Τεχνολογία

Tinder Bumble: Έρευνα αποκαλύπτει ότι το Tinder και το Bumble μπορούν να σας προκαλέσουν κρίσεις άγχους

Tinder Bumble: Έρευνα αποκαλύπτει ότι το Tinder και το Bumble μπορούν να σας προκαλέσουν κρίσεις άγχους

Tinder Bumble: Η κατάθλιψη και το κοινωνικό άγχος συνδέονται με τη χρήση εφαρμογών γνωριμιών για κινητά.

Το κορίτσι συναντά τον άντρα των ονείρων της μέσα από dating site και ζουν ευτυχισμένοι για πάντα. Αυτός είναι ο κόσμος των εφαρμογών γνωριμιών για κινητά όπως για παράδειγμα το Tinder και το Bumble. Αλλά σε αυτόν τον εικονικό κόσμο υπάρχει μεγάλη γκρίζα περιοχή που δημιουργεί προβλήματα στη φαιά ουσία μέσα στο κεφάλι μας. Αν και εσείς χρησιμοποιείτε τη βοήθεια μιας εφαρμογής γνωριμιών για κινητά για να βρείτε αγάπη και συντροφιά, τότε έχουμε μερικά νέα να μοιραστούμε. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η κατάθλιψη και το κοινωνικό άγχος συνδέονται με τη χρήση εφαρμογών γνωριμιών για κινητά. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking.

Δυστυχώς, η μελέτη λέει ότι οι γυναίκες πέφτουν περισσότερο θύματα αυτών των αρνητικών επιπτώσεων στην ψυχική υγεία των εφαρμογών γνωριμιών. Αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες επηρεάζονται από την πίεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τόσο πολύ που αρχίζει να επηρεάζει την ψυχική τους ευεξία. Με αυξημένα συμπτώματα κοινωνικού άγχους και κατάθλιψης, οι γυναίκες μπορεί να είναι ακόμη πιο πιθανό να στραφούν στην τεχνολογία για κοινωνική σύνδεση, ειδικά εάν οι εναλλακτικές μορφές κοινωνικής επαφής μειώνονται λόγω κοινωνικής αποφυγής. Μεταξύ των ανδρών, όσο μεγαλύτερα είναι τα συμπτώματα κοινωνικού άγχους και κατάθλιψης, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να ξεκινήσουν επαφή με αγώνες σε εφαρμογές γνωριμιών για κινητά.

«Με τις εφαρμογές γνωριμιών για κινητά να προσεγγίζουν όλο και περισσότερο το σημερινό τοπίο γνωριμιών, οι ερευνητικές μελέτες όπως του Professor Antony είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση των πλεονεκτημάτων τους καθώς και των αδυναμιών τους», δήλωσε η αρχισυντάκτρια Brenda K Wiederhold, PhD, MBA, BCB, BCN, Interactive. Media Institute, San Diego, California και Virtual Reality Medical Institute, Βρυξέλλες, Βέλγιο.

Το να είστε κολλημένοι σε εφαρμογές γνωριμιών για κινητά μπορεί να μην είναι καλό για την ψυχική σας ευεξία καθώς και να προκαλέσει κρίσεις άγχους που μπορούν να επηρεάσουν και ακόμα και την καθημερινότητά σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτές είναι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις οποίες θέλουμε περισσότερο αποτοξίνωση

Πώς επηρεάζουν τα social media θετικά και αρνητικά τη δυναμική των ζευγαριών;

Δυνατότητα δήλωσης της κατάστασης εμβολιασμού προσφέρουν εφαρμογές γνωριμιών σε Αυσταλία & ΗΒ

Tinder: Οι αλλαγές στη λειτουργία και ο έλεγχος του ποινικού μητρώου πριν τη γνωριμία

Είδες τον πρώην σε εφαρμογή να αναζητά νέο αμόρε... Διαχειρήσου το

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.

Προώθηση της ψηφιακής ισότητας για τη δημιουργία συνδεδεμένων κοινοτήτων

Ψηφιακή ισότητα: Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στον ψηφιακό κόσμο, ανεξάρτητα από την ικανότητα, την ηλικία, τη φυλή ή το φύλο.

Google ΗΠΑ: Παίζει μεγάλο ρόλο στην προστασία της υγείας των παιδιών

Google ΗΠΑ: Η εφαρμογή της πολιτικής της Google για το ψηφιακό μάρκετινγκ ανθυγιεινών προϊόντων στη χώρα καταγωγής της θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την έκθεση των παιδιών σε αυτό το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Ανάπτυξη του τεχνολογικού δικτύου 5G και κατάσταση της υγείας των Κινέζων ηλικιωμένων ενηλίκων

Ελπίζουμε ότι η ταχεία διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως το τεχνολογικό δίκτυο 5G, θα διευκολύνει και θα κλιμακώσει τις καινοτομίες που μπορούν να δημιουργήσουν και να διαδώσουν την υγεία, επιτρέποντας στη δημόσια υγεία να εκπληρώσει το όραμά της, σύμφωνα με το οποίο όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, θα μπορούν επιτέλους να απολαμβάνουν μια υγιή ζωή.