Τεχνολογία

Covid-free σήμα: Νέα δυνατότητα δήλωσης της εμβολιαστικής κατάστασης δίνουν εφαρμογές γνωριμιών

Covid-free σήμα: Νέα δυνατότητα δήλωσης της εμβολιαστικής κατάστασης δίνουν εφαρμογές γνωριμιών

Covid-free σήμα: Ένας στόχος είναι να προωθηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Η εφαρμογή γνωριμιών Bumble ανακοίνωσε την παρουσίαση μιας νέας λειτουργίας που θα επιτρέπει στους χρήστες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία να προσθέσουν στο προφίλ τους ένα «σήμα εμβολιασμού», εφόσον έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της Covid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bumble (@bumble)

Στο μεταξύ, η εφαρμογή Tinder, μεγάλος ανταγωνιστής της εταιρείας Bumble λέει ότι ανυπομονεί να “διαθέσει σύντομα τα σήματα” στην Αυστραλία.

Επρόσωπος της εταιρείας Bumble εξηγεί ότι η εφαρμογή δεν θα προχωρά σε επαλήθευση των δεδομένων εμβολιασμού των χρηστών που επιλέγουν να προσθέσουν στο προφίλ τους το σχετικό σήμα. Αλλά η εν λόγω λειτουργία θα στηρίζεται στην “τιμιότητα” των χρηστών. Όπως επισημαίνει η εφαρμογή γνωριμιών η απόφασή της να εντάξει την εν λόγω δυνατότητα στις λειτουργίες της ήρθε, αφού μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε «αύξηση 45% στους χρήστες που ρωτούν αν το άτομο με το οποίο συνευρέθηκαν είχε συμπτώμτα κορωνοϊού ή εμβολιάστηκε».

Και οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν παρόμοιες λειτουργίες

Στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος συνεργάστηκε πρόσφατα με τις εφαρμογές Tinder, Hinge και OKCupid προκειμένου να προσφέρει premium χαρακτηριστικά, όπως δωρεάν “super likes” σε χρήστες που δηλώνουν στο προφίλ τους ότι έχουν εμβολιαστεί.

Παρόμοια πρωτοβουλία από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Μεγάλης Βρετανίας

Μια παρόμοια πρωτοβουλία ξεκίνησε και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Μεγάλης Βρετανίας τον περασμένο μήνα, αφού  συνεργάστηκε με εφαρμογές γνωριμιών προκειμένου να παράσχει στους χρήστες τους μια σειρά προνομίων, όπως δωρεάν ενισχύσεις των προφίλ τους, εφόσον προσθέσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση στο προφίλ τους. Στόχος και των δύο προγραμμάτων είναι να προωθήσουν την εμβολιαστική κάλυψη στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

TikTok: Βίντεο σκληρού πορνό ανεβαίνουν ως εικόνες προφίλ στην εφαρμογή

Πώς οι διαδικτυακές γνωριμίες επηρεάζουν την ψυχική υγεία και συμπεριφορά

Tinder: Οι αλλαγές στη λειτουργία και ο έλεγχος του ποινικού μητρώου πριν τη γνωριμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η διαδικτυακή ανεύρεση του έρωτα σε ένα περιβάλλον που νοσεί

Χαρακτηριστικά όπως η γεωγραφική απόσταση, η ηλικία και το επίπεδο μόρφωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικά εκτός από την εμφάνιση. Εντούτοις, οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να επιμείνουν στα προκαθορισμένα τους κριτήρια, αν βρουν μια ή έναν ελκυστικό πιθανό σύντροφο.

"Έκρηξη" ψηφιακών υπηρεσιών στο σπίτι λόγω πανδημίας - Τι δείχνει νέα έρευνα

Προβληματίζει τους καταναλωτές η αυξημένη χρήση του διαδικτύου στην ζωής τους - Τι είναι η «ψηφιακή κόπωση» και τι σημαίνει αυτό για καταναλωτές και παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών

Ο ανοιχτός κώδικας μπορεί να βοηθήσει τα ΕΣΥ να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των ψηφιακών ρυθμίσεων

Τεχνολογία υγείας: Υιοθετώντας τις αρχές του ανοικτού κώδικα σε ψηφιακά έργα - όπου νοσοκομεία και φορείς μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο έργο συνεργατών στο χώρο της υγείας - ίσως μεταφέρουμε τη συνεργασία σε ένα νέο, ανοιχτό επίπεδο. Και αν θέλουμε να κάνουμε αυτά τα τεχνολογικά έργα πραγματικά ανοιχτά και διαθέσιμα προς όφελος όλων στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, οι ψηφιακοί εταίροι πρέπει να συνεργαστούν με το σύστημα υγείας για να εξηγήσουν πώς ο ανοικτός κώδικας μπορεί να ωφελήσει τους συναδέλφους τους παρόχους υπηρεσιών, διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα.

Όταν η φωτορύπανση συμβάλλει στην ανησυχητική μείωση των εντόμων, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Η απώλεια των εντόμων έχει εκτεταμένες συνέπειες για ολόκληρα τα οικοσυστήματα. Τα έντομα αποτελούν πηγή τροφής για πολλά πουλιά, αμφίβια, νυχτερίδες και ερπετά, ενώ τα φυτά βασίζονται στα έντομα για την επικονίαση.

Τρόποι απεξάρτησης από το διαδίκτυο

Στρατηγική Internet: Χωρίς αμφιβολία, το διαδίκτυο έχει συμβάλει καθοριστικά στο να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Ωστόσο, το να περνάμε πολύ χρόνο εκεί δεν αξίζει τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Μην παραπλανηθείτε πιστεύοντας ότι θα χάσετε κάτι αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Η πραγματική ζωή και όλα όσα […]