Επιχειρηματικά

Τεχνολογία Ηχητικά μηνύματα: Καθημερινή ρουτίνα για πολλούς εν μέσω πανδημίας

Τεχνολογία Ηχητικά μηνύματα: Καθημερινή ρουτίνα για πολλούς εν μέσω πανδημίας

Τεχνολογία Ηχητικά μηνύματα: Εξαιτίας της πανδημίας η χρήση ηχητικών "κειμένων" έναντι του γραπτού λόγου έχει αυξηθεί σημαντικά. Χρήστες εφαρμογών αποστολής ηχητικών μηνυμάτων μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να ακούς και να ακούγεσαι από τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ειδικά αυτόν τον καιρό που η φυσική επαφή και συνεύρεση είναι περιορισμένη και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευμένη. Τα ηχητικά μηνύματα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και το νεό στοίχημα των ομίλων επικοινωνίας και τεχνολογίων είναι να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία διαμέσου ηχητικών ανταλλαγών μεταξύ των χρηστών.

Εξαιτίας της πανδημίας η χρήση ηχητικών “κειμένων” έναντι του γραπτού λόγου έχει αυξηθεί σημαντικά. Χρήστες εφαρμογών αποστολής ηχητικών μηνυμάτων μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να ακούς και να ακούγεσαι από τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ειδικά αυτόν τον καιρό που η φυσική επαφή και συνεύρεση είναι περιορισμένη και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευμένη. Τα ηχητικά μηνύματα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και το νεό στοίχημα των ομίλων επικοινωνίας και τεχνολογίων είναι να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία διαμέσου ηχητικών ανταλλαγών μεταξύ των χρηστών.

Εδώ και χρόνια, η Apple και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν την επιλογή να καταγράφουν σύντομα μηνύματα και να τα στέλνουν μέσω εφαρμογών κειμένου και συνομιλίας. Όμως, η επιλογή έχει αποκτήσει χαρακτήρα έκκλησης για πολλούς στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς πλησιάζουμε έναν χρόνο σχεδόν όπου οι δυνατότητες για κοινωνικοποίηση με φίλους, οικογένεια και συνεργάτες είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Το Clubhouse είναι μια πολυσύχναστη εφαρμογή μόνο για ήχο, όπου τα μέλη συμμετέχουν σε εικονικές αίθουσες για να κάνουν “ζωντανές” συζητήσεις. Το app εκίνησε στις αρχές της πανδημίας και τώρα έχει 10 εκατομμύρια εβδομαδιαίους ενεργούς χρήστες και χιλιάδες “δωμάτια”, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Οι δύο ιδρυτές του Clubhouse, ο Paul Davison και ο Rohan Seth, συνόψισαν τη σκέψη τους σχετικά με τη δύναμη των προϊόντων που εστιάζουν στη φωνή λίγο μετά την έναρξη της εφαρμογής πέρυσι.

“Αντί να πληκτρολογείτε κάτι και να χτυπάτε το “Στείλε”, συμμετέχετε σε έναν διάλογο με άλλους”, έγραψαν. “Ο τονισμός και το συναίσθημα που μεταδίδονται μέσω φωνής σάς επιτρέπουν να απολαμβάνετε την απόχρωση και να δημιουργείτε μοναδικές ανθρώπινες συνδέσεις με άλλους. Μπορείτε ακόμα να προκαλέσετε ο ένας τον άλλον και να κάνετε δύσκολες συνομιλίες – με τη φωνή υπάρχει συχνά η ικανότητα να χτίσετε περισσότερη ενσυναίσθηση. Αυτό είναι κι αυτό που μας έφερε στο μέσο”, δήλωσαν οι δύο συνιδρυτές της εφαρμογής.

Παράλληλα, το Facebook και το Twitter πειραματίζονται με τις δικές τους εκδόσεις του Clubhouse. Το Twitter κυκλοφόρησε επίσης φωνητικά tweets και φωνητικά μηνύματα εντός άμεσων μηνυμάτων σε επιλεγμένες αγορές κατά το περασμένο έτος. Το Facebook, το οποίο ήδη προσέφερε φωνητικά μηνύματα σε πολλά από τα προϊόντα του, δήλωσε ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση αυτής της μορφής μηνυμάτων στο Messenger στις ΗΠΑ το 2020.

“Ίσως οι άνθρωποι να το βρίσκουν πιο ευχάριστο αυτή τη στιγμή, λόγω του κλειστού συναισθήματος της πανδημίας και της επιθυμίας να συνδεθούν με άλλους, ακόμη και ξένους”, εξήγησε ο Jeffrey Hall, καθηγητής επικοινωνιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας και συγγραφέας του πρόσφατου βιβλίου “Relating Through Technology”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έξυπνο λογισμικό απολύμανσης και καθαριότητας δημόσιων χώρων στη μάχη κατά της covid-19

Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021, όπως κατατάσσονται στο Εcri Institute

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Novartis : Υπογράφει συμφωνία με την Roche για θεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η Novartis υπογράφει αρχική συμφωνία για τη διάθεση παραγωγικής ικανότητας και τη μεταφορά τεχνολογίας για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπη της Roche.Η αρχική συμφωνία καλύπτει τη διάθεση των υπερσύγχρονων, μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεων παραγωγής βιολογικών φαρμάκων για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπης της Roche.Η συμφωνία αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά μετά τις πρόσφατες αρχικές συμφωνίες για τη διάθεση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στις CureVac και BioNtech.

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

Άσσυλο Ανιάτων: Με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Χρυσή διάκριση για τη Chronoderm της CASTALIA

Αναγνωρίζοντας τις καινοτόμες ιδιότητες του αντιγηραντικού ορού Chronoderm Vitamine C 10% ULTRA της CASTALIA, οι καταναλωτές έδωσαν το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Φροντίδα Προσώπου», στα «Βραβεία Iatronet - Υγεία & Ομορφιά 2021», που υλοποίησε το ιατρικό site «iatronet.gr» και το περιοδικό υγείας «Υγεία & Ομορφιά».

Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ:  Ένα ιδανικό «πρώτο σπίτι» για να υποδεχτείτε το παιδί σας

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, μέλος του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, του Hellenic Healthcare Group (HHG), αποτελεί την κορυφαία και πλέον αξιόπιστη επιλογή κάθε γονιού για τη γέννηση του παιδιού του, αφού εδώ και 42 χρόνια δημιουργεί γονείς. Μέχρι σήμερα στο ΜΗΤΕΡΑ έχουν γεννηθεί περισσότερα από 500.000 μωρά, σχεδόν το 11% των παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από το 1979 έως σήμερα.

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Κοινωνικό Οδοντιατρείο: Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των δομών υγείας του Δήμου Αθηναίων, η INTERAMERICAN συνέδραμε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Το οδοντιατρείο, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην οδό Πειραιώς, τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους από τα προγράμματα του Κέντρου, που απευθύνονται στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης. Εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη οδοντο-στοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.