Τεχνολογία

Τεχνολογία: Το WhatsApp θα απενεργοποιεί τα μηνύματα για όσους χρήστες απορρίπτουν τους νέους όρους

Τεχνολογία: Το WhatsApp θα απενεργοποιεί τα μηνύματα για όσους χρήστες απορρίπτουν τους νέους όρους

Τεχνολογία: Οι χρήστες του WhatsApp που δεν επιθυμούν να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους και προϋποθέσεις έως την προθεσμία της 15ης Μαΐου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν μηνύματα έως ότου δηλώσουν αποδοχή αυτών.

Οι χρήστες του WhatsApp που δεν επιθυμούν να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους και προϋποθέσεις έως την προθεσμία της 15ης Μαΐου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν μηνύματα έως ότου δηλώσουν αποδοχή αυτών.

Ο λογαριασμός τους θα εμφανίζεται ως “ανενεργός”. Και οι ανενεργοί λογαριασμοί μπορεί να διαγραφούν μετά από 120 ημέρες. Οι κλήσεις και οι ειδοποιήσεις θα εξακολουθούν να λειτουργούν για “λίγο” αλλά, όπως ανέφερε η εταιρεία TechCrunch, πιθανώς μόνο για “μερικές εβδομάδες”.

Το WhatsApp ενημέρωσε σχετικά τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά την ενημέρωση, υπήρξε μια αντίδραση από μέρους πολλών χρηστών που πίστευαν ότι με την νέα πολιτική η εταιρεία σχεδίαζε να αλλάξει τον όγκο των δεδομένων που μοιράζεται με τη μητρική της εταιρεία, το Facebook. Ωστόσο, η ίδια η εταιρεία διευκρίνισε αργότερα ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.

Το WhatsApp μοιράζεται ήδη ορισμένες πληροφορίες με το Facebook, όπως τη διεύθυνση IP του χρήστη (μια ακολουθία αριθμών που συνδέεται με κάθε συσκευή που είναι στο Διαδίκτυο και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό της τοποθεσίας της) και τις αγορές που πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει στην Ευρώπη, όπου υπάρχουν διαφορετικοί νόμοι περί απορρήτου. Μετά την αρχική ανακοίνωση, πλατφόρμες όπως το Telegram και το Signal σημείωσαν τεράστια αύξηση σε ζήτηση, καθώς οι χρήστες του WhatsApp αναζήτησαν εναλλακτικές υπηρεσίες παροχής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. Το WhatsApp καθυστέρησε την αρχική διάθεση και έχει πλέον αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνει τους χρήστες για τις αλλαγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Apple: Γιατί καθυστερεί να λανσάρει τη μαγνητική μπαταρία iPhone 12s

Η mRNA τεχνολογία των εμβολίων κατά του κορωνοϊού μπορεί να αξιοποιηθεί στη θεραπεία του καρκίκου

Τεχνητή νοημοσύνη διαβάζει τα συναισθήματα των παιδιών καθώς μαθαίνουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενίσχυση των έξυπνων υπηρεσιών τεχνολογίας υγείας στο Ντουμπάι

Πιστεύεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπόρεσαν να αναβαθμίσουν την τεχνολογία πιο γρήγορα λόγω της «καλής τεχνολογικής υποδομής και των επενδύσεών τους σε τεχνολογία αιχμής όπως η ιατρική τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια».

Bill Gates: Η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μελλοντική τεχνολογία

Bill Gates: Η social media εφαρμογή Clubhouse έχει γνωρίσει μεγάλη και ταχεία άνθηση, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των διάσημων ονομάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της. Ανάμεσα τους ο Elon Musk, ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Clubhouse αποκάλυψε μεταξύ άλλων τον λόγο που προτιμά τις Android συσκευές έναντι των iOS.

Σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής

Η Supreme Pharmatech και ο καθηγητής M.R.Mozafari καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής και αναβαθμίζουν την εικόνα της Ταϊλάνδης ως μιας από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο στη νανοτεχνολογία.

Ηχητικά μηνύματα: Η hot τάση στην τηλεπικοινώνια εν μέσω πανδημίας

Τεχνολογία Ηχητικά μηνύματα: Εξαιτίας της πανδημίας η χρήση ηχητικών "κειμένων" έναντι του γραπτού λόγου έχει αυξηθεί σημαντικά. Χρήστες εφαρμογών αποστολής ηχητικών μηνυμάτων μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να ακούς και να ακούγεσαι από τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ειδικά αυτόν τον καιρό που η φυσική επαφή και συνεύρεση είναι περιορισμένη και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευμένη. Τα ηχητικά μηνύματα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και το νεό στοίχημα των ομίλων επικοινωνίας και τεχνολογίων είναι να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία διαμέσου ηχητικών ανταλλαγών μεταξύ των χρηστών.

Έξυπνο λογισμικό απολύμανσης και καθαριότητας δημόσιων χώρων στη μάχη κατά της covid-19

«Αυτό που ξεχωρίζει τις λύσεις μας είναι η ικανότητα γρήγορης και αποτελεσματικής αντίδρασης σε περιστατικά, επιτρέποντας στα νοσοκομεία και τις κλινικές να προλαμβάνουν και να ενεργούν γρήγορα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους ασθενείς».

Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021, όπως κατατάσσονται στο Εcri Institute

Στην 14η ετήσια έκθεση, το Ινστιτούτο ECRI εντόπισε τους κορυφαίους κινδύνους της τεχνολογίας υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες της υγειονομικής περίθαλψης με βάση την επισκόπηση των ερευνών συμβάντων του Ινστιτούτου ECRI, ανεξάρτητες δοκιμές ιατρικών συσκευών και βάσεις αναφοράς δεδομένων.

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

Αυτή η τεχνολογία έχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσει την κλινική φροντίδα εντοπίζοντας γρήγορα αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων, ασθενειών και διατροφής, βελτιώνοντας τις εκτιμήσεις υποσιτισμού και καθορίζοντας ακριβή κριτήρια για την έναρξη παρεμβάσεων ιατρικής διατροφής.