Ψυχική Υγεία

Σχέση vs γάμος: Πώς μια σχέση μπορεί να κρατήσει χωρίς γάμο;

Σχέση vs γάμος: Πώς μια σχέση μπορεί να κρατήσει χωρίς γάμο;

Σχέση vs γάμος: Η δια βίου δέσμευση απλώς δεν ταιριάζει σε κάθε τρόπο ζωής!

Ο παροιμιώδης παραμυθένιος γάμος είναι κάτι που πολλά κορίτσια ονειρεύονται, αλλά μόλις φτάσει η ενηλικίωση μαζί με μια μεγάλη δόση πραγματικότητας, δεν ακολουθούν όλοι στο τρένο του γάμου. Η δια βίου δέσμευση απλώς δεν ταιριάζει σε κάθε τρόπο ζωής, και υπάρχουν πολλές γυναίκες που είναι ανύπαντρες και ευτυχισμένες, καθώς και εκείνες που είναι απόλυτα ικανοποιημένες με τη δέσμευση χωρίς γάμο. Φαίνεται ότι πλέον όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να μείνουν μαζί χωρίς τις τυπικές διαδικασίες ανταλλαγής όρκων. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο γάμος είναι μια ταμπέλα και ότι μπορούν να είναι εξίσου αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον χωρίς αυτήν την ταμπέλα, εφόσον έχουν ήδη μια δυνατή και αφοσιωμένη σχέση.

Σε τελική ανάλυση, ο γάμος είναι μια πολύ προσωπική επιλογή και κάτι για το οποίο τα ζευγάρια πρέπει να μιλήσουν εκτενώς πριν πάρουν μια απόφαση είτε με τον άλλο τρόπο. Όπως αποδεικνύεται, η δέσμευση χωρίς γάμο δεν είναι απλώς εφικτή, μπορεί να είναι εντελώς ανταποδοτική και οι μακροχρόνιες σχέσεις τους ευημερούν εκτός των συζυγικών ορίων. Αν και το να κολλήσεις σε ένα γάμο δεν είναι εντελώς αδιέξοδο, εντούτοις υπάρχουν οφέλη από το να χτίσεις μια κοινή ζωή, χωρίς δαχτυλίδια. Μπορείτε να επιτρέψετε στη σχέση σας να αναπτυχθεί οργανικά. Δυστυχώς, πολλοί αισθάνονται την πίεση να επιτύχουν ορισμένα ορόσημα μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία, από το να είναι στην καριέρα των ονείρων τους, να κάνουν παιδιά και να γίνουν σύζυγοι. Αλλά όταν μετατοπίζετε την εστίασή σας από το να κάνετε τον γάμο τον τελικό στόχο, επιτρέπετε στη σχέση σας να αναπτυχθεί οργανικά.

Μπορείτε επίσης να δεσμευτείτε χωρίς πίεση και να δώσετε προτεραιότητα στα οικονομικά σας. Ας το παραδεχτούμε, ότι οι γάμοι είναι πολύ ακριβοί. Το απόλυτο άγχος του προγραμματισμού του γάμου είναι αρκετό για να σταματήσει η εκδήλωση ή ακόμα και να αποφευχθεί εντελώς. Μην ξεχνάτε ότι κάθε σχέση έχει τα σκαμπανεβάσματα της και τις περιόδους που πλησιάζετε ο ένας τον άλλον αλλά και περίοδοι που απομακρύνεστε. Ωστόσο, όταν δεν είστε παντρεμένοι, είναι πιο πιθανό να ακολουθήσετε την καρδιά σας και να υπαγορεύσετε τους δικούς σας κανόνες, αντί να τους βασίσετε σε νομικές επιπτώσεις και την πιθανότητα διαζυγίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι παντρεμένοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από άνοια

Ο κυνισμός στο γάμο έχει ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά τραύματα

Συμβουλές για να έναν επιτυχημένο γάμο

Sex tips για την πρώτη νύχτα του γάμου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ειδικοί για το φύλο μηχανισμοί για τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή που εντοπίζονται σε απόκριση σε απορρυθμισμένες ορμόνες του στρες

Η Lerner δήλωσε ότι το εργαστήριό της συνεχίζει τώρα αυτές τις αρχικές ερευνητικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού μελετών για την περαιτέρω διαλεύκανση των μηχανισμών με τους οποίους οι ορμόνες του στρες ρυθμίζουν ειδικά την ντοπαμίνη στους άνδρες έναντι των γυναικών και πώς οι φυσιολογικοί κιρκάδιοι ρυθμοί στην απελευθέρωση των ορμονών του στρες μπορούν να επηρεάσουν τα κίνητρα.

5 Οφέλη του φιλιού για την υγεία μας

Φιλί: Το φιλί μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συναισθηματική και σωματική υγεία και ευεξία σας, και να βοηθήσει το άτομο που επιδίδεται σε αυτό, να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.