Tεχνολογία

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Αυτές είναι οι πλατφόρμες από τις οποίες θέλουμε περισσότερο αποτοξίνωση

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Αυτές είναι οι πλατφόρμες από τις οποίες θέλουμε περισσότερο αποτοξίνωση

Στα τέλη του 2021, το Facebook σημείωσε την πρώτη του μείωση στον αριθμό των καθημερινών χρηστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και μια μείωση 1% στα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2022 .

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι τα βρίσκουν εθιστικά, αλλά δεν απολαμβάνουν απαραίτητα την εμπειρία όταν τα χρησιμοποιούν. Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θα καλωσόριζαν μια αποτοξίνωση, ακόμα κι αν αυτή είναι μόνο μερική.

Η ψηφιακή αποτοξίνωση αναφέρεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ένα άτομο απέχει οικειοθελώς από τη χρήση ψηφιακών συσκευών όπως smartphone, υπολογιστές και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μια ψηφιακή αποτοξίνωση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την πίεση της συνεχούς σύνδεσης με ηλεκτρονικές συσκευές. Κοιτάζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο, μια νέα έρευνα διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία θέλει να διαγράψει τον λογαριασμό της στο Instagram πριν από οποιονδήποτε άλλο. Αυτό το εύρημα προέρχεται από την εταιρεία VPNOverview.com και τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στο Digital Journal.

Για την έρευνα, το VPNOverview ανέλυσε τον αριθμό των μηνιαίων αναζητήσεων Google στο Ηνωμένο Βασίλειο για όρους που σχετίζονται με τη διαγραφή λογαριασμών για να δει από ποιες πλατφόρμες θέλουν οι άνθρωποι αποτοξίνωση.

Αυτή η διαδικασία διαπίστωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο Instagram κοινής χρήσης πολυμέσων ήταν η πλατφόρμα από την οποία οι άνθρωποι ήθελαν να διαγραφούν περισσότερο, με περισσότερες από 321.000 αναζητήσεις το μήνα από χρήστες που το επιθυμούσαν. Πρόσφατα, το Instagram δέχτηκε πυρά και κατηγορήθηκε ότι αντιγράφει άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως το TikTok μετά από μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην εφαρμογή, με ορισμένες από αυτές τις αλλαγές τώρα να αντιστρέφονται.

Το Facebook καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με περισσότερες από 82.000 αναζητήσεις τον μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα τέλη του 2021, το Facebook σημείωσε την πρώτη του μείωση στον αριθμό των καθημερινών χρηστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και μια μείωση 1% στα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2022 . Με περισσότερες από 73.000 αναζητήσεις τον μήνα για πληροφορίες σχετικά με τη διαγραφή λογαριασμών, το Snapchat καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Τον Ιούλιο του 2022, η Snap, η μητρική εταιρεία του Snapchat, ανακοίνωσε ότι θα έκανε το ντεμπούτο της στο Snapchat για Web, την πρώτη διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής από την αρχική της κυκλοφορία το 2011. Το Plenty of Fish καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, με περισσότερες από 23.000 αναζητήσεις γύρω από τη διαγραφή λογαριασμών που γίνονται κάθε μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι η μόνη εφαρμογή γνωριμιών στην πρώτη δεκάδα, με το Tinder να χάνει ελάχιστα στη 12η θέση με 8.500 αναζητήσεις.

Κατάταξη μηνιαίων αναζητήσεων πλατφόρμας για διαγραφή λογαριασμού

1 Instagram 321.000

2 Facebook 82.000

3 Snapchat 73.000

4 Google 50.000

5 Plenty of Fish 23.000

6 Twitter 18.000

7 Reddit 14.000

8 Amazon 13.000

9 Kik 12.000

10 TikTok 8.800

Στο τραπέζι εμφανίζεται επίσης η διαδικτυακή αγορά Amazon, η οποία βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας, με 13.000 αναζητήσεις από άτομα που θέλουν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους κάθε μήνα.

Η Amazon ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αύξανε το κόστος της υπηρεσίας Amazon Prime κατά 1 £ τον μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ετήσιες συνδρομές να αυξάνονται από 79 £ σε 95 £. Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ένας εκπρόσωπος του VPNOverview λέει στο Digital Journal: «Είναι ενδιαφέρον να δούμε την αντίθεση των πλατφορμών στη λίστα και πως δεν είναι μόνο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οι άνθρωποι θέλουν να απαλλαγούν από τις διαμάχες σχετικά με το απόρρητο και τη συλλογή δεδομένων.

Πλατφόρμες που προσφέρουν συνδρομητικές υπηρεσίες όπως η Amazon δέχονται επίσης πλήγμα, με το αυξανόμενο κόστος ζωής να σημαίνει ότι πολλοί Βρετανοί πρέπει να περιορίσουν τα πράγματα που χρησιμοποιούν καθημερινά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η νέα τεχνολογία προκαλεί ψεύτικες ειδήσεις και παραπληροφόρηση

Ο υπερβολικός χρόνος οθόνης συνδέεται με διαταραχές συμπεριφοράς

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απειλούν τη ψυχική υγεία των παιδιών

«Το TikTok είναι μια μηχανή ντοπαμίνης. Αν θέλετε τα παιδιά να δίνουν προσοχή, πρέπει να εξασκηθούν στο να δίνουν προσοχή».

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η λήψη συμβουλών αντισύλληψης από influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη προγραμματισμένες εγκυμοσύνες

"Είναι ένας ιδιαίτερα καλός τρόπος για τις υποεκπροσωπούμενες ομάδες, όπως οι ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ+ νέοι ενήλικες, να λάβουν προσαρμοσμένες πληροφορίες για τη σεξουαλική υγεία. "Είναι σημαντικό, ωστόσο, οι νέοι να αξιολογούν κριτικά τις πληροφορίες για την υγεία που λαμβάνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την πηγή των πληροφοριών. "Θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην υιοθέτηση μιας ενιαίας προσέγγισης για την υγεία με βάση τις πληροφορίες που βρίσκουμε στο διαδίκτυο".

Ενώ η χρήση της προσωπικής φροντίδας ψυχικής υγείας μειώθηκε απότομα, οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής αυξήθηκαν σταθερά κατά το πρώτο έτος της πανδημίας

Η αύξηση της χρήσης υπηρεσιών ψυχικής υγείας για αγχώδεις διαταραχές κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν υψηλότερη για τις γυναίκες από ό,τι για τους άνδρες. Μεταξύ της ομάδας που μελετήθηκε, τα άτομα σε αγροτικές περιοχές είχαν λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες τηλεϊατρικής.

Νέα τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ανιχνεύσει πρώιμη οστεοαρθρίτιδα από εικόνες ακτίνων Χ

Επιπλέον, ο ασθενής μπορεί να παρακινηθεί να λάβει τα μέτρα για να επιβραδύνει ή ακόμη και να σταματήσει την εξέλιξη της συμπτωματικής οστεοαρθρίτιδας. Στο καλύτερο δυνατό σενάριο, ο ασθενής μπορεί ακόμη και να αποφύγει τη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης άρθρωσης", συνοψίζει η Paloneva.

Ευκαιρία καθοδήγησης των ασθενών μετατραυματικού στρες μέσω της θεραπείας η συσκευή ρολογιού καρπού

Το αυτόνομο νευρικό σύστημα ελέγχει φυσιολογικές αντιδράσεις όπως ο καρδιακός ρυθμός, η αρτηριακή πίεση και η αναπνοή. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα τεστ ανίχνευσης ψεύδους, οι γιατροί μπορούν να πάρουν αυτή τη γαλβανική απόκριση του δέρματος, να αλλάξουν ανάλογα την εμπειρία ενεργοποίησης του ασθενούς και να παρακολουθήσουν πώς οι ενέργειες που κατευθύνουν τον ασθενή να κάνει επηρεάζουν το αυτόνομο νευρικό σύστημα.

Το μέτρο της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης βοηθά τους ερευνητές να αναπτύξουν μοντέλα Al, βελτιώνοντας την ισότητα στην υγειονομική περίθαλψη

Οι παρατηρήσεις αυτές εγείρουν ανησυχία σχετικά με τη διαφορά στην ποιότητα των ηλεκτρονικών αρχείων υγείας μεταξύ ασθενών με διαφορετικό υπόβαθρο κοινωνικοοικονομικής κατάστασης σε ατομικό επίπεδο SES, η οποία μπορεί να κρύβεται πίσω από πιθανές μεροληψίες του μοντέλου AI ανάλογα με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση σε ατομικό επίπεδο SES".

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης επιφέρει μεγάλες βελτιώσεις στη θεραπεία του εγκεφαλικού επεισοδίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

"Κάθε λεπτό που εξοικονομείται κατά την αρχική νοσοκομειακή αξιολόγηση των ατόμων με συμπτώματα που μοιάζουν με εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να βελτιώσει δραματικά τις πιθανότητες του ασθενούς να βγει από το νοσοκομείο με καλή υγεία", δήλωσε.

Η κινεζική ByteDance παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί δεδομένα του TikTok για την παρακολούθηση δημοσιογράφων

Όμως, μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης, παραδέχθηκε επίσης ότι υπάλληλοι με έδρα την Κίνα είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών των ΗΠΑ, αν και η εταιρεία επέμεινε ότι αυτό συνέβαινε υπό αυστηρές και εξαιρετικά περιορισμένες συνθήκες.

Εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε για να βοηθήσει στη διάγνωση σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

"Η εργασία μας δείχνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να καταστήσει μια ευαίσθητη στον χρόνο κρίσιμη διάγνωση ευκολότερη και πιο προσιτή στους παθολόγους", δήλωσε ο Mahmood. "Και θα μπορούσε δυνητικά να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε είδος χειρουργικής επέμβασης για τον καρκίνο. Ανοίγει πολλές δυνατότητες για τη βελτίωση της διάγνωσης και της φροντίδας των ασθενών".