Τεχνολογία

Τεχνολογίες υγείας χρησιμοποιούνται για ταυτοποίηση συμπτωμάτων κοροναϊού

Τεχνολογίες υγείας χρησιμοποιούνται για ταυτοποίηση συμπτωμάτων κοροναϊού

Απολυμαντικά ρομπότ, «έξυπνα» κράνη, drones με θερμικές κάμερες, προηγμένο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και άλλες τεχνολογίες αξιοποιούνται στη μάχη κατά του κοροναϊού στην Κίνα, με τον πρόεδρο της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, να έχει καλέσει τον τεχνολογικό τομέα να συμβάλει στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Μεταξύ άλλων, τεχνολογίες υγείας χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση συμπτωμάτων κοροναϊού, εύρεση νέων θεραπειών και παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού, που έχει ως τώρα μολύνει πάνω από 90.000 ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το BBC, αρκετές κινεζικές εταιρείες έχουν αναπτύξει αυτοματοποιημένες τεχνολογίες για ανέπαφες παραδόσεις, ψεκασμό με απολυμαντικά και βασικές διαγνωστικές λειτουργίες. Η Pudu Technology, με έδρα στη Σεντζέν, κανονικά ειδικεύεται σε ρομπότ για τη βιομηχανία της εστίασης, ωστόσο φέρεται να έχει εγκαταστήσει συσκευές της σε πάνω από 40 νοσοκομεία ανά τη χώρα για να βοηθούν το ιατρικό προσωπικό.

Η MicroMultiCopter, επίσης στη Σεντζέν, αναπτύσσει drones για τη μεταφορά ιατρικών προμηθειών και τη λήψη θερμικών εικόνων, ενώ συστήματα τεχνητής νοημοσύνης βοηθούν στη διάγνωση της ασθένειας και την επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης ενός εμβολίου. Ο κολοσσός του e-commerce, Alibaba, υποστηρίζει πως το νέο της σύστημα διάγνωσης με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίζει μολύνσεις κοροναϊού με ακρίβεια 96%, και ο ιδρυτής της, Τζακ Μα, έχει ανακοινώσει πως το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, Jack Ma Foundation, θα κάνει δωρεά 2,15 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη εμβολίου.

Όπως γράφει σε άρθρο του στην China Daily o Λου Τσουανγκίνγκ, της Global Cyberspace Governance, οι προηγμένες τεχνολογίες βοήθησαν σημαντικά στην αντιμετώπιση του ιού. Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, κάποιοι, όπως ο Έλιοτ Ζάαγκμαν, που ασχολείται με θέματα κινεζικής τεχνολογίας και είναι ένας εκ των συντελεστών του China Tech-Investor podcast, υπογραμμίζουν πως, ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, τα ΜΜΕ της χώρας αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για προβολή των τεχνολογικών επιτευγμάτων της χώρας- και δεν αποκλείεται πολλές από τις ιστορίες για προηγμένα τεχνολογικά μέσα που βοηθούν στη μάχη κατά του ιού να είναι στην ουσία κυρίως επιδείξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους τυφλούς μαθητές να "οπτικοποιήσουν" γραφήματα

Αλλαγή στον τρόπο ανίχνευσης του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η 3D τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που γίνεται η λαπαροσκόπηση

Λαπαροσκόπηση: Η χρήση του 3D στη λαπαροσκόπηση σημαίνει μικρότερους χρόνους χειρουργικής επέμβασης, μικρότερη νοσηλεία και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο σε σύγκριση με τη 2D.

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Οι εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας επισημαίνουν το μέλλον των εμφυτευμάτων

Έξυπνα εμφυτεύματα: Από την πανδημία, ο ενθουσιασμός για συσκευές απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών έχει αυξηθεί, αλλά δεν υπάρχουν γενικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων που δημιουργούνται από αυτές τις συσκευές.