Τεχνολογία

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της τηλεϊατρικής

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της τηλεϊατρικής

Πολλοί από τους κορυφαίους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο χρησιμοποιούν βίντεο για τη σύνδεση ασθενών και παρόχων από οποιαδήποτε τοποθεσία.

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Η σύγκλιση της τεχνολογίας cloud, της τηλεδιάσκεψης και της τηλεπαρουσίας έχει διεισδύσει σχεδόν σε κάθε βιομηχανία και επιχείρηση – συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης.

Μιλάμε για την τηλεθεραπεία για σχεδόν 30 χρόνια και ειδικά το έτος 2020, η ανάγκη για εικονικές υπηρεσίες υγείας έχει αυξηθεί παγκοσμίως. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έκανε η McKinsey τον Απρίλιο του 2020, η υιοθέτηση της τηλε-υγείας από τους καταναλωτές έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με σχεδόν το 70% των προσωπικών επισκέψεων να ακυρώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό συνέβαλε στη μείωση του ρυθμού μετάδοσης του Covid-19 και στον περιορισμό της έκθεσης σε ασθενείς. Οι ασθενείς μεταβαίνουν γρήγορα στην τηλεθεραπεία, με το 76% των ερωτηθέντων να δείχνουν ότι είχαν μεγάλη ή μέτρια πιθανότητα να χρησιμοποιούν την τηλεθεραπεία. Τα οφέλη της τηλε-υγείας περιλαμβάνουν την ευκολία, την πρόσβαση στη φροντίδα, τα καλύτερα αποτελέσματα των ασθενών και ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ενώ η τεχνολογία βίντεο είναι μια από τις πολλές πρωτοβουλίες που βοηθούν στη διευκόλυνση της ανάπτυξης της τηλεϊατρικής, πολλές CIO υγείας εξακολουθούν να αγωνίζονται με τον καλύτερο τρόπο χρήσης των υπηρεσιών βίντεο. Η ασφάλεια των δεδομένων στο cloud παραμένει βασικό μέλημα, όπως και η ευκολία χρήσης συστημάτων τηλεϊατρικής για ασθενείς και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, αυτές οι προκλήσεις δεν εμποδίζουν τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας να προσπαθούν για εύκολα προσβάσιμες λύσεις τηλεϊατρικής. Τα οφέλη τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους κάνουν αυτήν την τεχνολογία κορυφαία προτεραιότητα. Αυτή η εργασία περιγράφει τα βασικά οφέλη της τηλεϊατρικής τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους και εξηγεί πώς η σωστή τεχνολογία τηλεοπτικής επικοινωνίας μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση επιτυχημένων προγραμμάτων τηλεϊατρικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πέντε ιατρικές καινοτομίες που σηματοδοτούν το 2020

Τεχνολογία και υγειονομική περίθαλψη μαζί για ένα υγιέστερο μέλλον

Σύγχρονες λύσεις για την μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι κίνδυνοι και οι επενδύσεις

Κεντρικό στοιχείο της αυτόνομης φιλοσοφίας του αυτοκινήτου είναι το πώς ένα αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων και τη λήψη γρήγορων αποφάσεων

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθούν την ψυχική υγεία των αγοριών

Τεχνολογία Νέοι: «Μολονότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια πραγματικά βελτιώνουν την ψυχική υγεία, δεν φαίνεται το παίξιμο τους να είναι βλαβερό και μάλιστα μπορεί να έχει και μερικά οφέλη. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μια σημαντική κοινωνική πλατφόρμα για τους νέους», δήλωσε ο Δρ. Κάντολα, επικεφαλής διεθνούς έρευνας για τις επιδράσεις της χρήσης της τεχνολογίας στα παιδιά.

Τεχνολογία: Ανησυχίες για το μέλλον της "παγκοσμιότητας" του Παγκόσμιου Ιστού

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Δύο διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, οι Jeffrey Shuren και Timothy Stenzel, δημοσίευσαν πρόσφατα στο περιοδικό New England Journal of Medicine άρθρο με τίτλο «The FDA’s experience with COVID-19 antibody tests» (Η εμπειρία του FDA με τα τεστ αντισωμάτων για την COVID-19, ).

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Τεχνολογία: Οι χρήστες του WhatsApp που δεν επιθυμούν να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους και προϋποθέσεις έως την προθεσμία της 15ης Μαΐου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν μηνύματα έως ότου δηλώσουν αποδοχή αυτών.

Apple: Γιατί καθυστερεί να λανσάρει τη μαγνητική μπαταρία iPhone 12s

Τεχνολογία Apple: Η κατασκευαστική εταιρεία Apple (AAPL) φημολογείται ότι θα αναπτύξει ένα αξεσουάρ φόρτισης της μπαταρίας του κινητού που θα συνδέεται μαγνητικά και ασύρματα στο iPhone, ενώ το τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται.