Τεχνολογία

Πανδημία ιατρικά λάθη: φορητή συσκευή μετρά την έκταση της εξάντλησης των γιατρών

Πανδημία ιατρικά λάθη: φορητή συσκευή μετρά την έκταση της εξάντλησης των γιατρών

Πανδημία ιατρικά λάθη: Ερευνητές στο Penn State College of Medicine διεξάγουν μια μελέτη για να καθορίσουν εάν μια φορητή συσκευή μπορεί να μετρήσει την ευεξία και να προβλέψει την εξάντληση των υγειονομικών. Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη στοχευμένων παρεμβάσεων για κατάθλιψη και εξάντληση στην ιατρική εκπαίδευση. Ο Δρ Alexander Hajduczok, κύριος ερευνητής της μελέτης, δήλωσε ότι η εκπαίδευση για να γίνει γιατρός μπορεί να είναι αγχωτική και ότι οι παρεμβάσεις είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ποσοστών εξάντλησης και κατάθλιψης σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, ειδικά υπό το πρίσμα της πανδημίας COVID-19.

“Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατάθλιψη και η εξάντληση των γιατρών μπορούν να αυξήσουν τα ιατρικά λάθη και να επιδεινώσουν τα αποτελέσματα των ασθενών”, δήλωσε ο Hajduczok. “Ελπίζουμε ότι τα δεδομένα που συλλέγουμε από τη μελέτη μπορούν να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος και να αναπτύξουμε παρεμβάσεις για να βοηθήσουμε τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις.”

researcherst.jpg

Η δοκιμή στρατολόγησε 38 κατοίκους εσωτερικής ιατρικής από το Ιατρικό Κέντρο Milton S. Hershey και ξεκίνησε την 1η Ιουλίου. Κάθε συμμετέχων θα φορέσει μια συσκευή που κατασκευάστηκε από τον WHOOP για ένα έτος, η οποία θα μετρήσει τον καρδιακό ρυθμό , τον αναπνευστικό ρυθμό, τον ύπνο και άλλα φυσιολογικά δεδομένα. Η ερευνητική ομάδα θα συγκρίνει τα δεδομένα που συλλέγει η συσκευή με υποκειμενικές αξιολογήσεις της ευεξίας και της εξάντλησης που συλλέγονται σε εβδομαδιαίες έρευνες για να δούμε αν οι φυσιολογικές τάσεις στα δεδομένα ευθυγραμμίζονται με τον τρόπο με τον οποίο οι ειδικοί αναφέρουν ότι αισθάνονται. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, εάν στα αποτελέσματα των κατοίκων εμφανίζονται σημάδια άγχους, θα προταθούν κατάλληλα μέτρα υγείας.

Οι ερευνητές θα αξιολογήσουν ιδιαίτερα τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV), τη διακύμανση των χρονικών διαστημάτων μεταξύ των γειτονικών καρδιακών παλμών, κατά τη διάρκεια της μελέτης. Ο HRV είναι ένα μέτρο της ισορροπίας του αυτόνομου νευρικού συστήματος, το οποίο δρα σε μεγάλο βαθμό ασυνείδητα και ρυθμίζει τις σωματικές λειτουργίες, όπως ο καρδιακός ρυθμός, η πέψη και ο αναπνευστικός ρυθμός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο μέτρο για σωματικό, διανοητικό και συναισθηματικό στρες. Σύμφωνα με τον Hajduczok, όταν οι κάτοικοι υπόκεινται σε υψηλά επίπεδα στρες στην ιατρική εκπαίδευση, ο HRV μπορεί να μειωθεί. Προβλέπει ότι οι τάσεις στο HRV θα αποτελέσουν βασικό δείκτη ευεξίας, εξάντλησης και κατάθλιψης.

Εκτός από τα υποκειμενικά μέτρα ευεξίας και απομακρυσμένης παρακολούθησης με τη συσκευή WHOOP, οι ερευνητές θα μετρούν επίσης περιοδικά τα επίπεδα της κορτιζόλης των σιελογόνων ως δευτερεύον αντικειμενικό δείκτη του στρες. Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που εμπλέκεται στον μεταβολισμό και τις ανοσολογικές αντιδράσεις που βοηθά το σώμα να ανταποκριθεί σε αγχωτικά ερεθίσματα.

e-healthconnect-casestudy-2.jpg

Ο Hajduczok είπε ότι η ιδέα για τη μελέτη ήρθε σε αυτόν ενώ εργαζόταν νύχτες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατά το δεύτερο έτος διαμονής του. Φορούσε ήδη τη συσκευή WHOOP για να μετρήσει την απόδοση και την ανάρρωσή του, ενώ προπονούνταν για εθνικούς διαγωνισμούς CrossFit. Παρατήρησε ότι η μείωση της μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού του ευθυγραμμίστηκε με τους αγχωτικούς χρόνους στη φυσική του προπόνηση καθώς και στην ιατρική του εκπαίδευση. Μια προηγούμενη μελέτη του Δρ. Jamie Coleman, ενός χειρουργού τραύματος από το Ντένβερ, χρησιμοποίησε συσκευές WHOOP για να μετρήσει πώς επηρεάστηκαν τα πρότυπα ύπνου των χειρουργών τραύματος από την κλήση. Οι Hajduczok και Coleman έχουν μοιραστεί ιδέες σχετικά με τη χρήση της συσκευής για ερευνητικούς σκοπούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτότυπες μάσκες με αντιβακτηριακή επίστρωση

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στρώνει το έδαφος για την προληπτική ιατρική

Όταν η τεχνολογία, απλοποιεί τη διαδικασία της κολονοσκόπησης

Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, προκειμένου να γίνουν οι κολονοσκοπήσεις ευρύτερα διαθέσιμες, κάτι ουσιώδες για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του εντέρου», δήλωσε ο καθηγητής Ρομποτικής και Αυτόνομων Συστημάτων Πιέτρο Βαλντάστρι του Πανεπιστημίου του Λιντς.

Το πρώτο νοσοκομείο στην Ινδία αποκλειστικά με ψηφιακά αρχεία

Η ψηφιακή επιχείρηση υγείας KareXpert δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR) που θα επιτρέψουν στα νοσοκομεία στην Ινδία να περάσουν χωρίς έγγραφα.

Ρομπότ στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας έρχεται και στην Ελλάδα

Ελλάδα Εκπαίδευση: Tο ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ, που σχεδιάστηκε από τη SoftBank Robotics και έχει ήδη καθιερωθεί διεθνώς στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας, διαθέτει στην ελληνική αγορά η Mobile Technology. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σχολεία, εκπαιδευτικοί φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να αποκτήσουν από τη Mobile Technology όχι μόνο το ΝΑΟ έκτης γενιάς, […]

Tαχύτερη και φθηνότερη διάγνωση Covid-19 νέας τεχνολογίας

Τεχνολογία διάγνωση κορωνοϊός: Τεχνολογία που βοηθά στην ταχεία εξαγωγή και ανάλυση γενετικού υλικού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φτηνές, ακριβείς και κινητές δοκιμές COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των απομακρυσμένων κέντρων δοκιμών. Η τεχνολογία «Dipstick», που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Jimmy Botella και τον Dr. Michael Mason του Πανεπιστημίου του Queensland, επιτρέπει την εξαγωγή γενετικού […]