Γενικές Ειδήσεις

Θάλασσα: Τα αρνητικά ιόντα προάγουν θετική διάθεση

Θάλασσα: Τα αρνητικά ιόντα προάγουν θετική διάθεση

Θάλασσα: Τα αρνητικά ιόντα είναι άοσμα, άγευστα και αόρατα μόρια που εισπνέουμε σε αφθονία σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως η θάλασσα. Μόλις φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματός μας, τα αρνητικά ιόντα πιστεύεται ότι προκαλούν βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, ορμόνης της διάθεσης, βοηθώντας στην ανακούφιση της κατάθλιψης, την διαχείριση του άγχους και την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Τα αρνητικά ιόντα είναι άοσμα, άγευστα και αόρατα μόρια που εισπνέουμε σε αφθονία σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως η θάλασσα. Σκεφτείτε πώς αισθάνεστε όταν βρίσκεστε σε ένα βουνό, μπροστά σε έναν καταρράκτη ή στην αγαπημένη σας παραλία.

Μόλις φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματός μας, τα αρνητικά ιόντα πιστεύεται ότι προκαλούν βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, ορμόνης της διάθεσης, βοηθώντας στην ανακούφιση της κατάθλιψης, την διαχείριση του άγχους και την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Αυτοί είναι και μερικοί από τους λόγους που βλέπουμε ότι ιονιστές ή γεννήτριες αρνητικών ιόντων πωλούνται σε καταστήματα και σε όλο το Διαδίκτυο. Το ερώτημα βέβαια είναι, κατά πόσον τα αρνητικά ιόντα λειτουργούν πραγματικά ως αντικαταθλιπτικά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ιόντα είναι μόρια που έχουν αποκτήσει ή χάσει ένα ηλεκτρικό φορτίο. Δημιουργούνται στη φύση καθώς τα μόρια του αέρα διαλύονται λόγω του ηλιακού φωτός, της ακτινοβολίας και του κινούμενου αέρα και νερού. Μπορεί να έχετε βιώσει τη δύναμη των αρνητικών ιόντων όταν περπατήσατε τελευταία φορά στην παραλία ή κολυμπήσατε στη θάλασσα.

Ο αέρας που κυκλοφορεί στα βουνά και την παραλία λέγεται ότι περιέχει δεκάδες χιλιάδες αρνητικά ιόντα – σκεφτείτε ότι κατά μέσο όρο, ένα σπίτι ή ένα γραφείο, περιέχει δεκάδες ή εκατοντάδες αρνητικά ιόντα, και πολλά εξ’ αυτών καταγράφουν ένα επίπεδο μηδέν. Η κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο, η θερμότητα και η υγρασία, η χρήση συσκευών, όπως οι οθόνες της τηλεόρασης ή του υπολογιστή ενδέχεται να εκπέμπουν θετικά ιόντα.


“Η δράση των αρνητικών ιόντων του αέρα είναι εμφανής επίσης αμέσως μετά από καταιγίδες την άνοιξη, όταν οι άνθρωποι αναφέρουν ελαφρύτερες διαθέσεις”, λέει ο ερευνητής ιόντων Michael Terman, PhD, του Πανεπιστημίου της Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

“Θα συμβούλευα, ωστόσο, όποιον βιώνει κλινικά σημαντική κατάθλιψη να δοκιμάσει θεραπεία αρνητικών ιόντων μόνο υπό την καθοδήγηση του γιατρού, ειδικά εάν ο ασθενής λαμβάνει ήδη άλλη θεραπεία”, συμβουλεύει ο Terman.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Καλλυντικά που γεννά η θάλασσα

Ασκήσεις στην παραλία

Μια βουτιά στη θάλασσα μπορεί να ενισχύσει ολιστικά την υγεία σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

MasterChef 5 spoiler 17/4: Ποιοι δύο παίκτες επιστρέφουν

MasterChef 5 spoiler 17/4: Μετά την «αδικία» που έγινε στο επεισόδιο της Παρασκευής και την αποχώρηση του Στέφανου, τα δύο τελευταία ζευγάρια θα μονομαχήσουν σε πιάτο αντιγραφής για να κερδίσουν την επιστροφή τους στο MasterChef 5.

Βίκυ Καγιά GNTM: Δείτε ποια μεγάλη παραγωγή θα παρουσιάζει

Βίκυ Καγιά GNTM: Η αγαπημένη παρουσιάστρια και μοντέλο μπορει να να ανανέωσει το συμβολαιό της με τον τηλεοπτικό σταθμό star, αλλά δεν θα την δούμε στην τέταρτη χρονιά του GNTM. Θα την δούμε όμως σε μία άλλη μεγάλη και πολλά υποσχόμενη τηλεοπτική παραγωγή του καναλιού.

MasterChef 5 spoiler 16/4: Τελική μονομαχία με εκπλήξεις στο reality μαγειρικής

MasterChef 5 spoiler 16/4: Σήμερα το βράδυ ένας παίκτης από τους έξι με τις μαύρες ποδιές θα αποχωρήσει από το διαγωνισμό μαγειρικής. Η σεζόν στο ριάλιτι μαγειρικής MasterChef έχει αποδειχτεί δύσκολη, ανατρεπτική, γεμάτη αγωνία και δυνατές μάχες.

Πλησίαζει το τέλος του Ασημακόπουλου στο Survivor

Survivor spoiler 16/04: Δύσκολος αναμένεται να είναι ο επόμενος καιρός για τον Γιώργο Ασημακόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με τα spoilers είναι πολύ κοντά στο να αποχωρήσει από το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ.