Τεχνολογία

Τεχνολογία και Επιστήμη: Μια σημαντική συνεργασία για καλύτερη υγεία

Τεχνολογία και Επιστήμη: Μια σημαντική συνεργασία για καλύτερη υγεία

Τεχνολογία και Επιστήμη: Μερικοί από τους τεχνολογικούς μετασχηματισμούς που βοήθησαν στην ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης είναι η τηλεϊατρική, οι στοχευμένες θεραπείες και οι εφαρμογές για κινητές συσκευές υγείας.

Πώς συνεργάζονται η τεχνολογία και η υγειονομική περίθαλψη για να φέρουν επανάσταση στην παγκόσμια υγεία και πώς μπορεί να συνεχίσει να βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουμε την υγειονομική περίθαλψη; Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, οι ασθενείς έχουν πλέον πρόσβαση σε προηγμένα διαγνωστικά εργαλεία και ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις και πρωτοποριακές θεραπείες – όλες αυτές έχουν μεταμορφώσει τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης. Μερικοί από τους τεχνολογικούς και ψηφιακούς μετασχηματισμούς που βοήθησαν στην ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης είναι οι εξ αποστάσεως διαβουλεύσεις, η τηλεϊατρική, οι στοχευμένες θεραπείες και οι εφαρμογές για κινητές συσκευές υγείας.

Ηλεκτρονικά αρχεία

Σήμερα, η ψηφιακή τεχνολογία μας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ελευθερία σε σύγκριση με τις ημέρες των εγγράφων. Από τις εργαστηριακές αναφορές έως τις λεπτομέρειες διαμονής στο νοσοκομείο και τις συνταγές – όλα μπορούν πλέον να αποθηκευτούν ψηφιακά. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η πρόσβαση σε πληροφορίες είναι πολύ πιο εύκολη. Τα ψηφιακά ιατρικά αρχεία αποθηκεύονται στο cloud και είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε.

Βελτίωση της φροντίδας των ασθενών

Οι εφαρμογές κινητού επιτρέπουν στους ασθενείς να παρακολουθούν τα ραντεβού του γιατρού τους, την πρόσληψη τροφής, τον καρδιακό ρυθμό και την άσκηση και οι εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης προσφέρουν τώρα προσαρμοσμένες λύσεις παρακολουθώντας τι τρώνε οι άνθρωποι καθώς και το επίπεδο δραστηριότητάς τους. Ορισμένες νέες εφαρμογές επιτρέπουν στους ασθενείς να ανεβάζουν τις συνταγές τους και να παραλαμβάνουν φάρμακα στην πόρτα – εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα σε δαπανηρές επισκέψεις στο φαρμακείο – ενώ άλλες επιτρέπουν στους γιατρούς να επικοινωνούν απευθείας με τους ασθενείς και να παρακολουθούν ζωτικές παραμέτρους.

Τηλεϊατρική: μια νέα εποχή

Με την τηλεϊατρική, ένας ασθενής μπορεί να συμβουλευτεί έναν ειδικό οπουδήποτε στον κόσμο. Πρόκειται για μια τεχνολογία που καθιστά αδιάφορη την απόσταση όταν πρόκειται για ιατρικές διαβουλεύσεις. Μπορεί επίσης να είναι ένας σωτήρας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπου απαιτείται άμεση κρίσιμη φροντίδα. Με αυτήν τη μέθοδο, συσκευές όπως τηλεφωνικά βίντεο χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση βιολογικών σημάτων, εικόνων και άλλων σχετικών δεδομένων μεταξύ γιατρού και ασθενούς. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O κορωνοϊός ενσωματώνει τμήματα DNA στα ανθρώπινα χρωμοσώματα

Τρία τεχνολογικά μαθήματα που οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης έμαθαν από τον COVID-19

Η ερευνήτρια πίσω από την τεχνολογία RNA των εμβολίων του κορωνοϊού

Η Menarini Hellas επενδύει στην δερματολογία και αισθητική Ιατρική

Τα ψηφιακά εργαλεία "κλειδί" για την καθολική υγειονομική περίθαλψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς επηρέασε η απομακρυσμένη εργασία τις εργαζόμενες μητέρες;

Remote work μητέρες: Τα επίπεδα άγχους των εργαζόμενων μητέρων εκτινάχτηκαν στα ύψη τις πρώτες μέρες της πανδημίας, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ευθύνες του σπιτιού και οδηγώντας σε εξουθένωση.

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία

Κάμερα υψηλής ανάλυσης ιατρική: Λόγω της υψηλής χρονικής της ανάλυσης, η μέθοδος έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, όπως η καρδιά που χτυπά μέσα από το στήθος.

Τα smartphones προκαλούν τις περισσότερες πυρκαγιές στον Καναδά

Smartphones πυρκαγιά: Καταγράφηκαν 183 πυρκαγιές στον Καναδά τα τελευταία πέντε χρόνια που αφορούσαν τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία πυρκαγιών συσκευών ήταν οι θερμοστάτες, με 104 πυρκαγιές.

Το femtech ακμάζει ως τάση στην υγειονομική περίθαλψη

Femtech: Η παγκόσμια χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στον κλάδο ξεπερνά το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά φέτος, ενώ ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες αγοράς.