Τεχνολογία

Τηλεϊατρική Covid-19: Βελτίωση της υγείας ασθενών εν μέσω πανδημίας

Τηλεϊατρική Covid-19: Βελτίωση της υγείας ασθενών εν μέσω πανδημίας

Σε μια πρόσφατη μελέτη, το 88% των Αμερικανών άνω των 40 ετών δήλωσε ότι είναι πρόθυμο να υιοθετήσει λύσεις τηλεϊατρικής για να λάβει φροντίδα.

Τηλεϊατρική Covid-19: Η απομακρυσμένη υγειονομική περίθαλψη (ΑΥΠ) έχει σημειώσει μεγάλα άλματα κατά το παρελθόν έτος, που ενισχύθηκαν εξίσου από τις νέες τεχνολογίες και την έναρξη της πανδημίας COVID-19. Οι μεγαλύτεροι νικητές: ηλικιωμένοι ασθενείς, οι οποίοι τώρα μπορούν να επωφεληθούν από πιο προληπτική φροντίδα και να αποφύγουν μεταφορά στο ιατρείο, την κλινική ή την αίθουσα έκτακτης ανάγκης.

Μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν λύσεις όπως η παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών (ΠΑΑ) για να παρακολουθούν τα ζωτικά στατιστικά τους όλο το εικοσιτετράωρο και να μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες αυτόματα κάθε μέρα με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Τεχνολογίες όπως η παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών συμβάλλουν στη μετατροπή της περίθαλψης των ηλικιωμένων, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ευημερία ενός ασθενούς, ενώ τους επιτρέπει να ζουν ανεξάρτητα. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC, τα τρία τέταρτα των ασθενών 65+ έχουν δύο ή περισσότερες χρόνιες παθήσεις που απαιτούν παρακολούθηση.

Αυτός ο «πληθυσμός Ιατρικής φροντιδας » αντιπροσωπεύει το 71% των συνολικών δαπανών υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ.

Όταν οι ασθενείς αισθάνονται άσχημα, συχνά καταλήγουν στο γραφείο του γιατρού τους ή στα “επείγοντα” ή σε κλινική. Και σε ένα περιβάλλον COVID, αυτό είναι το τελευταίο μέρος που πρέπει να είναι οι ασθενείς με χρόνιες ασθένειες. Υπάρχουν άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης κατά τη θεραπεία ασθενών με χρόνιες ασθένειες και η παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη πολλών από αυτές: • Οι ασθενείς σε κίνδυνο πρέπει να παρακολουθούνται όλο το 24ωρο • Οι προληπτικές παρεμβάσεις σε πραγματικό χρόνο μπορούν να βελτιώσουν δραματικά τα αποτελέσματα, αλλά είναι δύσκολο να επιτευχθούν • Η έλλειψη προϋπολογισμών, προσωπικού και εμπειρίας με νέες τεχνολογίες μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη

  • Η ευκολία χρήσης είναι κρίσιμη. Ενδέχεται να απαιτείται συνεχής εκπαίδευση και υποστήριξη ασθενών
  • Λιγότερο από το 40% των χρόνιων ασθενών έχουν βασική υποδομή στο σπίτι για να υποστηρίξουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση
  • Η οικονομική / πολιτιστική ανισότητα προκαλεί μια σειρά φροντίδας

Προοπτική ενός ασθενούς

Με τις λύσεις ΑYΠ, τα ζωτικά στατιστικά στοιχεία ενός ασθενούς, όπως η αρτηριακή πίεση, το επίπεδο οξυγόνου, η γλυκόζη του αίματος, το βάρος, η θερμοκρασία και άλλες μετρήσεις, παρακολουθούνται και παραδίδονται με συνέπεια σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε πραγματικό χρόνο. Οι πάροχοι μπορούν στη συνέχεια να λάβουν τα αποτελέσματα και να λάβουν ταχύτερες αποφάσεις σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν. Ορισμένες λύσεις RPM μπορούν επίσης να παρακολουθούν δεδομένα με την πάροδο του χρόνου και να εντοπίζουν ανωμαλίες στις αναγνώσεις, όπως τάσεις που παρατηρούνται σε χαμηλή ή υψηλή αρτηριακή πίεση, χαμηλά επίπεδα οξυγόνου ή να δουν πώς λειτουργούν νέες συνταγές σε πραγματικό χρόνο. Στη συνέχεια, μπορεί να συνδέσει τον ασθενή με τον γιατρό για να διερευνήσει λύσεις. Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς πολλοί ηλικιωμένοι ενδέχεται να δυσκολεύονται με συχνές προσωπικές επισκέψεις.

Για παράδειγμα, μπορεί να μην έχουν αξιόπιστα μέσα μεταφοράς από και προς το σημείο φροντίδας τους, μπορεί να αντιμετωπίσουν παρατεταμένο χρόνο σε μια αίθουσα αναμονής και να διατρέχουν κίνδυνο έκθεσης σε άλλες ασθένειες ή μπορεί να μην θυμούνται όλες τις εντολές του γιατρού μόλις φύγουν από το γραφείο.

Για να λειτουργούν οι λύσεις παρακολούθησης απομακρυσμένων ασθενών πάνω από όλα πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση του ασθενούς.

Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ένας ασθενής που χρειάζεται υψηλότερο επίπεδο φροντίδας μπορεί να παρακολουθεί τα ζωτικά στατιστικά του και να επικοινωνεί με τους γιατρούς του από το σπίτι αντί να πηγαίνει σε επαγγελματία υγείας, είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει τεχνολογία. Σε μια πρόσφατη μελέτη, το 88% των Αμερικανών άνω των 40 ετών δήλωσε ότι είναι πρόθυμο να υιοθετήσει λύσεις τηλεϊατρικής για να λάβει φροντίδα.

Εν τω μεταξύ, σε μια πρόσφατη δοκιμή, περισσότερο από το 85% των ασθενών που χρησιμοποίησαν ένα διάλυμα ΑΥΠ ανέφεραν ότι θα το χρησιμοποιούσαν ξανά εάν ήταν διαθέσιμο.

Οι ασθενείς που επωφελούνται περισσότερο από τις λύσεις παρακολούθησης απομακρυσμένων ασθενών είναι εκείνοι που απαιτούν συνεπή παρακολούθηση των ζωτικών στατιστικών τους.

Όταν ο ασθενής είναι σε θέση να λάβει αυτά τα ζωτικά σημεία στο σπίτι και να τα παραδώσει στον πάροχό τους αυτόματα, το παράδειγμα της φροντίδας μετατοπίζεται από την αντιδραστική επεισοδιακή φροντίδα σε προληπτική φροντίδα. Αυτό επιτρέπει στους παρόχους και τους ασθενείς να συνεργάζονται με νέους τρόπους για να μειώσουν την ανάγκη για μετάβαση στο ιατρείο ή στο νοσοκομείο.

Προοπτική ιατρού

Οι λύσεις ΑΥΠ επιτρέπουν στους γιατρούς να θεραπεύουν προληπτικά ασθενείς με χρόνιες ασθένειες, παρέχοντάς τους τα πιο πρόσφατα ζωτικά στατιστικά στοιχεία του ασθενούς.

Η ΑΥΠ παρέχει περισσότερα από απλά σημεία δεδομένων που αποστέλλονται μία φορά την ημέρα. Προσφέρει επίσης περιβάλλον μέσω ενός συνόλου πλούσιων δεδομένων που επιτρέπει στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να:

  • Παρέχουν μια ποικιλία φωνητικών υπενθυμίσεων για να βοηθήσουν τους ασθενείς με τη φροντίδα τους
  • Παρακολουθούν τα ζωτικά στατιστικά στοιχεία των ασθενών με την πάροδο του χρόνου και να συνδέουν τις τελείες για να κάνουν διαγνώσεις
  • Βλέπουν τα δεδομένα στο πλαίσιο και εντοπίζουν γρήγορα τις τάσεις και καθορίζουν μια πορεία δράσης
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της τηλεϊατρικής

Πώς η ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη ήταν η ευλογία του 2020

Τεχνολογία και υγειονομική περίθαλψη μαζί για ένα υγιέστερο μέλλον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρώτος υπερυπολογιστής της ΕΕ είναι γεγονός – Πού θα βοηθήσει

Σλοβενία: Η κοινή επιχείρηση EuroHPC συγκεντρώνει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την προμήθεια και την εγκατάσταση υπερυπολογιστών και τεχνολογιών παγκόσμιας κλάσης. Πέραν του Vega στη Σλοβενία, υπερυπολογιστές της EuroHPC έχουν αγοραστεί και θα εγκατασταθούν στα ακόλουθα κέντρα: Sofia Tech Park στη Βουλγαρία, Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστικής IT4Innovations στην Τσεχία, CINECA στην Ιταλία, LuxProvide στο Λουξεμβούργο, Minho Advanced Computing Centeστην Πορτογαλία και CSC - IT Center for Science στη Φινλανδία.

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.