ΠΦΣ:απαράδεκτη η απόφαση του ΟΑΕΕ να μην πληρώσει τον ΕΟΠΥΥ
ΠΦΣ:απαράδεκτη η απόφαση του ΟΑΕΕ να μην πληρώσει τον ΕΟΠΥΥ

Δεν θα υπογράψουν οι φαρμακοποιοί την σύμβαση που αφορά στην υποχρεωτική πιστοποίηση των φαρμακείων για την χορήγηση αναλώσιμων υλικών, που προτείνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κάλεσε χθες (Τρίτη 27/12) συνεδρίαση, αποφασίζοντας ομόφωνα ότι δεν θα υπογραφεί η σύμβαση που προτείνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Στην χθεσινή συνεδρίαση με θέμα την υποχρεωτική πιστοποίηση των φαρμακείων για την χορήγηση αναλωσίμων υλικών, οι φαρμακοποιοί πήραν ορισμένες πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα υπογραφεί σύμβαση που θα προβλέπει την υποχρέωση για την απόκτηση Βεβαίωσης Πιστοποίησης σύμφωνα με την ΥΑ : Δυβδ/Π οικ/1348/7-1-2004, στηρίζοντας την αρχική θέση του προέδρου που αντέδρασε σε σημεία της προτεινόμενης από τον ΕΟΠΥΥ συλλογικής σύμβασης για τους φαρμακοποιούς της χώρας.

Ακόμη, τα μέλη του ΠΦΣ αποφάσισαν ότι δεν αποδέχονται την πληρωμή για τα αναλώσιμα υλικά στους τρεις μήνες.

Τέλος, εξουσιοδοτείται το προεδρείο να προχωρήσει στην υπογραφή σχετικής Σύμβασης μόνον εφόσον γίνουν δεκτές οι προτάσεις του ΔΣ.

Το προεδρείο και η νομική υπηρεσία του ΠΦΣ συνεχίζουν τις επαφές με τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου η οποιαδήποτε σύμβαση υπογραφεί, να είναι προς όφελος των Φαρμακοποιών και να μην προκαλεί οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση σε βάρος τους.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η εν λόγω συνεδρίαση είχε έκτακτο χαρακτήρα, με θέμα την υπογραφή ή όχι της συλλογικής σύμβασης που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για όλους τους παρόχους (και για τα φαρμακεία) και που προϋποθέτει εκτός των άλλων, υποχρεωτικό ιατροτεχνολογικό ISO για κάθε ένα προμηθευτή.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here