Καινοτομία

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: Πώς χρηματοδοτούνται οι start-up επιχειρήσεις

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: Πώς χρηματοδοτούνται οι start-up επιχειρήσεις

Περίπου το 90% των νεοσύστατων ψηφιακών υγειονομικών υπηρεσιών αποτυγχάνουν στα πρώτα πέντε χρόνια τους λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: Η Pistoia Alliance, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση μελών της υγειονομικής περίθαλψης και των βιοεπιστημών, ξεκίνησε μία νέα χρηματοδότηση για να βοηθήσει τις νεοσύστατες εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης και βιοφαρμάκων να δημιουργήσουν νέα έργα.

Το Innovation Seed Fund στοχεύει στη χρηματοδότηση τριών έως τεσσάρων νέων έργων ετησίως για την έρευνα και ανάπτυξη πρωτοτύπων και απόδειξης εννοιών (POC), εστιάζοντας κυρίως σε ιδέες που βοηθούν τους ασθενείς να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στην υγειονομική περίθαλψη, την αναδυόμενη επιστήμη και τεχνολογία, την έρευνα και την ανάπτυξη, και πρότυπα δεδομένων και κανονιστικά. Ελπίζουμε ότι η χρηματοδότηση θα επιτρέψει τη δημιουργία περισσότερων POC, καθώς πολλές ιδέες δεν υλοποιούνται ποτέ λόγω έλλειψης αρχικής χρηματοδότησης.

Επιπλέον, περίπου το 90% των νεοσύστατων ψηφιακών υγειονομικών υπηρεσιών αποτυγχάνουν στα πρώτα πέντε χρόνια τους λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δεν έχουν βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο ή δεν έχουν αρκετά ενδιαφερόμενα μέρη.  «Το Ταμείο  Καινοτομίας έχει στόχο να βοηθήσει στην προώθηση ιδεών, στην ανάπτυξη ισχυρών επιχειρηματικών περιπτώσεων και στην προώθηση ευρύτερης συμμετοχής σε αυτά τα έργα» σχολίασε η Kathy Gibson, Σύμβουλος Καινοτομίας και Επενδύσεων στην Pistoia Alliance.

«Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για την ενίσχυση της εμπειρίας των ασθενών, αυτό το ταμείο συμβάλλει στην πραγματοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών, μειώνοντας τον κίνδυνο και το κόστος για μεμονωμένες επιχειρήσεις. Κατά μέσο όρο, το ¼ των νεοσύστατων επιχειρήσεων αποτυγχάνει τον πρώτο χρόνο, η Συμμαχία είναι αφοσιωμένη στο να αποτρέψει αυτό να συμβεί σε καινοτομίες που μπορούν να ενδυναμώσουν τους ασθενείς και να βελτιώσουν την υγειονομική περίθαλψη και το βιοφάρμα για όλους ».

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η  Pistoia Alliance, έχει βοηθήσει 20 υποψήφιους να συγκεντρώσουν περισσότερα από 45 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, οδηγώντας σε απασχόληση για πάνω από 200 άτομα στον τομέα των βιοεπιστημών.

«Το Ταμείο Σπόρων Καινοτομίας μας επιτρέπει να βοηθήσουμε τους οργανισμούς να συγκεντρώσουν τις δεξιότητες και τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να ξεκινήσουν νέες πρωτοβουλίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της Ε & Α της βιοιατρική ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, μειώνοντας τους κινδύνους για ολόκληρη τη βιομηχανία» είπε.  «Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς να υποστηρίξουμε εταιρείες και ομάδες υπό την καθοδήγηση ασθενών που εξερευνούν νέες ιδέες και θα δώσουν στα μέλη της Pistoia Alliance ορατότητα μοναδικών και ενδιαφέρων πρωτοβουλιών. Επιτρέποντας τη δημιουργία περισσότερων POC από ιδέες πρώτου σταδίου, ελπίζουμε ότι θα επιτρέψει σε πολλούς να φτάσουν στο σημείο όπου μπορούν να συνεχίσουν να κερδίζουν επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων ή περαιτέρω ώθηση στην κοινότητά μας. Επί του παρόντος, αμέτρητες υπέροχες ιδέες δεν φτάνουν ποτέ καρποφόρες, καθώς οι καινοτόμοι δεν έχουν τα αρχικά κεφάλαια για την ανάπτυξη ενός POC».

Τα μέλη του The Pistoia Alliance ιδρύθηκαν το 2007 και ανήκουν στους τομείς της τεχνολογίας, των βιοεπιστημών, των εκδόσεων και των ακαδημαϊκών. Υπάρχουν επί του παρόντος περισσότερες από 150 εταιρείες μέλη που συνεργάζονται σε έργα για την παγκόσμια κοινότητα Ε & Α των επιστημών ζωής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνολογική καινοτομία "απογειώνει" την υγειονομική περίθαλψη

Καινοτομία στην ανάπτυξη ογκολογικών φαρμάκων

"Έξυπνες" μάσκες με τρισδιάστατη εκτύπωση ηλεκτρονικών ινών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

Η κα. Δαμαλή αναφέρει πως «Οι νέοι θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες από ειδικούς που θα απαντούν και στις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν οι ίδιοι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πορευτούν στην εφηβική αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους, έχοντας αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα άγχη και τους προβληματισμούς τους».

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.

Οι βελτιώσεις στην υγειονομική περίθαλψη θα ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση για τη δημόσια υγεία

Η πιο εμφανής αλλαγή ήταν η ευρεία υιοθέτηση υπηρεσιών και τεχνολογιών τηλεθεραπείας που χρησιμοποιούν βίντεο για τη σύνδεση των ασθενών με επείγουσα και προληπτική φροντίδα χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από το σπίτι.