Γενικές Ειδήσεις

Θάλασσα: Τα αρνητικά ιόντα προάγουν θετική διάθεση

Θάλασσα: Τα αρνητικά ιόντα προάγουν θετική διάθεση

Θάλασσα: Τα αρνητικά ιόντα είναι άοσμα, άγευστα και αόρατα μόρια που εισπνέουμε σε αφθονία σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως η θάλασσα. Μόλις φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματός μας, τα αρνητικά ιόντα πιστεύεται ότι προκαλούν βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, ορμόνης της διάθεσης, βοηθώντας στην ανακούφιση της κατάθλιψης, την διαχείριση του άγχους και την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

ADMAN

Τα αρνητικά ιόντα είναι άοσμα, άγευστα και αόρατα μόρια που εισπνέουμε σε αφθονία σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως η θάλασσα. Σκεφτείτε πώς αισθάνεστε όταν βρίσκεστε σε ένα βουνό, μπροστά σε έναν καταρράκτη ή στην αγαπημένη σας παραλία.

Μόλις φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματός μας, τα αρνητικά ιόντα πιστεύεται ότι προκαλούν βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, ορμόνης της διάθεσης, βοηθώντας στην ανακούφιση της κατάθλιψης, την διαχείριση του άγχους και την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Αυτοί είναι και μερικοί από τους λόγους που βλέπουμε ότι ιονιστές ή γεννήτριες αρνητικών ιόντων πωλούνται σε καταστήματα και σε όλο το Διαδίκτυο. Το ερώτημα βέβαια είναι, κατά πόσον τα αρνητικά ιόντα λειτουργούν πραγματικά ως αντικαταθλιπτικά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ιόντα είναι μόρια που έχουν αποκτήσει ή χάσει ένα ηλεκτρικό φορτίο. Δημιουργούνται στη φύση καθώς τα μόρια του αέρα διαλύονται λόγω του ηλιακού φωτός, της ακτινοβολίας και του κινούμενου αέρα και νερού. Μπορεί να έχετε βιώσει τη δύναμη των αρνητικών ιόντων όταν περπατήσατε τελευταία φορά στην παραλία ή κολυμπήσατε στη θάλασσα.

Ο αέρας που κυκλοφορεί στα βουνά και την παραλία λέγεται ότι περιέχει δεκάδες χιλιάδες αρνητικά ιόντα – σκεφτείτε ότι κατά μέσο όρο, ένα σπίτι ή ένα γραφείο, περιέχει δεκάδες ή εκατοντάδες αρνητικά ιόντα, και πολλά εξ’ αυτών καταγράφουν ένα επίπεδο μηδέν. Η κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο, η θερμότητα και η υγρασία, η χρήση συσκευών, όπως οι οθόνες της τηλεόρασης ή του υπολογιστή ενδέχεται να εκπέμπουν θετικά ιόντα.


“Η δράση των αρνητικών ιόντων του αέρα είναι εμφανής επίσης αμέσως μετά από καταιγίδες την άνοιξη, όταν οι άνθρωποι αναφέρουν ελαφρύτερες διαθέσεις”, λέει ο ερευνητής ιόντων Michael Terman, PhD, του Πανεπιστημίου της Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

“Θα συμβούλευα, ωστόσο, όποιον βιώνει κλινικά σημαντική κατάθλιψη να δοκιμάσει θεραπεία αρνητικών ιόντων μόνο υπό την καθοδήγηση του γιατρού, ειδικά εάν ο ασθενής λαμβάνει ήδη άλλη θεραπεία”, συμβουλεύει ο Terman.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καλλυντικά που γεννά η θάλασσα

Ασκήσεις στην παραλία

Μια βουτιά στη θάλασσα μπορεί να ενισχύσει ολιστικά την υγεία σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το βαμπίρ του έρωτα

Τις γνώριζε, τους έπαιρνε όλη την ενεργεία και μετά τις πήγαινε στον πάτο. Ένα βαμπίρ του έρωτα, αυτό ήταν!

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

1η Δεκέμβρη: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1988, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την ανακάλυψη του ιού και την επίσημη κατάταξή του.

Πώς θα προστατευτούμε από έναν μεγάλο σεισμό;

Σεισμός: Ομαλά εξελίχθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας η μετασεισμική ακολουθία που προκλήθηκε από τη νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ωστόσο, επειδή αναμένετεται μεγαλύτερος σεισμός, καλό θα ήταν να μάθουμε πώς πρέπει να προστατευτούμε!

Ραγδαία κακοκαιρία αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Καιρός: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.