Τεχνολογία

Τεχνολογία: Τι είναι η σπιρομέτρηση και πώς βοηθάει στο άσθμα;

Τεχνολογία: Τι είναι η σπιρομέτρηση και πώς βοηθάει στο άσθμα;

Τεχνολογία: Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε σπιρομέτρηση σε κάθε έλεγχο για να παρακολουθείτε τις αλλαγές στην πνευμονική σας λειτουργία.

Η σπιρομέτρηση είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ελέγχου πνευμονικής λειτουργίας που γίνεται στο ιατρείο. Φυσάτε σε ένα επιστόμιο συνδεδεμένο σε μια συσκευή, που ονομάζεται σπιρόμετρο, ή σε φορητό υπολογιστή.

Τι είναι η σπιρομέτρηση;

Ο γιατρός σας το χρησιμοποιεί για να εξετάσει:

  • Πόσο αέρα μπορείτε να εισπνεύσετε
  • Πόσο αέρα μπορείτε να εκπνεύσετε
  • Πόσο γρήγορα μπορείτε να εκπνεύσετε
  • Τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό σας να πει εάν έχετε άσθμα ή πόσο καλά αντιμετωπίζεται το άσθμά σας.

Τεστ σπιρομέτρησης

Ο γιατρός σας θα σας δώσει ένα επιστόμιο συνδεδεμένο με σπιρόμετρο ή φορητό υπολογιστή. Θα σας κάνουν να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να φυσήξετε αέρα από τους πνεύμονές σας όσο πιο γρήγορα και δυνατά μπορείτε. Μπορεί να σας ζητηθεί να επαναλάβετε τη δοκιμή μερικές φορές.

Εάν τα αποτελέσματα δείχνουν μειωμένη πνευμονική λειτουργία, ο γιατρός σας μπορεί να σας χορηγήσει ένα φάρμακο που ονομάζεται βρογχοδιασταλτικό. Αυτό το εισπνεόμενο φάρμακο ανοίγει τους αεραγωγούς σας. Αφού το φάρμακο έχει χρόνο να δράσει, ο γιατρός θα σας ζητήσει να κάνετε ξανά το τεστ για να διαπιστώσει εάν η λειτουργία των πνευμόνων σας βελτιώνεται. Αυτό τους βοηθά να κάνουν τη σωστή διάγνωση.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε σπιρομέτρηση σε κάθε έλεγχο για να παρακολουθείτε τις αλλαγές στην πνευμονική σας λειτουργία ή για να δείτε πόσο καλά λειτουργούν τα φάρμακά σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

VR: Τι είναι ο Διαλογισμός Εικονικής Πραγματικότητας;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της τηλεϊατρικής και της τηλεϋγείας;

Η κατάψυξη ωαρίων βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας

Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην αντιμετώπιση του άγχους των ιατρών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων με αυτισμό;

ΔΑΦ: Η τεχνολογία έχει βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ατόμων με αυτισμό, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι μοναδικές δυνάμεις και οι προκλήσεις κάθε ατόμου κατά την επιλογή και την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων.

Συμβουλές για να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας

Συγκέντρωση: Ενώ η τεχνολογία προσφέρει μια πληθώρα εργαλείων για να βοηθήσει τη συγκέντρωση, είναι απαραίτητο να επιτύχετε μια ισορροπία και να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους πόρους προσεκτικά.