Τεχνολογία

Τέλος στη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου βάζει το Σαν Φρανσίσκο

Τέλος στη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου βάζει το Σαν Φρανσίσκο

Το Σαν Φρανσίσκο έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που απαγόρευσε τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία ή άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Οι υποστηρικτές της νομοθεσίας ισχυρίστηκαν ότι η χρήση λογισμικού και κάμερας για την ταυτοποίηση των ανθρώπων δεν πρέπει να εφαρμόζεται. Όλα εκτός από ένα από τα εννέα μέλη του εποπτικού συμβουλίου του Σαν Φρανσίσκο ενέκριναν τη νομοθεσία, η οποία θα ψηφιστεί ξανά την επόμενη εβδομάδα σε ένα διαδικαστικό βήμα που δεν αναμένεται να αλλάξει το αποτέλεσμα.

“Η τάση για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου να θέσει σε κίνδυνο τα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες ουσιαστικά υπερκαλύπτει τα υποτιθέμενα οφέλη της και η τεχνολογία θα επιδεινώσει τη φυλετική αδικία και θα απειλήσει την ικανότητά μας να ζήσουμε χωρίς συνεχή κυβερνητική παρακολούθηση” ανέφεραν οι πολέμιοι του μέτρου αυτού.

Η απαγόρευση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης νομοθεσίας που καθορίζει πολιτική χρήσης και ελέγχου για συστήματα επιτήρησης, δημιουργώντας μεγάλα εμπόδια και απαιτώντας έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο για οποιεσδήποτε υπηρεσίες της πόλης. Η απαγόρευση δεν περιλάμβανε αεροδρόμια ή άλλες ομοσπονδιακά ρυθμιζόμενες εγκαταστάσεις.

Οι ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογία περιλαμβάνουν τους κινδύνους που χαρακτηρίζουν τους αθώους ανθρώπους να αναγνωρίζονται ως παραβάτες και ότι τα συστήματα μπορούν να παραβιάζουν την ιδιωτικότητα στην καθημερινή ζωή. Άλλοι, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία να καταπολεμήσει το έγκλημα και να κρατήσει τους δρόμους πιο ασφαλείς. Η τεχνολογία έχει πιστωθεί για να βοηθήσει την αστυνομία να συλλάβει επικίνδυνους εγκληματίες, αλλά επίσης να επικρίνει για λανθασμένες ενδείξεις.

«Η αναγνώριση προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενική επιτήρηση σε συνδυασμό με δημόσιες βιντεοκάμερες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παθητικό τρόπο που δεν απαιτεί τη γνώση, τη συγκατάθεση ή τη συμμετοχή του θέματος», δήλωσε η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών δικτυακός τόπος. “Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για γενικά και χωρίς υποψία συστήματα επιτήρησης”. Οι κινεζικές αρχές χρησιμοποιούν ένα τεράστιο σύστημα τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για να παρακολουθήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα του Ουιγούρ σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με πρόσφατη ιστορία των New York Times.

Το Πεκίνο έχει ήδη προσελκύσει ευρεία κριτική για τη μεταχείριση των Ουιγούρων στη βορειοδυτική περιοχή του Xinjiang, όπου μέχρι ένα εκατομμύριο μέλη των μουσουλμανικών μειονοτικών ομάδων, , κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις που παραθέτει μια επιτροπή του ΟΗΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο του Times, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου – ενσωματωμένη στα τεράστια δίκτυα φωτογραφικών μηχανών της Κίνας – έχει προγραμματιστεί να αναζητά αποκλειστικά Uighurs με βάση την εμφάνισή τους και να τηρεί αρχεία των κινήσεων τους στην Κίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους τυφλούς μαθητές να "οπτικοποιήσουν" γραφήματα

Αλλαγή στον τρόπο ανίχνευσης του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η 3D τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που γίνεται η λαπαροσκόπηση

Λαπαροσκόπηση: Η χρήση του 3D στη λαπαροσκόπηση σημαίνει μικρότερους χρόνους χειρουργικής επέμβασης, μικρότερη νοσηλεία και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο σε σύγκριση με τη 2D.

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Οι εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας επισημαίνουν το μέλλον των εμφυτευμάτων

Έξυπνα εμφυτεύματα: Από την πανδημία, ο ενθουσιασμός για συσκευές απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών έχει αυξηθεί, αλλά δεν υπάρχουν γενικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων που δημιουργούνται από αυτές τις συσκευές.