Tεχνολογία

Πανεπιστημιακή Έρευνα: Θα μπορούσε η αναπνοή σας να επιτρέψει στο τηλέφωνό σας να σας αναγνωρίσει;

Πανεπιστημιακή Έρευνα: Θα μπορούσε η αναπνοή σας να επιτρέψει στο τηλέφωνό σας να σας αναγνωρίσει;

Η ομάδα εξέτασε δείγματα αναπνοής από έξι άτομα και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο δείγμα 20 ατόμων. Τα ευρήματα αποκάλυψαν σταθερά ότι μπορούσαν να προσδιορίσουν το άτομο με μέση ακρίβεια λίγο κάτω από το 98% και στις δύο ομάδες δειγμάτων.

Πανεπιστημιακή Έρευνα: Θα μπορούσε η αναπνοή σας να επιτρέψει στο τηλέφωνό σας να σας αναγνωρίσει; Οι ερευνητές ανέπτυξαν αισθητήρα που βοήθησε τη μηχανή να εξακριβώσει την ταυτότητα των ατόμων μέσω της αναπνοής Η Apple αποκαλύπτει νέα δυνατότητα επεξεργασίας και μη αποστολής μηνυμάτων κειμένου Το «The Five» συζητά τη νέα ενημέρωση λογισμικού της Apple που δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να κάνουν επεξεργασία και να μη στείλουν ανεπιθύμητα μηνύματα.

Η αναγνώριση προσώπου και η επαλήθευση δακτυλικών αποτυπωμάτων γίνονται κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας στα τηλέφωνά μας και τώρα η αναπνοή σας μπορεί να είναι μια πιθανή επιλογή για βιομετρική ασφάλεια, σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύτηκε στο Χημικές Επικοινωνίες Chemical Communications.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Χημείας και Μηχανικής Υλικών του Πανεπιστημίου Kyushu συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και ανέπτυξαν έναν αισθητήρα όσφρησης που μπορεί να αναγνωρίσει ένα άτομο αναλύοντας την αναπνοή του, ανέφερε η έκθεση. «Πρόσφατα, το ανθρώπινο άρωμα αναδύεται ως μια νέα κατηγορία βιομετρικής πιστοποίησης ταυτότητας, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τη μοναδική χημική σύνθεση για να επιβεβαιώσει ποιος είσαι», δήλωσε ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης, Chaiyanut Jirayupat, σε μια ανακοίνωση.

Η «τεχνητή μύτη» περιείχε έναν αισθητήρα 16 καναλιών που επαλήθευε έως και 20 άτομα με μέσο ποσοστό ακρίβειας 97,8%, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η τρέχουσα τεχνολογία βασίζεται στον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας που γίνεται συνήθως μέσω φωνών, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αποτυπωμάτων παλάμης και προσώπων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ακουστική του αυτιού και οι φλέβες των δακτύλων χρησιμοποιούνται για την προστασία της ασφάλειας των περιουσιακών στοιχείων ενός ατόμου, αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης στην έκθεση.

“Αυτές οι τεχνικές βασίζονται στη φυσική μοναδικότητα κάθε ατόμου, αλλά δεν είναι αλάνθαστες. Τα φυσικά χαρακτηριστικά μπορούν να αντιγραφούν ή ακόμα και να διακυβευτούν από τραυματισμό”, είπε ο Jirayupat στην έκδοση και είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα εξέτασε άλλα μέτρα βιομετρικής επαλήθευσης ταυτότητας.

Οι ερευνητές εξέτασαν ενώσεις αερίων που παράγονται από το δέρμα του ατόμου, αλλά είπαν ότι ήταν περιορισμένο επειδή το δέρμα δεν παράγει αρκετές ενώσεις για να τις ανιχνεύσουν οι μηχανές.

Αυτό οδήγησε την ομάδα να διερευνήσει εάν η αναπνοή ενός ατόμου θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη επιλογή.

«Η συγκέντρωση πτητικών ενώσεων από το δέρμα μπορεί να είναι τόσο χαμηλή όσο πολλά μέρη ανά δισεκατομμύριο ή τρισεκατομμύριο, ενώ οι ενώσεις που εκπνέονται από την αναπνοή μπορεί να φτάσουν έως και μέρη ανά εκατομμύριο», εξήγησε ο Jirayupat στην ανακοίνωση.

Ο συγγραφέας της μελέτης είπε επίσης στην έκθεση ότι η ανθρώπινη αναπνοή χρησιμοποιείται επί του παρόντος για να προσδιοριστεί εάν ένα άτομο έχει ορισμένες ασθένειες, όπως διαβήτη, καρκίνο και ακόμη και COVID-19. Οι ερευνητές ανέπτυξαν έναν οσφρητικό αισθητήρα που θα μπορούσε να αναγνωρίσει μια συγκεκριμένη σειρά ενώσεων.

Ανέλυσαν την αναπνοή των συμμετεχόντων και αποφάσισαν ότι 28 ενώσεις στην ανθρώπινη αναπνοή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Τα δεδομένα του αισθητήρα διαβιβάστηκαν μέσω ενός συστήματος μηχανικής μάθησης που ανέλυε τη σύνθεση της αναπνοής κάθε ατόμου και ανέπτυξε ένα προφίλ για την αναγνώριση ενός ατόμου, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ομάδα εξέτασε δείγματα αναπνοής από έξι άτομα και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο δείγμα 20 ατόμων.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν σταθερά ότι μπορούσαν να προσδιορίσουν το άτομο με μέση ακρίβεια λίγο κάτω από το 98% και στις δύο ομάδες δειγμάτων.

“Αυτή ήταν μια διαφορετική ομάδα ατόμων διαφορετικής ηλικίας, φύλου και εθνικότητας.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τόσο υψηλή ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα”, δήλωσε στην ανακοίνωση ο Takeshi Yanagida, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Σε αυτή τη μελέτη, τα άτομα νήστευαν έξι ώρες πριν από την εξέταση.

Ο Yanagida είπε στην ανακοίνωση, “Το επόμενο βήμα θα είναι να βελτιώσουμε αυτήν την τεχνική ώστε να λειτουργεί ανεξάρτητα από τη διατροφή.

Ευτυχώς, η τρέχουσα μελέτη μας έδειξε ότι η προσθήκη περισσότερων αισθητήρων και η συλλογή περισσότερων δεδομένων θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.”

Ωστόσο, μην κρατάτε την αναπνοή σας εάν περιμένετε αυτή την επιλογή στο επόμενο smartphone – οι συγγραφείς της μελέτης είπαν ότι απαιτείται περαιτέρω δουλειά πριν φτάσει στη συσκευή σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας ;

Τα παράδοξα του οικογενειακού γιατρού

Τέλος στη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου βάζει το Σαν Φρανσίσκο

Τεχνολογίες υγείας χρησιμοποιούνται για ταυτοποίηση συμπτωμάτων κοροναϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Εκτός από την παροχή μιας εικόνας για τις γεωγραφικές περιοχές ανησυχίας, το SocialCatfish.com έχει παράσχει στο Digital Journal σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και δραστηριότητες που θα πρέπει να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Start-up: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα λειτουργεί παρακολουθώντας όλα τα σχόλια των ασθενών που αφήνονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες αναθεώρησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας έναν επαναστατικό νέο τρόπο αξιολόγησης της εμπειρίας φροντίδας των ασθενών.

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με την υπογραφή Ελλήνων ερευνητών

Αυτή η σκόνη έχει χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής (>5 έτη), έχει λάβει πιστοποίηση ISO και ενεργοποιείται ακόμη και με την επίδραση του φωτός εσωτερικών χώρων (λάμπες αλογόνου, LED, πυρακτώσεως κλπ). Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός τεχνικός για την εφαρμογή της.

Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Το LectroFan Classic (SoundofSleep.com) προσφέρει 20 μοναδικούς ψηφιακούς ήχους για την κάλυψη των θορύβων, συμπεριλαμβανομένων 10 διαφορετικών ήχων ηλεκτρικού ανεμιστήρα και 10 παραλλαγών καθαρού λευκού θορύβου (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του ροζ και του καφέ θορύβου).

Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέα τεχνολογία μειώνει την πιθανότητα βλάβης των νεύρων από λάθη του χειρουργού

Καθώς τα πλουρονικά έχουν ήδη έγκριση από τον FDA, θα υποβληθεί φάκελος ταχείας έγκρισης για τη νέα τεχνολογία, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Οργανισμού, οι οποίες επιτρέπουν κλινικές μελέτες φάσης Ι με ασφαλείς μικροδόσεις πιθανών υποψηφίων φαρμάκων, ταχύτερα από ό,τι συνήθως.

Το FBI των ΗΠΑ κατονόμασε το Ιράν ως τον ύποπτο πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.

Επιστρέφοντας στην υγεία, ο Nachmany προειδοποιεί: «Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια Λειτουργικής Τεχνολογίας (OT) και να εφαρμόσει στρατηγικές μηδενικής εμπιστοσύνης σε όλα τα δίκτυα και τα συστήματα, ειδικά εκείνα που είναι κρίσιμα για τη ζωή»