Tεχνολογία

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Αυτές είναι οι πλατφόρμες από τις οποίες θέλουμε περισσότερο αποτοξίνωση

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Αυτές είναι οι πλατφόρμες από τις οποίες θέλουμε περισσότερο αποτοξίνωση

Στα τέλη του 2021, το Facebook σημείωσε την πρώτη του μείωση στον αριθμό των καθημερινών χρηστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και μια μείωση 1% στα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2022 .

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι τα βρίσκουν εθιστικά, αλλά δεν απολαμβάνουν απαραίτητα την εμπειρία όταν τα χρησιμοποιούν. Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θα καλωσόριζαν μια αποτοξίνωση, ακόμα κι αν αυτή είναι μόνο μερική.

Η ψηφιακή αποτοξίνωση αναφέρεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ένα άτομο απέχει οικειοθελώς από τη χρήση ψηφιακών συσκευών όπως smartphone, υπολογιστές και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μια ψηφιακή αποτοξίνωση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την πίεση της συνεχούς σύνδεσης με ηλεκτρονικές συσκευές. Κοιτάζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο, μια νέα έρευνα διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία θέλει να διαγράψει τον λογαριασμό της στο Instagram πριν από οποιονδήποτε άλλο. Αυτό το εύρημα προέρχεται από την εταιρεία VPNOverview.com και τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στο Digital Journal.

Για την έρευνα, το VPNOverview ανέλυσε τον αριθμό των μηνιαίων αναζητήσεων Google στο Ηνωμένο Βασίλειο για όρους που σχετίζονται με τη διαγραφή λογαριασμών για να δει από ποιες πλατφόρμες θέλουν οι άνθρωποι αποτοξίνωση.

Αυτή η διαδικασία διαπίστωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο Instagram κοινής χρήσης πολυμέσων ήταν η πλατφόρμα από την οποία οι άνθρωποι ήθελαν να διαγραφούν περισσότερο, με περισσότερες από 321.000 αναζητήσεις το μήνα από χρήστες που το επιθυμούσαν. Πρόσφατα, το Instagram δέχτηκε πυρά και κατηγορήθηκε ότι αντιγράφει άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως το TikTok μετά από μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην εφαρμογή, με ορισμένες από αυτές τις αλλαγές τώρα να αντιστρέφονται.

Το Facebook καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με περισσότερες από 82.000 αναζητήσεις τον μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα τέλη του 2021, το Facebook σημείωσε την πρώτη του μείωση στον αριθμό των καθημερινών χρηστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και μια μείωση 1% στα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2022 . Με περισσότερες από 73.000 αναζητήσεις τον μήνα για πληροφορίες σχετικά με τη διαγραφή λογαριασμών, το Snapchat καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Τον Ιούλιο του 2022, η Snap, η μητρική εταιρεία του Snapchat, ανακοίνωσε ότι θα έκανε το ντεμπούτο της στο Snapchat για Web, την πρώτη διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής από την αρχική της κυκλοφορία το 2011. Το Plenty of Fish καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, με περισσότερες από 23.000 αναζητήσεις γύρω από τη διαγραφή λογαριασμών που γίνονται κάθε μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι η μόνη εφαρμογή γνωριμιών στην πρώτη δεκάδα, με το Tinder να χάνει ελάχιστα στη 12η θέση με 8.500 αναζητήσεις.

Κατάταξη μηνιαίων αναζητήσεων πλατφόρμας για διαγραφή λογαριασμού

1 Instagram 321.000

2 Facebook 82.000

3 Snapchat 73.000

4 Google 50.000

5 Plenty of Fish 23.000

6 Twitter 18.000

7 Reddit 14.000

8 Amazon 13.000

9 Kik 12.000

10 TikTok 8.800

Στο τραπέζι εμφανίζεται επίσης η διαδικτυακή αγορά Amazon, η οποία βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας, με 13.000 αναζητήσεις από άτομα που θέλουν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους κάθε μήνα.

Η Amazon ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αύξανε το κόστος της υπηρεσίας Amazon Prime κατά 1 £ τον μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ετήσιες συνδρομές να αυξάνονται από 79 £ σε 95 £. Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ένας εκπρόσωπος του VPNOverview λέει στο Digital Journal: «Είναι ενδιαφέρον να δούμε την αντίθεση των πλατφορμών στη λίστα και πως δεν είναι μόνο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οι άνθρωποι θέλουν να απαλλαγούν από τις διαμάχες σχετικά με το απόρρητο και τη συλλογή δεδομένων.

Πλατφόρμες που προσφέρουν συνδρομητικές υπηρεσίες όπως η Amazon δέχονται επίσης πλήγμα, με το αυξανόμενο κόστος ζωής να σημαίνει ότι πολλοί Βρετανοί πρέπει να περιορίσουν τα πράγματα που χρησιμοποιούν καθημερινά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η νέα τεχνολογία προκαλεί ψεύτικες ειδήσεις και παραπληροφόρηση

Ο υπερβολικός χρόνος οθόνης συνδέεται με διαταραχές συμπεριφοράς

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απειλούν τη ψυχική υγεία των παιδιών

«Το TikTok είναι μια μηχανή ντοπαμίνης. Αν θέλετε τα παιδιά να δίνουν προσοχή, πρέπει να εξασκηθούν στο να δίνουν προσοχή».

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι φοιτητές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια προειδοποιούνται να προσέχουν τις κοινές διαδικτυακές απάτες

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει το ακίνητο αυτοπροσώπως πριν καταθέσετε οποιοδήποτε είδος προκαταβολής και επιδιώξτε να χρησιμοποιήσετε έναν αξιόπιστο φοιτητικό πράκτορα ενοικιάσεων για να αποφύγετε να πέσετε θύμα αυτού του είδους της απάτης.

Κιτ γρήγορης εξέτασης για τον προσδιορισμό της ανοσίας ενός ατόμου έναντι του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του

Χρησιμοποιώντας κλινικά δείγματα (συμπεριλαμβανομένων τόσο του ολικού αίματος όσο και του πλάσματος) και το Διεθνές Πρότυπο και Πίνακα Αναφοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα αντισώματα κατά του SARS-CoV-2, η ομάδα διαπίστωσε ότι μια εξέταση ολικού αίματος όπως η cpVNT θα μπορούσε να είναι εξίσου κατατοπιστική με μια εξέταση μόνο για το πλάσμα.

Επιστήμονες στην Κίνα έφτιαξαν μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει στον αέρα τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και τον ιό της γρίπης (H5N1 και Η1Ν1).

Πρόσθεσε ότι αν μελλοντικά εμφανιστεί κάποιος νέος αναπνευστικός ιός, ο αισθητήρας μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί ανάλογα, ώστε να ανιχνεύει και τον νέο μικροοργανισμό.

Πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην τεχνητή νοημοσύνη

"Με άλλα λόγια, αν είστε μια μικρή εταιρεία και θέλετε να ασχοληθείτε με δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη, δεν χρειάζεται να έχετε μια τεράστια υποδομή πληροφορικής και το δικό σας κέντρο δεδομένων", εξηγεί ο Astorino.

Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Για παράδειγμα, η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο, διαταραγμένο και καθυστερημένο ύπνο, ο οποίος, με τη σειρά του, συνδέεται με κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Νέα τεχνολογία για την απεικόνιση δεσμίδων αξονικών ινών στον αμφιβληστροειδή για την έγκαιρη διάγνωση οπτικών νευροπαθειών

Η ROTA υποστηρίζει μια εξαιρετικά ευαίσθητη και ειδική τεχνική για την προώθηση της διάγνωσης του γλαυκώματος και των οπτικών νευροπαθειών.

Η NASA χρηματοδότησε τεχνολογία που βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Το Τρίγωνο θα μπορούσε να αποδείξει την αποτελεσματικότητα ενός ένθετου υφάσματος σταθεροποίησης της θερμοκρασίας για ένα γάντι διαστημικής στολής ενσωματώνοντας υλικά αλλαγής φάσης σε μικροκάψουλες μέσα στο υλικό.

Ο νόμος της Καλιφόρνια θα κάνει τις εταιρείες τεχνολογίας να σκέφτονται τα παιδιά

Η εμπορική ένωση NetChoice, τα μέλη της οποίας περιλαμβάνουν τις Google, Meta και TikTok, ζήτησε από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, μαζί με δύο άλλους που επιδιώκουν να ρυθμίσουν τον τρόπο λειτουργίας των διαδικτυακών πλατφορμών.