ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θάλασσα Κολύμβηση Οφέλη: Τα 5 κορυφαία οφέλη της κολύμβησης [vid]

Θάλασσα Κολύμβηση Οφέλη: Τα 5 κορυφαία οφέλη της κολύμβησης [vid]

Θάλασσα Κολύμβηση Οφέλη: Η κολύμβηση είναι μια διασκεδαστική και σημαντικά επωφελής για την υγεία μας δραστηριότητα. Διαβάστε παρακάτω πώς μόλις 30 λεπτά κολύμβησης την ημέρα μπορούν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς, του νου και της ψυχής σας, ανακουφίζοντας τυχόν υπάρχοντα συμπτώματα και προλαμβάνοντας παθήσεις.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, μπορείτε να επωφεληθείτε σημαντικά από την κολύμβηση. Αρκεί να ξεκινήσετε και να δείτε πώς αυτό το απλό θαλασσινό σπορ που δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα κανέναν εξοπλισμό και παρέχετε δωρεάν στην φύση μπορεί να αλλάξει την υγεία σας, σωματική και ψυχική.

Είναι γνωστό ότι η κολύμβηση έχει τη δύναμη να δώσει στους μυες σας την ώθηση που χρειάζονται για να γίνουν πιο δραστήριοι και δυνατοί, μπορεί να ¨δουλέψει” την καρδιά σας και να ενισχύσει την λειτουργία της και την γενική της υγεία. Επιπλέον, μέσα στο θαλασσινό νερό, ο χρόνος διαστέλλεται και ο νους σας ηρεμεί.

Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη που αποκομίζετε κολυμπώντας;

  • Ολόσωμη προπόνηση

Το κολύμπι χρησιμοποιεί όλους τους μυες του σώματος, οπότε όποια τεχνική κολύμβησης κι αν απολαμβάνετε να ασκείτε, θα έχετε μια πλήρη σωματική προπόνηση. Επιπλέον, η άσκηση στο νερό κάνει το σώμα σας να εργάζεται πιο σκληρά. 30 λεπτά άσκησης στη θάλασσα ισοδυναμούν με 45 λεπτά της ίδιας δραστηριότητας στην ξηρά.

  • Ιδανικό για τη γενική ευεξία

Μόλις 30 λεπτά κολύμβησης τρεις φορές την εβδομάδα μαζί με μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς και ακόμη να διατηρήσετε μια θετική προοπτική και καλή διάθεση. Δοκιμάστε να πάτε για κολύμπι με ένα φιλικό σας πρόσωπο και κάντε την άσκηση ακόμη πιο διασκεδαστική.

  • Απομακρύνει το άγχος και σας χαλαρώνει

Η τακτική κολύμβηση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους, να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης και να βελτιώσει τη ρουτίνα του ύπνου σας.

  • Καίει αυτές τις περίσσειες θερμίδες

Το κολύμπι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την απώλεια βάρους και την καύση του περίσσειου λίπους, αφού μια μέτριας έντασης κολύμβηση μπορεί να κάψει πάνω από 200 θερμίδες σε μόλις μισή ώρα – περισσότερο από το διπλάσιο από το περπάτημα.

  • Μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών

Εκτός από καλή μορφή καρδιαγγειακής άσκησης, το κολύμπι μόλις 30 λεπτών την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και διαβήτη τύπου 2.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για να ξεκινήσετε να αθλείστε

Διατροφή: Τι να τρώτε για υγιή οργανισμό

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να γίνεται πιο ανθεκτικοί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας νόσου

Αθλητισμός: Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευαισθησία των ατόμων στην ινσουλίνη, αυξάνει την υγεία της καρδιάς, ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.