ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Άσθμα: Πώς ο χειμώνας επηρεάζει το παιδικό άσθμα;

Άσθμα: Πώς ο χειμώνας επηρεάζει το παιδικό άσθμα;

Άσθμα: Ο κρύος, ξηρός αέρας του χειμώνα και μια τριάδα ιών που εξαπλώνονται θα μπορούσαν να προκαλέσουν έξαρση του παιδικού άσθματος αυτή τη χειμερινή περίοδο.

Ο κρύος, ξηρός αέρας του χειμώνα και μια τριάδα ιών που εξαπλώνονται θα μπορούσαν να προκαλέσουν έξαρση του παιδικού άσθματος αυτή τη χειμερινή περίοδο. Αλλά οι ειδικοί σε ένα νοσοκομείο παίδων προσφέρουν μερικές συμβουλές για να βοηθήσουν τους γονείς να κρατήσουν υπό έλεγχο τα ανησυχητικά αναπνευστικά συμπτώματα των παιδιών τους.

Πώς οι ιώσεις επηρεάζουν το άσθμα;

Ενώ το άσθμα είναι μια πάθηση των πνευμόνων που μπορεί να δυσκολέψει την αναπνοή, ορισμένα πράγματα μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα, όπως ασθένεια, κρύος αέρας και καπνός, σύμφωνα με την Children’s Minnesota στο Σεντ Πολ και τη Μινεάπολη. Για να αποφύγετε τις εξάρσεις του κρύου καιρού, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει τα κατάλληλα ρούχα για να φορέσει έξω, συμπεριλαμβανομένου ενός κασκόλ ή θερμαντήρα λαιμού που μπορεί να φορέσει στο στόμα και τη μύτη του. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη θέρμανση και την υγρασία του αέρα που αναπνέουν.

Βοηθήστε να αποτρέψετε ένα κρούσμα γρίπης πλένοντας συχνά τα χέρια και φροντίζοντας το παιδί σας να κάνει εμβόλιο γρίπης. Η γρίπη μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία σε παιδιά με άσθμα. Τα άτομα με άσθμα έχουν ήδη πρησμένους, ευαίσθητους αεραγωγούς, επομένως είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους, όπως πνευμονία, εάν κολλήσουν γρίπη. Ο ιός της γρίπης μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα άσθματος ακόμη και σε ήπιο άσθμα ή σε περιπτώσεις που ελέγχονται καλά με φαρμακευτική αγωγή.

Διδάξτε στα παιδιά σας πώς να πλένουν σωστά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό, ενώ παρόλα αυτά ενθαρρύνετε να κρατούν τα χέρια τους μακριά από το πρόσωπό τους. Ένα εμβόλιο γρίπης δεν εγγυάται την πρόληψη του 100% των συμπτωμάτων της γρίπης, αλλά μπορεί να περιορίσει τη σοβαρότητα και τη διάρκεια της λοίμωξης. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο νοσηλείας.

Μην επιτρέπετε ποτέ το κάπνισμα στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει έξαρση άσθματος. Το παθητικό κάπνισμα μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες. Μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια αναπνευστικά προβλήματα και να επιδεινώσει τα υπάρχοντα αναπνευστικά προβλήματα. Να έχετε πάντα μαζί σας τα φάρμακα γρήγορης ανακούφισης του παιδιού σας. Ζητήστε από το παιδί σας να πάρει μια προληπτική δόση του φαρμάκου γρήγορης ανακούφισης πριν βγει έξω. Χρησιμοποιήστε το κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης του άσθματος.

Αυτά τα φάρμακα δρουν γρήγορα, αλλά τα αποτελέσματά τους είναι βραχυπρόθεσμα και δεν θεραπεύουν το άσθμα. Έχετε ένα σχέδιο δράσης για το άσθμα για να προετοιμαστείτε για εξάρσεις σε όλες τις εποχές. Μπορείτε να συνεργαστείτε με τον γιατρό του παιδιού σας για να προσαρμόσετε ένα σχέδιο για το παιδί σας, συνιστά η Children’s Minnesota.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί η κρίση άσθματος να επηρεάσει την λειτουργία της καρδιάς;

Το άσθμα γίνεται πιο έντονο με την καρωτιδική πλάκα

Οδηγός επιβίωσης για να μείνετε μακριά από αλλεργίες και αυτές τις γιορτές

Εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας ό,τι ηλικία κι αν είστε!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ραντεβού για φαγητό με κοιλιοκάκη είναι μια πρόκληση

Κοιλιοκάκη ραντεβού: Οι ασθενείς με κοιλιοκάκη ανέφεραν διάφορες προκλήσεις όταν βγήκαν ραντεβού, κυρίως επικοινωνία των αναγκών τους και διαχείριση των συναισθημάτων λύπης, άγχους και αμηχανίας.