Ψυχική Υγεία

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Πώς μια βόλτα στην παραλία ενισχύει τη διάθεσή σας [vid]

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Πώς μια βόλτα στην παραλία ενισχύει τη διάθεσή σας [vid]

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Οι καταπραϋντικές δράσεις της θάλασσας είναι γνωστές από αρχαίων χρόνων. Μια βόλτα στην παραλία έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ηρεμίσει το νου μας και να μας ανακουφίσει από ορισμένα ψυχικά συμπτώματα.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η παραλία και μια βόλτα ή βουτιά στη θάλασσα μπορεί να μας δώσει αυτό το Zen αίσθημα της ηρεμίας, της χαλαρότητας και της ασφάλειας; Σύμφωνα με τον Richard Shuster, PsyD, κλινικό ψυχολόγο και οικοδεσπότη του podcast The Daily Helping υπάρχουν αρκετοί λόγοι που συμβαίνει αυτό. Ας ρίξουμε μια ματιά στις καταπραϋντικές δυνάμεις της θάλασσας στο κείμενο που ακολουθεί.

Που οφείλει η θάλασσα της καταπραϋντικές της δυνάμεις;

  • Αυτό το χρώμα το μπλε το βαθύ της ηρεμίας

“Το μπλε χρώμα έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με συναισθήματα ηρεμίας και γαλήνης”, λέει ο Shuster. “Το να κοιτάμε απλά τον ωκεανό αλλάζει πραγματικά τη συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων μας και μας βάζει σε μια ήπια διαλογιστική κατάσταση”. Την ίδια στιγμή, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Association for the Advancement of Science’s journal έδειξε ακόμη και ότι το μπλε χρώμα σχετίζεται με μια ώθηση της δημιουργικότητας.

  • Αυτή η χαρακτηριστική οσμή ζωής και γαλήνης

Η μυρωδιά της αύρας της θάλασσας και του ωκεανού έχει μια καταπραϋντική δράση. Αυτό πιθανώς να οφείλεται στα αρνητικά ιόντα που εισπνέετε στον θαλασσινό αέρα. Σύμφωνα μάλιστα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Alternative Complementary Medicine η θεραπεία με αρνητικά ιόντα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής.

  • Το ηχητικό ταξίδι των κυμάτων

Επιπλέον, ο χαρακτηριστικός ήχος των κυμάτων μπορεί να ανακουφίσει το νου μας, λέει ο Shuster, διότι ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό μας σύστημα, το οποίο είναι “υπεύθυνο για να μας επιβραδύνει και να μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε”, σύμφωνα με την Sally Nazari, PsyD, ιδιοκτήτρια των Chrysalis Psychological Services.

  • Το placebo

“Έχουμε μάθει να θεωρούμε την παραλία ως ηρεμιστική και χαλαρωτική”, λέει χαρακτηριστικά ο Shuster. Έτσι, περιμένουμε πιθανώς ότι μια βόλτα στην θάλασσα ή ένα κολύμπι μπορούν να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε, Ίσως τελικώς (και) γι’ αυτό η θάλασσα πιθανώς λειτουργεί ως placebo.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κατάθλιψη : Έτσι θα την αναγνωρίσετε

Αυτοφροντίδα : 6 + 1 πυλώνες οργάνωσης της

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη άνοιας

Άνοια: Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τροποποιώντας τους παράγοντες κινδύνου - που μπορούμε να αλλάξουμε - ο κίνδυνος άνοιας θα μπορούσε να μειωθεί περίπου στο ένα τρίτο. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που κάνει καλό στην καρδιά σας κάνει επίσης καλό στον εγκέφαλό μας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα

Κολύμπι: Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα, λένε οι άνθρωποι που κολυμπούν συχνά, κι η επιστήμη έχει δώσει τις δικές της εκτιμήσεις γι' αυτό το γεγονός.

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Νευρικά ΥΠΟ διεγερμένη δραστηριότητα : Το τετάνιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας ηλεκτρολυτών . Τις περισσότερες φορές, είναι ένα δραματικά χαμηλό επίπεδο ασβεστίου , επίσης γνωστό ως υποκαλιαιμία

Τι είναι και πώς επηρεάζει τη ζωή μας η τοξική θετικότητα

Την επομένη φορά που κάποιος μοιραστεί μαζί μου μια δική του δύσκολη στιγμή, αντί να πω: «Mην το σκέφτεσαι, μείνε θετικός-ή», μπορώ να πω: «Πες μου πώς νιώθεις. Σε ακούω» ή αντί για «Όλα θα πάνε καλά στο τέλος», μπορώ να πω: «Είναι πολύ δύσκολο. Σε καταλαβαίνω».

Γιατί διαπράττουν το έγκλημα οι δράστες

Όταν λοιπόν ο δράστης ακούσει φράσεις όπως «έχω βρει άλλον/η σύντροφο», «θα σε χωρίσω» και άλλα, χάνει τον έλεγχο και πραγματοποιεί το έγκλημα με το ελάχιστο έναυσμα που μπορεί να του δοθεί.

Σχιζοφρένεια : Συμπτώματα να τα αναγνωρίσετε

Σχιζοφρένεια : Ένα άτομο με σχιζοφρένεια μπορεί να βιώσει παραληρητική σκέψη, συμπεριλαμβανομένων παρανοϊκών σκέψεων. Μπορεί να μην είναι δυνατό για το άτομο να κάνει διάκριση μεταξύ αυτής και της τακτικής σκέψης.

Όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο καλύτερα θυμάστε

Αθλητισμός Εγκέφαλος: Η τακτική άσκηση είναι από καιρό γνωστό ότι βελτιώνει και διατηρεί βασικές πτυχές της γνωστικής λειτουργίας, όπως η δυνατότητα προσοχής και συγκέντρωσης, η μάθηση και η μνήμη. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο νόσου του Αλτσχάιμερ σε ηλικιωμένους ενήλικες.