Ψυχική Υγεία

Social media: Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απειλούν τη ψυχική υγεία των παιδιών

Social media: Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απειλούν τη ψυχική υγεία των παιδιών

Social media: Τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τη ψυχολογία της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Τώρα, έρχονται στην επιφάνεια και μελέτες, οι οποίες πιστοποιούν τους φόβους μας.

Πέρυσι, ένας πληροφοριοδότης σήκωσε την αυλαία για το πώς το Facebook και οι αδελφές του εταιρείες επηρεάζουν την ψυχική υγεία των παιδιών. Τώρα, μαζί με δασκάλους και ειδικούς σε θέματα υγείας, η Φράνσις Χάουγκεν εκφράζει ανησυχίες για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορούν να έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά. Σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Αμερικανική Ομοσπονδία Δασκάλων, ο πρώην υπάλληλος του Facebook περιγράφει τις διαβρωτικές επιπτώσεις που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ευημερία των παιδιών ως κρίση δημόσιας υγείας.

Τα social media δυσκολεύουν τη ζωή των παιδιών μας

“Εάν κρατάμε τα παιδικά παιχνίδια σύμφωνα με ένα πρότυπο ευθύνης προϊόντος, όπου πρέπει να αποδείξετε ότι κάνατε ασφάλεια από το σχεδιασμό”, είπε η Χάουγκεν, “γιατί δεν ζητάμε το ίδιο πράγμα από αυτά τα εικονικά προϊόντα για παιδιά; Ειδικά καθώς προχωράμε στο χώρα του “metaverse”, η οποία θα είναι μια επείγουσα βλάβη”. Η Χάουγκεν υποστήριξε ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να τηρούν τα πρότυπα που επιβάλλει το Κογκρέσο – μια ιδέα που έχει σπάνια δικομματική υποστήριξη στο Καπιτώλιο. Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, υποστηρίζει ότι διαθέτει ήδη επαρκείς εσωτερικές διασφαλίσεις και πρωτόκολλα. Ωστόσο, η Haugen είπε σε ιστότοπους της Meta όπως το Instagram, γνώριζαν ότι ο αλγόριθμος της πλατφόρμας τροφοδοτούσε τα παιδιά δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο, αλλά επέλεξαν να μην αλλάξουν το πρόγραμμα για την προστασία των νεαρών χρηστών.

Η διευθύντρια της Common Sense της Αριζόνα, Ilana Lowery, συμφώνησε με αυτό. Είπε ότι καθώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν γίνει μεγαλύτερες, συνεχίζουν να αποφεύγουν τις ευθύνες τους όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα παιδιά. “Ως κοινότητα”, είπε, “ως χώρα, εδώ στην Αριζόνα, για να προσπαθήσουμε πραγματικά να κάνουμε την τεχνολογία να λειτουργεί καλύτερα για όλους, πρέπει πραγματικά να αναζητήσουμε τρόπους για να βάλουμε ρυθμίσεις και για τις εταιρείες τεχνολογίας να δημιουργούν πλατφόρμες με παιδιά στο μυαλό.”

 

Ο Δρ Warren Ng, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ψυχολογίας Παιδιών και Εφήβων, είπε ότι η ύπαρξη ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των ζητημάτων πριν προκύψουν. Εξήγησε ότι αυτό ξεκινά με το να ρωτάς απλά τα παιδιά πώς τα πάνε.  “Ρωτήστε τους πραγματικά λέγοντας “Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αυτή τη στιγμή, πώς τα πάτε;” Και να είμαστε πραγματικά ανοιχτοί σε αυτό, αλλά και να είμαστε ανοιχτοί στο να ακούμε όχι καλά νέα”. Μπορείτε να αισθανθείτε μεγαλύτερη ασφάλεια παρακολουθώντας διαδικτυακά σεμινάρια και δίνοντας εκπαιδευτικούς πόρους για γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να παρέχουν συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ζωή μας είναι πιο ήρεμη όταν έχουμε φίλους

Τι να κάνετε για να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας

Ο αυτισμός, η ΔΕΠΥ και η απουσία στο σχολείο παράγοντες κινδύνου για αυτοτραυματισμό

Είναι καλό να μένουν οι γονείς μαζί για τα παιδιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ειδικοί για το φύλο μηχανισμοί για τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή που εντοπίζονται σε απόκριση σε απορρυθμισμένες ορμόνες του στρες

Η Lerner δήλωσε ότι το εργαστήριό της συνεχίζει τώρα αυτές τις αρχικές ερευνητικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού μελετών για την περαιτέρω διαλεύκανση των μηχανισμών με τους οποίους οι ορμόνες του στρες ρυθμίζουν ειδικά την ντοπαμίνη στους άνδρες έναντι των γυναικών και πώς οι φυσιολογικοί κιρκάδιοι ρυθμοί στην απελευθέρωση των ορμονών του στρες μπορούν να επηρεάσουν τα κίνητρα.

5 Οφέλη του φιλιού για την υγεία μας

Φιλί: Το φιλί μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συναισθηματική και σωματική υγεία και ευεξία σας, και να βοηθήσει το άτομο που επιδίδεται σε αυτό, να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.