Τεχνολογία

Τεχνολογία και Επιστήμη: Μια σημαντική συνεργασία για καλύτερη υγεία

Τεχνολογία και Επιστήμη: Μια σημαντική συνεργασία για καλύτερη υγεία

Τεχνολογία και Επιστήμη: Μερικοί από τους τεχνολογικούς μετασχηματισμούς που βοήθησαν στην ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης είναι η τηλεϊατρική, οι στοχευμένες θεραπείες και οι εφαρμογές για κινητές συσκευές υγείας.

Πώς συνεργάζονται η τεχνολογία και η υγειονομική περίθαλψη για να φέρουν επανάσταση στην παγκόσμια υγεία και πώς μπορεί να συνεχίσει να βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουμε την υγειονομική περίθαλψη; Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, οι ασθενείς έχουν πλέον πρόσβαση σε προηγμένα διαγνωστικά εργαλεία και ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις και πρωτοποριακές θεραπείες – όλες αυτές έχουν μεταμορφώσει τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης. Μερικοί από τους τεχνολογικούς και ψηφιακούς μετασχηματισμούς που βοήθησαν στην ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης είναι οι εξ αποστάσεως διαβουλεύσεις, η τηλεϊατρική, οι στοχευμένες θεραπείες και οι εφαρμογές για κινητές συσκευές υγείας.

Ηλεκτρονικά αρχεία

Σήμερα, η ψηφιακή τεχνολογία μας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ελευθερία σε σύγκριση με τις ημέρες των εγγράφων. Από τις εργαστηριακές αναφορές έως τις λεπτομέρειες διαμονής στο νοσοκομείο και τις συνταγές – όλα μπορούν πλέον να αποθηκευτούν ψηφιακά. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η πρόσβαση σε πληροφορίες είναι πολύ πιο εύκολη. Τα ψηφιακά ιατρικά αρχεία αποθηκεύονται στο cloud και είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε.

Βελτίωση της φροντίδας των ασθενών

Οι εφαρμογές κινητού επιτρέπουν στους ασθενείς να παρακολουθούν τα ραντεβού του γιατρού τους, την πρόσληψη τροφής, τον καρδιακό ρυθμό και την άσκηση και οι εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης προσφέρουν τώρα προσαρμοσμένες λύσεις παρακολουθώντας τι τρώνε οι άνθρωποι καθώς και το επίπεδο δραστηριότητάς τους. Ορισμένες νέες εφαρμογές επιτρέπουν στους ασθενείς να ανεβάζουν τις συνταγές τους και να παραλαμβάνουν φάρμακα στην πόρτα – εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα σε δαπανηρές επισκέψεις στο φαρμακείο – ενώ άλλες επιτρέπουν στους γιατρούς να επικοινωνούν απευθείας με τους ασθενείς και να παρακολουθούν ζωτικές παραμέτρους.

Τηλεϊατρική: μια νέα εποχή

Με την τηλεϊατρική, ένας ασθενής μπορεί να συμβουλευτεί έναν ειδικό οπουδήποτε στον κόσμο. Πρόκειται για μια τεχνολογία που καθιστά αδιάφορη την απόσταση όταν πρόκειται για ιατρικές διαβουλεύσεις. Μπορεί επίσης να είναι ένας σωτήρας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπου απαιτείται άμεση κρίσιμη φροντίδα. Με αυτήν τη μέθοδο, συσκευές όπως τηλεφωνικά βίντεο χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση βιολογικών σημάτων, εικόνων και άλλων σχετικών δεδομένων μεταξύ γιατρού και ασθενούς. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

O κορωνοϊός ενσωματώνει τμήματα DNA στα ανθρώπινα χρωμοσώματα

Τρία τεχνολογικά μαθήματα που οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης έμαθαν από τον COVID-19

Η ερευνήτρια πίσω από την τεχνολογία RNA των εμβολίων του κορωνοϊού

Η Menarini Hellas επενδύει στην δερματολογία και αισθητική Ιατρική

Τα ψηφιακά εργαλεία "κλειδί" για την καθολική υγειονομική περίθαλψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021, όπως κατατάσσονται στο Εcri Institute

Στην 14η ετήσια έκθεση, το Ινστιτούτο ECRI εντόπισε τους κορυφαίους κινδύνους της τεχνολογίας υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες της υγειονομικής περίθαλψης με βάση την επισκόπηση των ερευνών συμβάντων του Ινστιτούτου ECRI, ανεξάρτητες δοκιμές ιατρικών συσκευών και βάσεις αναφοράς δεδομένων.

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

Αυτή η τεχνολογία έχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσει την κλινική φροντίδα εντοπίζοντας γρήγορα αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων, ασθενειών και διατροφής, βελτιώνοντας τις εκτιμήσεις υποσιτισμού και καθορίζοντας ακριβή κριτήρια για την έναρξη παρεμβάσεων ιατρικής διατροφής.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι κίνδυνοι και οι επενδύσεις

Κεντρικό στοιχείο της αυτόνομης φιλοσοφίας του αυτοκινήτου είναι το πώς ένα αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων και τη λήψη γρήγορων αποφάσεων

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθούν την ψυχική υγεία των αγοριών

Τεχνολογία Νέοι: «Μολονότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια πραγματικά βελτιώνουν την ψυχική υγεία, δεν φαίνεται το παίξιμο τους να είναι βλαβερό και μάλιστα μπορεί να έχει και μερικά οφέλη. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μια σημαντική κοινωνική πλατφόρμα για τους νέους», δήλωσε ο Δρ. Κάντολα, επικεφαλής διεθνούς έρευνας για τις επιδράσεις της χρήσης της τεχνολογίας στα παιδιά.

Τεχνολογία: Ανησυχίες για το μέλλον της "παγκοσμιότητας" του Παγκόσμιου Ιστού

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Δύο διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, οι Jeffrey Shuren και Timothy Stenzel, δημοσίευσαν πρόσφατα στο περιοδικό New England Journal of Medicine άρθρο με τίτλο «The FDA’s experience with COVID-19 antibody tests» (Η εμπειρία του FDA με τα τεστ αντισωμάτων για την COVID-19, ).

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Τεχνολογία: Οι χρήστες του WhatsApp που δεν επιθυμούν να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους και προϋποθέσεις έως την προθεσμία της 15ης Μαΐου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν μηνύματα έως ότου δηλώσουν αποδοχή αυτών.