Τεχνολογία

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της τηλεϊατρικής

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της τηλεϊατρικής

Πολλοί από τους κορυφαίους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο χρησιμοποιούν βίντεο για τη σύνδεση ασθενών και παρόχων από οποιαδήποτε τοποθεσία.

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Η σύγκλιση της τεχνολογίας cloud, της τηλεδιάσκεψης και της τηλεπαρουσίας έχει διεισδύσει σχεδόν σε κάθε βιομηχανία και επιχείρηση – συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης.

Μιλάμε για την τηλεθεραπεία για σχεδόν 30 χρόνια και ειδικά το έτος 2020, η ανάγκη για εικονικές υπηρεσίες υγείας έχει αυξηθεί παγκοσμίως. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έκανε η McKinsey τον Απρίλιο του 2020, η υιοθέτηση της τηλε-υγείας από τους καταναλωτές έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με σχεδόν το 70% των προσωπικών επισκέψεων να ακυρώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό συνέβαλε στη μείωση του ρυθμού μετάδοσης του Covid-19 και στον περιορισμό της έκθεσης σε ασθενείς. Οι ασθενείς μεταβαίνουν γρήγορα στην τηλεθεραπεία, με το 76% των ερωτηθέντων να δείχνουν ότι είχαν μεγάλη ή μέτρια πιθανότητα να χρησιμοποιούν την τηλεθεραπεία. Τα οφέλη της τηλε-υγείας περιλαμβάνουν την ευκολία, την πρόσβαση στη φροντίδα, τα καλύτερα αποτελέσματα των ασθενών και ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ενώ η τεχνολογία βίντεο είναι μια από τις πολλές πρωτοβουλίες που βοηθούν στη διευκόλυνση της ανάπτυξης της τηλεϊατρικής, πολλές CIO υγείας εξακολουθούν να αγωνίζονται με τον καλύτερο τρόπο χρήσης των υπηρεσιών βίντεο. Η ασφάλεια των δεδομένων στο cloud παραμένει βασικό μέλημα, όπως και η ευκολία χρήσης συστημάτων τηλεϊατρικής για ασθενείς και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, αυτές οι προκλήσεις δεν εμποδίζουν τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας να προσπαθούν για εύκολα προσβάσιμες λύσεις τηλεϊατρικής. Τα οφέλη τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους κάνουν αυτήν την τεχνολογία κορυφαία προτεραιότητα. Αυτή η εργασία περιγράφει τα βασικά οφέλη της τηλεϊατρικής τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους και εξηγεί πώς η σωστή τεχνολογία τηλεοπτικής επικοινωνίας μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση επιτυχημένων προγραμμάτων τηλεϊατρικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πέντε ιατρικές καινοτομίες που σηματοδοτούν το 2020

Τεχνολογία και υγειονομική περίθαλψη μαζί για ένα υγιέστερο μέλλον

Σύγχρονες λύσεις για την μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα νέα iPhone 13 Pro και iPhone 13 κυκλοφόρησαν επιτέλους

iPhone 13 Pro και iPhone 13: Οι νέες αφίξεις για την Apple είναι ήδη εδώ και έχουν εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την απόδοση, το design και την συνολική ποιότητα χρήστη.

Κριτήρια καταναλωτών στις online αγορές σύμφωνα με έρευνα

Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο των διαδικτυακών αγορών με τις περισσότερες επισκέψεις και για τις κατηγορίες προϊόντων με τις περισσότερες αγορές σε απευθείας σύνδεση, από τη μόδα έως τα συλλεκτικά.

Tο Google Maps θα δείχνει τώρα τη διαδρομή που είναι η πιο αποδοτική σε καύσιμα.

Παράλληλα με τις πληροφορίες για την τιμή και τη διάρκεια του ταξιδιού, οι χρήστες του Google Flights θα μπορούν πλέον να βλέπουν εκτιμήσεις για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σχεδόν για κάθε πτήση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Οι εκτιμήσεις είναι «διαφορετικές ανάλογα με την πτήση και τη θέση», δήλωσε η Google.

Metabesity 2021: Ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια μακροζωίας

Metabesity 2021: Ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια μακροζωίας για το 2021 θα λάβει χώρα εικονικά από 11 έως 14 Οκτωβρίου με σημαντικές εξελίξεις στη γηριατρική που μπορούν να καθυστερήσουν ή και να αντιστρέψουν τη μείωση της ηλικίας.