Ψυχική Υγεία

Θάλασσα Ψυχική Yγεία: Κάντε μια βόλτα στην παραλία για να ενιχύσετε την ψυχική σας υγεία [vid]

Θάλασσα Ψυχική Yγεία: Κάντε μια βόλτα στην παραλία για να ενιχύσετε την ψυχική σας υγεία [vid]

Θάλασσα Ψυχική Yγεία: Η θάλασσα από τα αρχαία χρόνια είναι ο τόπος όπου το σώμα και η ψυχή γαληνεύουν και ο θόρυβος του νου για λίγο παύει να ηχεί.

Οι βόλτες στην παραλία και η παραμονή σε μπλε χώρους – όπου δηλαδή κυρίαρχο είναι το νερό – μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ψυχική σας ευημερία, περιορίζοντας τα συμπτώματα του άγχους και του στρες. Ωστόσο, σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, υπάρχει πιθανώς μια προϋπόθεση που καθιστά την θάλασσα ευεργετική για την ψυχική υγεία και ευημερία. Ποια είναι αυτή;

Είναι σημαντικό να σας αρέσει η θάλασσα προκειμένου να απολαύσετε τα ευεργετικά της οφέλη. Ειδικότερα, μια μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που είναι ήδη ενθουσιασμένοι ή αγαπούν την παραλία είναι πιθανό να βιώσουν μεγαλύτερες επιδράσεις στη διάθεση και στην ψυχική τους υγεία. Αυτό σημαίνει ότι, εάν η θάλασσα δεν είναι ένας τόπος προτίμησης για εσάς, ενδεχομένως να εξακολουθείτε να αισθάνεστε άγχος ή κατάθλιψη στην παραλία.

Εάν ωστόσο το νερό και η παραλία σας ηρεμούν και μόνο στην ιδέα, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε σημαντικά από τις θεραπευτικές τους δράσεις.

  • Κάντε κράτηση για διακοπές

Εάν ζείτε στην πόλη ή σε ένα μέρος όπου οι μπλε χώροι είναι περιορισμένοι, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία. Η παραλία είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να ανακάμψει η ψυχή.

  • Βγείτε έξω

Οι υπερωρίες μπροστά στις ηλεκτρονικές οθόνες μπορεί να βλάψουν την ψυχική σας υγεία. Η απενεργοποίηση του τηλεφώνου ή του tablet και η έξοδος σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σας. Στη φύση είναι πιο εύκολο να είστε στο παρόν και να συνδέεστε με τον εαυτό σας και τον κόσμο.

  • Εστιάστε στις αισθήσεις σας

Είναι καλό για τη γενική υγεία σας να απολαύσετε τον ήλιο και να πάρετε άφθονη βιταμίνη D. Όταν είστε έξω στην παραλία, προσέξτε τους ήχους και τις μυρωδιές γύρω σας. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε διαλογισμό ενώ ξαπλώνετε στην άμμο με τα μάτια κλειστά. Αυτό μπορεί να εστιάσει το μυαλό σας στο παρόν και να “καθαρίσει” το νου από το άγχος και τις ανησυχίες σας.

  • Επιλέξτε μια ασφαλή τοποθεσία

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να φοβάστε για το τι υπάρχει στο νερό κι αυτό μπορεί να σας εμποδίζει να απολάυσετε το κολύμπι στη θάλασσα. Δοκιμάστε να εξερευνήσετε παραλίες και επιλέξτε ένα μέρος που θα σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε με μεγαλύτερη ευκολία.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να αποφύγετε το αδιέξοδο απρόβλεπτων εξόδων υγείας

Η άσκηση μπορεί να μειώσει τον χρόνιο πόνο

Ομορφιά : Tips για να βελτιώσετε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

Οικογένεια: Διαπιστώθηκε ότι η έκθεση στην οθόνη —είτε από τηλεόραση είτε από φορητή συσκευή— μπορεί να είναι ευεργετική, ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο προβάλλεται.

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες

Η UTSF αποτελείται από εθελοντές ιατρικούς εμπειρογνώμονες που επιδιώκουν να διατυπώνουν συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική και προληπτικά φάρμακα για τη βελτίωση της υγείας των Αμερικανών.

7 Tips για μια καλή ψυχική υγεία

Ψυχική ευεξία: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να φροντίζουμε καθημερινά την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεσή μας είναι αναμενόμενες στην εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Οι ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να εντοπιστούν στην κούραση, το σωματικό στρες και τις αλλαγές στον μεταβολισμό, οι ορμόνες είναι η κύρια αιτία των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επιπτώσεις της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία

Social media: Η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να καταλήξει να επιδεινώσει ψυχικά προβλήματα για άτομα με παθήσεις συμπεριφοράς ή ευπάθειες που προκαλούν εθισμό.