Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Tεχνολογία

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Αυτές είναι οι πλατφόρμες από τις οποίες θέλουμε περισσότερο αποτοξίνωση

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Αυτές είναι οι πλατφόρμες από τις οποίες θέλουμε περισσότερο αποτοξίνωση

Στα τέλη του 2021, το Facebook σημείωσε την πρώτη του μείωση στον αριθμό των καθημερινών χρηστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και μια μείωση 1% στα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2022 .

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι τα βρίσκουν εθιστικά, αλλά δεν απολαμβάνουν απαραίτητα την εμπειρία όταν τα χρησιμοποιούν. Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θα καλωσόριζαν μια αποτοξίνωση, ακόμα κι αν αυτή είναι μόνο μερική.

Η ψηφιακή αποτοξίνωση αναφέρεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ένα άτομο απέχει οικειοθελώς από τη χρήση ψηφιακών συσκευών όπως smartphone, υπολογιστές και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μια ψηφιακή αποτοξίνωση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την πίεση της συνεχούς σύνδεσης με ηλεκτρονικές συσκευές. Κοιτάζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο, μια νέα έρευνα διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία θέλει να διαγράψει τον λογαριασμό της στο Instagram πριν από οποιονδήποτε άλλο. Αυτό το εύρημα προέρχεται από την εταιρεία VPNOverview.com και τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στο Digital Journal.

Για την έρευνα, το VPNOverview ανέλυσε τον αριθμό των μηνιαίων αναζητήσεων Google στο Ηνωμένο Βασίλειο για όρους που σχετίζονται με τη διαγραφή λογαριασμών για να δει από ποιες πλατφόρμες θέλουν οι άνθρωποι αποτοξίνωση.

Αυτή η διαδικασία διαπίστωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο Instagram κοινής χρήσης πολυμέσων ήταν η πλατφόρμα από την οποία οι άνθρωποι ήθελαν να διαγραφούν περισσότερο, με περισσότερες από 321.000 αναζητήσεις το μήνα από χρήστες που το επιθυμούσαν. Πρόσφατα, το Instagram δέχτηκε πυρά και κατηγορήθηκε ότι αντιγράφει άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως το TikTok μετά από μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην εφαρμογή, με ορισμένες από αυτές τις αλλαγές τώρα να αντιστρέφονται.

Το Facebook καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με περισσότερες από 82.000 αναζητήσεις τον μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα τέλη του 2021, το Facebook σημείωσε την πρώτη του μείωση στον αριθμό των καθημερινών χρηστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και μια μείωση 1% στα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2022 . Με περισσότερες από 73.000 αναζητήσεις τον μήνα για πληροφορίες σχετικά με τη διαγραφή λογαριασμών, το Snapchat καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Τον Ιούλιο του 2022, η Snap, η μητρική εταιρεία του Snapchat, ανακοίνωσε ότι θα έκανε το ντεμπούτο της στο Snapchat για Web, την πρώτη διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής από την αρχική της κυκλοφορία το 2011. Το Plenty of Fish καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, με περισσότερες από 23.000 αναζητήσεις γύρω από τη διαγραφή λογαριασμών που γίνονται κάθε μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι η μόνη εφαρμογή γνωριμιών στην πρώτη δεκάδα, με το Tinder να χάνει ελάχιστα στη 12η θέση με 8.500 αναζητήσεις.

Κατάταξη μηνιαίων αναζητήσεων πλατφόρμας για διαγραφή λογαριασμού

1 Instagram 321.000

2 Facebook 82.000

3 Snapchat 73.000

4 Google 50.000

5 Plenty of Fish 23.000

6 Twitter 18.000

7 Reddit 14.000

8 Amazon 13.000

9 Kik 12.000

10 TikTok 8.800

Στο τραπέζι εμφανίζεται επίσης η διαδικτυακή αγορά Amazon, η οποία βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας, με 13.000 αναζητήσεις από άτομα που θέλουν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους κάθε μήνα.

Η Amazon ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αύξανε το κόστος της υπηρεσίας Amazon Prime κατά 1 £ τον μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ετήσιες συνδρομές να αυξάνονται από 79 £ σε 95 £. Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ένας εκπρόσωπος του VPNOverview λέει στο Digital Journal: «Είναι ενδιαφέρον να δούμε την αντίθεση των πλατφορμών στη λίστα και πως δεν είναι μόνο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οι άνθρωποι θέλουν να απαλλαγούν από τις διαμάχες σχετικά με το απόρρητο και τη συλλογή δεδομένων.

Πλατφόρμες που προσφέρουν συνδρομητικές υπηρεσίες όπως η Amazon δέχονται επίσης πλήγμα, με το αυξανόμενο κόστος ζωής να σημαίνει ότι πολλοί Βρετανοί πρέπει να περιορίσουν τα πράγματα που χρησιμοποιούν καθημερινά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η νέα τεχνολογία προκαλεί ψεύτικες ειδήσεις και παραπληροφόρηση

Ο υπερβολικός χρόνος οθόνης συνδέεται με διαταραχές συμπεριφοράς

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απειλούν τη ψυχική υγεία των παιδιών

«Το TikTok είναι μια μηχανή ντοπαμίνης. Αν θέλετε τα παιδιά να δίνουν προσοχή, πρέπει να εξασκηθούν στο να δίνουν προσοχή».

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η τηλεϊατρική πρωτοβάθμιας περίθαλψης συνδέεται με λιγότερα αντιβιοτικά για τα παιδιά

"Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης PCP μπορούν να παρέχουν φροντίδα υψηλής ποιότητας με αυτήν την τεχνολογία και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι πληρωτές δομούν προσεκτικά τα προγράμματα τηλεϋγείας και τις πληρωμές, έτσι ώστε η τηλεϋγεία ενσωματωμένη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να παραμένει βιώσιμη επιλογή για πρακτικές και οικογένειες."

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Close Icon