν να ενδυναμώσουν τους ασθενείς και να βελτιώσουν την υγειονομική περίθαλψη και το βιοφάρμα για όλους ».

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η  Pistoia Alliance, έχει βοηθήσει 20 υποψήφιους να συγκεντρώσουν περισσότερα από 45 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, οδηγώντας σε απασχόληση για πάνω από 200 άτομα στον τομέα των βιοεπιστημών.

«Το Ταμείο Σπόρων Καινοτομίας μας επιτρέπει να βοηθήσουμε τους οργανισμούς να συγκεντρώσουν τις δεξιότητες και τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να ξεκινήσουν νέες πρωτοβουλίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της Ε & Α της βιοιατρική ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, μειώνοντας τους κινδύνους για ολόκληρη τη βιομηχανία» είπε.  «Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς να υποστηρίξουμε εταιρείες και ομάδες υπό την καθοδήγηση ασθενών που εξερευνούν νέες ιδέες και θα δώσουν στα μέλη της Pistoia Alliance ορατότητα μοναδικών και ενδιαφέρων πρωτοβουλιών. Επιτρέποντας τη δημιουργία περισσότερων POC από ιδέες πρώτου σταδίου, ελπίζουμε ότι θα επιτρέψει σε πολλούς να φτάσουν στο σημείο όπου μπορούν να συνεχίσουν να κερδίζουν επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων ή περαιτέρω ώθηση στην κοινότητά μας. Επί του παρόντος, αμέτρητες υπέροχες ιδέες δεν φτάνουν ποτέ καρποφόρες, καθώς οι καινοτόμοι δεν έχουν τα αρχικά κεφάλαια για την ανάπτυξη ενός POC».

Τα μέλη του The Pistoia Alliance ιδρύθηκαν το 2007 και ανήκουν στους τομείς της τεχνολογίας, των βιοεπιστημών, των εκδόσεων και των ακαδημαϊκών. Υπάρχουν επί του παρόντος περισσότερες από 150 εταιρείες μέλη που συνεργάζονται σε έργα για την παγκόσμια κοινότητα Ε & Α των επιστημών ζωής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνολογική καινοτομία "απογειώνει" την υγειονομική περίθαλψη

Καινοτομία στην ανάπτυξη ογκολογικών φαρμάκων

"Έξυπνες" μάσκες με τρισδιάστατη εκτύπωση ηλεκτρονικών ινών

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν ψηφιακό διαβατήριο υγείας

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες κυκλοφορούν ψηφιακά διαβατήρια υγείας, ώστε οι επιβάτες με καταγεγραμμένο αρνητικό τεστ Covid-19 να μπορούν να ταξιδεύουν εύκολα και να αποφεύγουν την ανάγκη καραντίνας.

Το μολύβι που γίνεται δέντρο

Χρησιμοποιούμε 12 δισεκατομμύρια μολύβια ετησίως σε όλον τον πλανήτη, που σημαίνει ότι 82.000 δέντρα κόβονται μόνο για να συμπληρώσουν αυτές τις ανάγκες.

Δημιουργήθηκε ρινικό σπρέι για προστασία από τον κορωνοϊό

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ρινικό σπρέι πρέπει να πιάσει και να καλύψει τον ιό μέσα στη μύτη, αποτρέποντάς τον να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα και στη συνέχεια απομακρύνεται με φυσική μύτη ή κατάποση.

Ψηφιακά κέντρα υγειονομικής περίθαλψης στην Ινδία

Τα αποτελέσματα των δοκιμών, οι παραπομπές και οι συνταγές θα παρέχονται τώρα ψηφιακά, διευκολύνοντας την κοινή χρήση τους με άλλους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, προτού εκτυπωθούν τοπικά.  

Αποτελεσματικό τέστ κορωνοϊού με αλγόριθμο μόνο από τον ήχο του βήχα

Η ειδικότητα (specificity) του αλγόριθμου - δηλαδή η ικανότητα του να ανιχνεύει τους αληθώς αρνητικούς (υγιείς) - φθάνει το 94,2% στην περίπτωση όσων έχουν διαγνωστεί θετικοί με τεστ και το 83,2% μεταξύ των ασυμπτωματικών.