Τεχνολογία

Tinder: Η γνωριμία θα έρχεται μετά τον έλεγχο του ποινικού μητρώου

Tinder: Η γνωριμία θα έρχεται μετά τον έλεγχο του ποινικού μητρώου

Tinder: Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη όχι μόνο στο Tinder αλλά και σε άλλες υπηρεσίες γνωριμιών που ανήκουν στο μητρικό όμιλο Match Group, όπως οι PlentyOfFish, OkCupid και Hinge.

Η δημοφιλής υπηρεσία γνωριμιών Tinder σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το παρελθόν των ατόμων με τα οποία σχεδιάζουν να βγουν ραντεβού. Εν μέσω πίεσης για ισχυροποίηση των μέτρων ασφάλειας στις διαδικτυακές γνωριμίες, το Tinder θα δώσει στους πελάτες του πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα που αφορούν το παρελθόν των επίδοξων μνηστήρων.

Η νέα λειτουργία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Garbo, εταιρεία ελέγχου ιστορικού που ιδρύθηκε από γυναίκες και συλλέγει «δημόσια έγγραφα και καταγγελίες για βία και κακομεταχείριση, συμπεριλαμβανομένων των συλλήψεων, των καταδικών, των περιοριστικών μέτρων, των παρενοχλήσεων και άλλων βίαιων αδικημάτων».

Η λειτουργία ελέγχου ιστορικού θα είναι διαθέσιμη επί πληρωμή αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο.

Θα είναι διαθέσιμη όχι μόνο στο Tinder αλλά και σε άλλες υπηρεσίες γνωριμιών που ανήκουν στο μητρικό όμιλο Match Group, όπως οι PlentyOfFish, OkCupid και Hinge.

Ο έλεγχος ιστορικού δε θα καλύπτει τροχονομικές παραβάσεις ούτε τυχόν απαγγελίες κατηγοριών που αφορούν ναρκωτικά.

«Οι έρευνες συνεχίζουν να δείχνουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην κατοχή ναρκωτικών και τη βία ανάμεσα στα φύλα»  ανέφερε η Garbo σε εταιρικό ιστολόγιό της τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας έρχεται την ώρα που το Tinder και άλλες υπηρεσίες γνωριμιών βρίσκονται στο στόχαστρο επικρίσεων για θέματα ασφάλειας των χρηστών.

Όπως υπενθυμίζει το BBC, έρευνα που πραγματοποίησε το 2019 η οργάνωση ProPublica διαπίστωνε ότι χρήστες που είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα χρησιμοποιούν το Tinder και άλλες υπηρεσίες γνωριμιών της Match Group.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας, 11 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έγραψαν επιστολή στη διευθύνουσα σύμβουλο της Match Group Σαρ Ντουμπέι καλώντας τη να λάβει μέτρα.

«Οι πλατφόρμες γνωριμιών, όπως αυτές στην ιδιοκτησία της Match Group, πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των χρηστών τους» ανέφεραν στην επιστολή.

Ήδη, το Tinder διαγράφει τα προφίλ των συνδρομητών εναντίον των οποίων υπέβαλαν καταγγελίες χρήστες του Tinder ή άλλων υπηρεσιών του ίδιου ομίλου.

Επιπλέον, το Tinder και το ανταγωνιστικό Bumble έχουν αναβαθμίσει τις πλατφόρμες τους με εργαλεία ελέγχου γνησιότητας φωτογραφιών και δυνατότητα βιντεοκλήσεων ώστε να μπορούν οι χρήστες να δουν με ποιον συνομιλούν.

Το Φεβρουάριο του 2020 προστέθηκε στο Twitter το «κουμπί πανικού», το οποίο αποθηκεύει πληροφορίες για τα σχεδιαζόμενα ραντεβού, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίες, και ειδοποιεί τις αστυνομικές αρχές αν πατηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ηχητικά μηνύματα: Η hot τάση στην τηλεπικοινώνια εν μέσω πανδημίας

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Το youtube μπλοκάρει τις μη διασταυρωμένες ιατρικές ειδήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

IntelliSite Philips: Η νέα πλατφόρμα ψηφιακής παθολογίας για την Philips είναι γεγονός

IntelliSite Philips: Η Philips λανσάρει μια νέα πλατφόρμα ψηφιακής παθολογίας με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και την ενίσχυση της διαγνωστικής εμπιστοσύνης.

Τα νέα iPhone 13 Pro και iPhone 13 κυκλοφόρησαν επιτέλους

iPhone 13 Pro και iPhone 13: Οι νέες αφίξεις για την Apple είναι ήδη εδώ και έχουν εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την απόδοση, το design και την συνολική ποιότητα χρήστη.