Η τρίτη τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία τους τελευταίους τρεις μήνες πραγματοποιήθηκε το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2017  μετά τα διαδοχικά χτυπήματα στη Γέφυρα του Λονδίνου και τη λαϊκή αγορά του Μπόροου.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία τα δύο περιστατικά αντιμετωπίζονται επισήμως ως τρομοκρατικά. Ενώ το τρίτο είναι επεισόδιο με μαχαίρωμα.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στη Βρετανία τους τελευταίους τρεις μήνες καθως η πρώτη ήταν στο Γουέστμινστερ, τον Μάρτιο, με δράστη τον Χαλίντ Μασούντ που παρέσυρε πεζούς και μαχαίρωσε αστυνομικό και η δεύτερη στο Μάντσεστερ τον Μάιο όταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι έκανε επίθεση αυτοκτονίας με βόμβα σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Την ζωή τους έχασαν επτά άνθρωποι ενώ τουλάχιστον άλλοι 48 έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι σε έξι νοσοκομεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και τρεις τρομοκράτες. Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής της μητροπολιτικής αστυνομίας οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οχτώ λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι αρχές προσθέτοντας ότι η εκτίμησή του είναι ότι όλοι οι δράστες της επίθεσης έχουν σκοτωθεί.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 12 =