Tεχνολογία

Ιατρική τεχνολογία: H τεχνολογία θα οδηγήσει σε λύσεις που αφορούν την καρδιαγγειακή φροντίδα

Ιατρική τεχνολογία: H τεχνολογία θα οδηγήσει σε λύσεις που αφορούν την καρδιαγγειακή φροντίδα

Ιατρική τεχνολογία: Η σύγχρονη καρδιαγγειακή φροντίδα περιλαμβάνει ανθρώπινη οξυδέρκεια.

Η σύγχρονη καρδιαγγειακή φροντίδα περιλαμβάνει ανθρώπινη οξυδέρκεια, πολύπλοκα δεδομένα και συνεργατική νοημοσύνη μεταξύ των δύο. Τα μοντέλα πληρωμών βασίζονται σε καλά καθορισμένα τεστ και διαδικασίες και μπερδεύονται από την επιταχυνόμενη πολυπλοκότητα και την τεχνολογική διαταραχή του τομέα. Η αρχιτεκτονική μοντέλων πληρωμών στη φροντίδα που βασίζεται στην τεχνολογία απαιτεί νέα οικονομικά κίνητρα και μέτρα απόδοσης.

Η εξελισσόμενη μεταρρύθμιση πληρωμών υποστηρίζει την κλιμακούμενη ψηφιακή υγεία, δημιουργεί δημοσιονομικές συνεργασίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης/καρδιολογίας για τη βελτίωση της πρόσβασης και της έγκαιρης θεραπείας και ενθαρρύνει τη συμμετοχή σε προγράμματα βελτίωσης ποιότητας και διαδικασιών για τη δημιουργία σύγχρονης, φορολογικά υπεύθυνης και δίκαιης περίθαλψης.

Το τρέχον τοπίο της μεταρρύθμισης των καρδιαγγειακών πληρωμών
Οι τρέχουσες μεταρρυθμίσεις πληρωμών περιλαμβάνουν το Πρόγραμμα Μείωσης των Νοσοκομειακών Εξόδων, το οποίο τιμωρεί φορολογικά την υπερβολική καρδιαγγειακή επανεισδοχή. Το Πρόγραμμα Αγορών με βάση την Αξία του Νοσοκομείου, ένα μοντέλο πληρωμής για απόδοση για το Medicare. και την Πρωτοβουλία Βελτιωμένης Φροντίδας Ομαδοποιημένων Πληρωμών, που παρέχει σταθερές πληρωμές για φροντίδα υψηλής ποιότητας μετά από ένα καρδιαγγειακό συμβάν.

Το πάγιο κόστος που σχετίζεται με αυτά τα μοντέλα δεν υποστηρίζει εύκολα τη φροντίδα που βασίζεται στην τεχνολογία. Υπάρχουν δύο νέες ελπιδοφόρες εξελίξεις των μοντέλων πληρωμών που αντιμετωπίζουν τη διασταύρωση της τεχνολογίας και της παροχής κλινικής φροντίδας. Πρώτον, ένα ολοκληρωμένο μοντέλο αξίας που βασίζεται στην κατάσταση, που μετρά ένα επεισόδιο φροντίδας από τη θεραπεία έως τη σταθεροποίηση, έχει κερδίσει έλξη λαμβάνοντας υπόψη την επεισοδιακή φροντίδα που δημιουργεί έσοδα ενώ προάγει την αξία. Αυτά τα μοντέλα έχουν εξελιχθεί από ομαδική φροντίδα που βασίζεται σε επεισόδια, η οποία παρέχει φορολογική αποζημίωση για όλη τη φροντίδα που σχετίζεται με ένα επεισόδιο ασθένειας έως ότου ο ασθενής επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει, για παράδειγμα, καρδιακή προσβολή από την παρουσίαση του ER έως εξιτήριο στο σπίτι με καρδιακή αποκατάσταση ή μια νέα διάγνωση κολπικής μαρμαρυγής από τη λήψη της από απομακρυσμένη παρακολούθηση έως την ιατρική θεραπεία, την καρδιακή κατάλυση ή την κλινική επίλυση. Η ενσωμάτωση μετρήσεων με ψηφιακή δυνατότητα διασφαλίζει τη φορολογική ευθύνη υποστηρίζοντας την τεκμηρίωση και το αποτέλεσμα της θεραπείας. Μπορεί επίσης να κατευθύνει την έγχυση κεφαλαίου για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη κλινική επίδραση.

Δεύτερον, ένα μοντέλο που βασίζεται στην αξία της συνεχούς φροντίδας συνδυάζει φορολογικά την πρωτοβάθμια φροντίδα και τη χρόνια καρδιαγγειακή διαχείριση. Η έγκαιρη αναγνώριση της καρδιαγγειακής νόσου επιτρέπει τη θεραπεία ή την κλιμάκωση της περίθαλψης με δίκαιο, επεκτάσιμο και βιώσιμο τρόπο. Ο απομακρυσμένος έλεγχος και η εικονική φροντίδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στρατηγικά για την κάλυψη μετρήσεων πρόσβασης και τη βελτιστοποίηση της κατανομής πόρων.

Συνδυάζοντας φορολογικά μοντέλα καρδιαγγειακής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μπορούμε να μειώσουμε τον πλεονασμό και να βελτιστοποιήσουμε την πρόσβαση καθώς οι ασθενείς διαχειρίζονται τοπικά και λαμβάνουν έγκαιρες παραπομπές σε υποεξειδικευμένη φροντίδα για συγκεκριμένες προσυμφωνημένες διαγνώσεις. Η ευρεία υιοθέτηση αυτών των μοντέλων βασίζεται σε θετικά κίνητρα για κλινική οξυδέρκεια, τεχνολογία και φροντίδα που βασίζεται στην ομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μελέτη: βελτιώνουν την ποιότητα της φροντίδας των καρδιαγγειακών ασθενών χωρίς να αυξάνουν την εξουθένωση του προσωπικού

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την καρδιά με SMS

Αντιμετώπιση των παγκόσμιων ανισοτήτων στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Παρουσίαση του Μουσείου Καρδιολογίας από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Μοντέλα προβλέπουν τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με πτώση ενοίκων γηροκομείων

"Αυτά τα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ερευνητές και κλινικούς ιατρούς για τον ακριβή προσδιορισμό του κινδύνου των ασθενών για τραυματισμούς που σχετίζονται με πτώση, χρησιμοποιώντας δεδομένα κλινικής αξιολόγησης που συλλέγονται συνήθως", έγραψαν οι συγγραφείς. "Στα γηροκομεία, τα μοντέλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη στόχευση προληπτικών στρατηγικών".

Αλγόριθμος σε πιθανές θεραπείες για την covid-19 και για μελλοντικές πανδημίες

Οι ερευνητές είναι μέλη μιας διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ανοσολόγους, βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες δεδομένων, θεωρητικούς παιγνίων, γενετιστές, μαθηματικούς και γιατρούς, που επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της Covid-19.

H Microsoft ανακοίνωσε σημαντική ενημέρωση στα Windows 11

– ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών iPhone για συνδεσιμότητα, με την εισαγωγή του Phone Link για iOS. Με το Phone Link για iOS, οι χρήστες δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσουν μήπως χάσουν μια σημαντική κλήση ή ένα μήνυμα, ενώ συγκεντρώνονται στο Windows 11 PC τους.