Ψυχική Υγεία

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Τα αρνητικά ιόντα της θάλασσας μπορεί να ενισχύσουν την ψυχική σας υγεία και ανθεκτικότητα [vid]

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Τα αρνητικά ιόντα της θάλασσας μπορεί να ενισχύσουν την ψυχική σας υγεία και ανθεκτικότητα [vid]

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Έχετε ποτέ παρατηρήσει πώς μια βόλτα στην παραλία ή μια βουτιά στην θάλασσα μπορεί ξαφνικά να φέρει μια τεράστια αλλαγή στη διάθεσή σας;

Αυτό δεν είναι μόνο ένα αίσθημα δέους μπρος στην απεραντοσύνη της φύσης, άλλα όπως προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα μπορεί να οφείλεται στις ευεργετικές επιδράσεις των αρνητικών ιόντων στην ανθρώπινη υγεία, σωματική και ψυχική.

Τα αρνητικά ιόντα είναι μόρια που επιπλέουν στον θαλασσινό αέρα ή την ατμόσφαιρα που έχουν φορτιστεί με ηλεκτρικό ρεύμα. Πολλοί ερευνητές του «αρνητικού ιονισμού» θεώρησαν ότι η έκθεση σε αρνητικά ιόντα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μέρος αυτού οφείλεται στις χημικές αντιδράσεις που έχουν τα ιόντα με τους σωματικούς ιστούς του ανθρώπινου σώματος.

Τα οφέλη των αρνητικών ιόντων

Οι υποστηρικτές του αρνητικού ιονισμού κάνουν πολλούς φαινομενικά υψηλούς ισχυρισμούς σχετικά με τα οφέλη των αρνητικών ιόντων για την ψυχική υγεία. Ειδικότερα, η έρευνα υποστηρίζει ότι η έκθεση σε αρνητικά ιόντα συμβάλει:

  • στη μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης
  • έχει ενεργοποιητική επίδραση σε γνωστικές απόδοσεις
  • στην προώθηση της αντιμικροβιακής δραστηριότητας
  • στη μείωση της σεροτονίνης
  • στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

 

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα που έχουν δημοσιεύτηκε μεταξύ των ετών 1957 και 2012, ο ιονισμός δεν είχε επίδραση στη γενική ψυχική υγεία των ανθρώπων, αλλά αξιοσημείωτη επίδραση στην κατάθλιψη.

Οι ώρες έκθεσης σε αρνητικά ιόντα μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης

Τα υψηλά επίπεδα έκθεσης σε αρνητικά ιόντα ήταν ο λόγος που άτομα με χρόνια κατάθλιψη και εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (SAD) κατέγραψαν χαμηλότερες βαθμολογίες σε έρευνες που μελετούσαν τα συμπτώματα κατάθλιψης. Την ίδια στιγμή, έχει αποδειχθεί ότι η μικρότερη διάρκεια έκθεσης σε αρνητικά ιόντα μπορεί να επηρεάσει θετικά την εποχική κατάθλιψη. Ειδικότερα, μόλις 30 λεπτά περίπου έκθεσης σε αρνητικά ιόντα ήταν αρκετά για να βοηθήσουν άτομα που έπασχαν από SAD.

Σε μια άλλη μελέτη οι ερευνητές εξέτασαν 100 χρόνια εκθέσεων και μελετών και βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα αρνητικά ιόντα θα μπορούσαν:

  • να συμβάλλουν στη ρύθμιση του ύπνου και της διάθεσης
  • στη μείωση του άγχους
  • να ενισχύσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
  • να αυξήσουν το μεταβολισμό

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προσδόκιμο ζωής : Έτσι διαμορφώνεται στις ΗΠΑ

Έρχεται καθολικός εμβολιασμός και στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

Η τακτική άσκηση συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασικά σημάδια για την αναγνώριση ενός ναρκισσιστή

Ναρκισσισμός: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια του ναρκισσισμού, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πιθανή χειραγώγηση και να διατηρήσετε πιο υγιείς σχέσεις βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό και την ενσυναίσθηση.

Η λαχτάρα για ζάχαρη μπορεί να προκαλείται από τη μοναξιά, σύμφωνα με μελέτη

Σύμφωνα με τον Calm, το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού άγχους προέρχεται από τον φόβο της κρίσης. Όταν βρίσκεστε έξω, προσπαθήστε να μην εστιάζετε στον εαυτό σας και αντ' αυτού εστιάστε στους ανθρώπους γύρω σας. Εάν νιώθετε απογοητευμένοι για τον εαυτό σας, κάντε ένα κομπλιμέντο σε κάποιον και ξεκινήστε μια συζήτηση.