Τεχνολογία

Covid-free σήμα: Νέα δυνατότητα δήλωσης της εμβολιαστικής κατάστασης δίνουν εφαρμογές γνωριμιών

Covid-free σήμα: Νέα δυνατότητα δήλωσης της εμβολιαστικής κατάστασης δίνουν εφαρμογές γνωριμιών

Covid-free σήμα: Ένας στόχος είναι να προωθηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Η εφαρμογή γνωριμιών Bumble ανακοίνωσε την παρουσίαση μιας νέας λειτουργίας που θα επιτρέπει στους χρήστες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία να προσθέσουν στο προφίλ τους ένα «σήμα εμβολιασμού», εφόσον έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της Covid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bumble (@bumble)

Στο μεταξύ, η εφαρμογή Tinder, μεγάλος ανταγωνιστής της εταιρείας Bumble λέει ότι ανυπομονεί να “διαθέσει σύντομα τα σήματα” στην Αυστραλία.

Επρόσωπος της εταιρείας Bumble εξηγεί ότι η εφαρμογή δεν θα προχωρά σε επαλήθευση των δεδομένων εμβολιασμού των χρηστών που επιλέγουν να προσθέσουν στο προφίλ τους το σχετικό σήμα. Αλλά η εν λόγω λειτουργία θα στηρίζεται στην “τιμιότητα” των χρηστών. Όπως επισημαίνει η εφαρμογή γνωριμιών η απόφασή της να εντάξει την εν λόγω δυνατότητα στις λειτουργίες της ήρθε, αφού μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε «αύξηση 45% στους χρήστες που ρωτούν αν το άτομο με το οποίο συνευρέθηκαν είχε συμπτώμτα κορωνοϊού ή εμβολιάστηκε».

Και οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν παρόμοιες λειτουργίες

Στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος συνεργάστηκε πρόσφατα με τις εφαρμογές Tinder, Hinge και OKCupid προκειμένου να προσφέρει premium χαρακτηριστικά, όπως δωρεάν “super likes” σε χρήστες που δηλώνουν στο προφίλ τους ότι έχουν εμβολιαστεί.

Παρόμοια πρωτοβουλία από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Μεγάλης Βρετανίας

Μια παρόμοια πρωτοβουλία ξεκίνησε και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Μεγάλης Βρετανίας τον περασμένο μήνα, αφού  συνεργάστηκε με εφαρμογές γνωριμιών προκειμένου να παράσχει στους χρήστες τους μια σειρά προνομίων, όπως δωρεάν ενισχύσεις των προφίλ τους, εφόσον προσθέσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση στο προφίλ τους. Στόχος και των δύο προγραμμάτων είναι να προωθήσουν την εμβολιαστική κάλυψη στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

TikTok: Βίντεο σκληρού πορνό ανεβαίνουν ως εικόνες προφίλ στην εφαρμογή

Πώς οι διαδικτυακές γνωριμίες επηρεάζουν την ψυχική υγεία και συμπεριφορά

Tinder: Οι αλλαγές στη λειτουργία και ο έλεγχος του ποινικού μητρώου πριν τη γνωριμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.

Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη.