ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θαλασσινό νερό Οφέλη Υγεία: Ενισχύστε φυσικά την υγεία και τη διάθεσή σας με τη βοήθεια της θάλασσας [vid]

Θαλασσινό νερό Οφέλη Υγεία: Ενισχύστε φυσικά την υγεία και τη διάθεσή σας με τη βοήθεια της θάλασσας [vid]

Θαλασσινό νερό Οφέλη Υγεία: Οι ευεργετικές δράσεις της θάλασσας και του θαλασσινού νερού είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια. Μια βουτιά στην θάλασσα μπορεί να θωρακίσει την υγεία του σώματος και της ψυχής.

Οι βόλτες στην παραλία και οι βουτιές στην θάλασσα είναι ιδανική επιλογή, εάν θέλετε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας και να βοηθήσετε το σώμα σας να διαχειριστεί δερματικές καταστάσεις, αναπνευστικά προβλήματα και άγχος – μεταξύ άλλων. Η θάλασσα είναι ευεργετική για την υγεία. Δείτε πώς στο κείμενο που ακολουθεί.

  • Το θαλασσινό νερό καθαρίζει το δέρμα σας

Τα μεταλλικά άλατα που περιλαμβάνονται στο θαλασσινό νερό συνεργάζονται με τον ήλιο για να αναζωογονήσουν το δέρμα σας. Η παραμονή στη θάλασσα και η κολύμβηση στο αλμυρό νερό λέγεται ότι μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά για έναν μεγάλο αριθμό δερματικών παθήσεων, όπως για παράδειγμα η ψωρίαση.

  • Το θαλασσινό νερό επιβραδύνει την ανάπτυξη των ρευματισμών

Η άσκηση στη θάλασσα είναι χαμηλού αντίκτυπου για το σώμα και ένα εξαιρετικό φάρμακο για τους πόνους στα οστά και τους μύες, την αρθρίτιδα.

  • Το θαλασσινό νερό βελτιώνει την αναπνοή

Τα άτομα που πάσχουν από άσθμα, σοβαρό βήχα, φλέγμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα λέγεται πως μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από την παραμονή τους στη θάλασσα. Το αλμυρό νερό και ο θαλασσινός αέρας βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών και άλλων στοιχείων που προσβάλλουν τους πνεύμονες.

  • Το θαλασσινό νερό μπορεί να λειτουργήσει καθαριστικά για το έντερο

Υπάρχουν αναφορές ότι η κατάποση μικρών ποσοτήτων νερού του ωκεανού διευκολύνει τον καθαρισμό του παχέος εντέρου και αποτοξινώνει το σώμα.

  • Το θαλασσινό νερό μειώνει το άγχος

Επειδή περιέχει μαγνήσιο, το θαλασσινό νερό έχει τη δυναμη να σας ηρεμήσει. Οι βόλτες στην παραλία, συνίστανται συχνά σε ανθρώπους που ζουν μια αγχωτική ζωή. Όχι μόνο η χαλαρωτική ατμόσφαιρα του μπλε τοπίου λειτουργεί αγχολυτικά για την ψυχή, αλλά το θαλασσινό νερό έχει επίσης καταπραϋντικές και μυοχαλαρωτικές δράσεις, λόγω της περιεκτικότητάς του σε μαγνήσιο.

  • Το θαλασσινό νερό βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης

Επειδή βοηθά στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης και τη διαχείριση ή μείωση της νευρικότητας, μια μέρα στην παραλία θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και να ενισχύσετε φυσικά τη διάθεσή σας.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η άσκηση βοηθά στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών από τον οργανισμό

Ανοσία : Μελέτες για την επίτευξη εμβολίων με εξουδετερωτική δράση

Ημικρανία : Επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι συνέπειες του χρόνιου στρες στην υγεία

Άγχος Συνέπειες: Το άγχος είναι παντού και για κάθε άνθρωπο σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Και ενώ το λίγο άγχος είναι εντάξει - ένας βαθμός άγχους είναι και ωφέλιμος - το πολύ άγχος μπορεί να σας κουράσει και να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας, τόσο ψυχική όσο και σωματική.

H άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας νόσου

Αθλητισμός: Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευαισθησία των ατόμων στην ινσουλίνη, αυξάνει την υγεία της καρδιάς, ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.