Ψυχική Υγεία

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Τα αρνητικά ιόντα της θάλασσας μπορεί να ενισχύσουν την ψυχική σας υγεία και ανθεκτικότητα [vid]

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Τα αρνητικά ιόντα της θάλασσας μπορεί να ενισχύσουν την ψυχική σας υγεία και ανθεκτικότητα [vid]

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Έχετε ποτέ παρατηρήσει πώς μια βόλτα στην παραλία ή μια βουτιά στην θάλασσα μπορεί ξαφνικά να φέρει μια τεράστια αλλαγή στη διάθεσή σας;

Αυτό δεν είναι μόνο ένα αίσθημα δέους μπρος στην απεραντοσύνη της φύσης, άλλα όπως προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα μπορεί να οφείλεται στις ευεργετικές επιδράσεις των αρνητικών ιόντων στην ανθρώπινη υγεία, σωματική και ψυχική.

Τα αρνητικά ιόντα είναι μόρια που επιπλέουν στον θαλασσινό αέρα ή την ατμόσφαιρα που έχουν φορτιστεί με ηλεκτρικό ρεύμα. Πολλοί ερευνητές του «αρνητικού ιονισμού» θεώρησαν ότι η έκθεση σε αρνητικά ιόντα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μέρος αυτού οφείλεται στις χημικές αντιδράσεις που έχουν τα ιόντα με τους σωματικούς ιστούς του ανθρώπινου σώματος.

Τα οφέλη των αρνητικών ιόντων

Οι υποστηρικτές του αρνητικού ιονισμού κάνουν πολλούς φαινομενικά υψηλούς ισχυρισμούς σχετικά με τα οφέλη των αρνητικών ιόντων για την ψυχική υγεία. Ειδικότερα, η έρευνα υποστηρίζει ότι η έκθεση σε αρνητικά ιόντα συμβάλει:

  • στη μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης
  • έχει ενεργοποιητική επίδραση σε γνωστικές απόδοσεις
  • στην προώθηση της αντιμικροβιακής δραστηριότητας
  • στη μείωση της σεροτονίνης
  • στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

 

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα που έχουν δημοσιεύτηκε μεταξύ των ετών 1957 και 2012, ο ιονισμός δεν είχε επίδραση στη γενική ψυχική υγεία των ανθρώπων, αλλά αξιοσημείωτη επίδραση στην κατάθλιψη.

Οι ώρες έκθεσης σε αρνητικά ιόντα μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης

Τα υψηλά επίπεδα έκθεσης σε αρνητικά ιόντα ήταν ο λόγος που άτομα με χρόνια κατάθλιψη και εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (SAD) κατέγραψαν χαμηλότερες βαθμολογίες σε έρευνες που μελετούσαν τα συμπτώματα κατάθλιψης. Την ίδια στιγμή, έχει αποδειχθεί ότι η μικρότερη διάρκεια έκθεσης σε αρνητικά ιόντα μπορεί να επηρεάσει θετικά την εποχική κατάθλιψη. Ειδικότερα, μόλις 30 λεπτά περίπου έκθεσης σε αρνητικά ιόντα ήταν αρκετά για να βοηθήσουν άτομα που έπασχαν από SAD.

Σε μια άλλη μελέτη οι ερευνητές εξέτασαν 100 χρόνια εκθέσεων και μελετών και βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα αρνητικά ιόντα θα μπορούσαν:

  • να συμβάλλουν στη ρύθμιση του ύπνου και της διάθεσης
  • στη μείωση του άγχους
  • να ενισχύσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
  • να αυξήσουν το μεταβολισμό

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προσδόκιμο ζωής : Έτσι διαμορφώνεται στις ΗΠΑ

Έρχεται καθολικός εμβολιασμός και στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

Η τακτική άσκηση συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι κρυμμένοι λόγοι πίσω από το συναίσθημα του θυμού

Είναι εύκολο να εκτονώσετε την απογοήτευσή σας μέσω του θυμού. Φανταστείτε να έχετε πέσει σε ένα μποτιλιάρισμα για ώρες και να έχετε καθυστερήσει στη δουλειά, ή ότι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με ένα τμήμα καταγγελιών για κάποια άθλια προϊόντα που παραλάβατε και περιμένετε στην αναμονή.

Πόσο ελεύθερο χρόνο χρειάζόμαστε για να νοιώθουμε ευτυχισμένοι σύμφωνα με μελέτη

Όμως κάτι που κρατάμε είναι ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι αποκτούν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, όπως μετά από συνταξιοδότηση ή αποχώρηση από την εργασία, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα αυτά θα επωφεληθούν από το να ξοδέψουν τον καινούργιο τους χρόνο με σκοπό.

H τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών άγχους σχεδόν κατά 60%

Διαταραχές άγχους αντιμετώπιση: Τα ευρήματα μιας νεάς σουηδικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Frontiers υποδεικνύουν ότι όσοι ασκούνται σε τακτική βάση μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άγχους κατά σχεδόν 60%. Οι ερευνητές αξιοποίησαν δεδομένα από 400.000 άτομα που καλύπτουν περισσότερες από δύο δεκαετίες.

3 συμβουλές για γρήγορη ανακούφιση από το στρες

Άγχος Αντιμετώπιση: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη δύναμη των αισθήσεών σας για να ανακουφίσετε το άγχος επιτόπου και να παραμείνετε ήρεμοι, παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι - ανεξάρτητα από το τι σας φέρνει η μέρα.

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με βάση 31 βασικούς δείκτες

Τόσο η Νέα Υόρκη όσο και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν τις λιγότερες αυτοκτονίες (ανά 100.000 κατοίκους) στις 8. Αυτό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από το Ουαϊόμινγκ, το οποίο έχει 29 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα.