Τεχνολογία

Τεχνολογία: Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην αντιμετώπιση του άγχους των ιατρών;

Τεχνολογία: Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην αντιμετώπιση του άγχους των ιατρών;

Τεχνολογία: Η Γερμανία εκτιμά ότι χάνονται κατά μέσο όρο 9 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ η Ελβετία έχει κατά μέσο όρο ετήσια απώλεια 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, λόγω του άγχους και της εξάντλησης των γιατρών.

Η αυξημένη πίεση και η επιβάρυνση της διοικητικής εργασίας όχι μόνο επηρεάζουν το επίπεδο άγχους και την εξουθένωση των κλινικών ιατρών, αλλά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη φροντίδα των ασθενών. Η έλλειψη χρόνου οδηγεί σε βιαστικές αλληλεπιδράσεις με τον ασθενή και λάθη στην κωδικοποίηση στο back-end που προκαλούνται από ανακρίβειες κατά την αποτύπωση της ιστορίας του ασθενούς. Όταν η ποιότητα της περίθαλψης των ασθενών μειώνεται, οι επανεισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο τίμημα για τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης. Η Γερμανία εκτιμά ότι χάνονται κατά μέσο όρο 9 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ η Ελβετία έχει κατά μέσο όρο ετήσια απώλεια 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, λόγω του άγχους και της εξάντλησης των γιατρών.

Η τεχνολογία δίνει την απάντηση!

Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης κλίνουν σε λύσεις βασισμένες στην τεχνολογία για την επίλυση αυτών των καθολικών προβλημάτων. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των αυξανόμενων απαιτήσεων από τους γιατρούς, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη διαδρομή από την πλήρη ιστορία του ασθενούς, μέχρι την ακριβή και πλήρη κωδικοποίηση.

Στο πρώτο σημείο επαφής ενός κλινικού γιατρού με έναν ασθενή, η διαδικασία κωδικοποίησης έχει ήδη ξεκινήσει. Η τεχνητή νοημοσύνη κρατά τον κλινικό ιατρό χωρίς χέρια και εστιάζεται στον ασθενή μέσω της αναγνώρισης ομιλίας και της μεταγραφής. Αυτό σημαίνει περισσότερο χρόνο που αφιερώνεται στη δημιουργία ανθρώπινων συνδέσεων και λιγότερο χρόνο μπροστά από τις οθόνες των υπολογιστών.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών, τα ραντεβού με γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας χρειάζονται κατά μέσο όρο 18 λεπτά, εκ των οποίων το 49% του χρόνου αφιερώνεται στον χειρισμό της ηλεκτρονικής καταγραφής υγείας. Αν και οι κλινικοί γιατροί συνήθως δυσκολεύονται να τεκμηριώσουν τις αρχικές καταστάσεις ενός ασθενούς, μπορεί να αποτύχουν να τεκμηριώσουν διεξοδικά τις δευτερεύουσες καταστάσεις επειδή είναι πλήρως εστιασμένοι στη θεραπεία του ασθενούς.

Αυξάνεται η ακρίβεια

Η τεκμηρίωση ιατρού υποβοηθούμενη από υπολογιστή AI (CAPD) λειτουργεί ως γραφέας και σύμβουλος, παροτρύνοντας τους κλινικούς ιατρούς με προτάσεις τεκμηρίωσης για να γίνει η τήρηση αρχείων όσο το δυνατόν πιο λεπτομερής. Αυτές οι μη παρεμβατικές ωθήσεις μειώνουν το άγχος των γιατρών και ενισχύουν την ακριβή χρέωση και αποζημίωση.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στη διαδικασία λήψης σε κώδικα, τα ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικού μητρώου υγείας (EHR) πρέπει να λειτουργούν παράλληλα με συστήματα που βασίζονται σε σύννεφο για τη μετάδοση και τη σύνδεση πληροφοριών μεταξύ των τμημάτων. Η αφαίρεση των τμηματικών σιλό όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο αλλά μειώνει τις πιθανότητες σφαλμάτων και διπλών εργασιών. Η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των τμημάτων παρέχει διαφάνεια στον κύκλο εσόδων και παρέχει μια πλήρη εικόνα τόσο της ιστορίας των ασθενών όσο και της υγείας του πληθυσμού.

Η ακριβής κωδικοποίηση έχει αναγνωριστεί ως απαραίτητη, με ορισμένες χώρες να εφαρμόζουν ένα μοντέλο πληρωμών Payment by Results (PbR), για να ενθαρρύνουν αποτελεσματικές υπηρεσίες ασθενών σε συνδυασμό με ακριβή κωδικοποίηση και χρέωση. «Όσο καλύτερη είναι η κωδικοποίηση, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα για το νοσοκομείο, το οποίο επιτρέπει στο νοσοκομείο να λαμβάνει αποφάσεις που θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες του στους ασθενείς», εξηγεί ο Catalin Velescu, διευθυντής του τμήματος περιοχής 3M της περιοχής EMEA.

Το 3M HIS αξιοποιεί την τεχνολογία για να βελτιστοποιήσει τις ροές εργασίας και να βοηθήσει τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης στην ακριβή κωδικοποίηση, τεκμηρίωση και τιμολόγηση. Οι λύσεις που χρησιμοποιούν αναγνώριση ομιλίας και CAPD διευκολύνουν ήδη το έργο που σχετίζεται με την τεκμηρίωση των συναντήσεων ασθενών, αλλά ακόμη μεγαλύτερη πρόοδος θα σημειωθεί μέσω της χρήσης συνομιλίας και τεχνητής νοημοσύνης περιβάλλοντος. Αυτό λειτουργεί στο παρασκήνιο για να καταγράψει τις αλληλεπιδράσεις γιατρού-ασθενούς και να βοηθήσει τους κλινικούς ιατρούς να ολοκληρώσουν τις τυπικές εργασίες πιο γρήγορα. Με την άρση του διοικητικού φόρτου, η τεχνολογία μειώνει το άγχος των γιατρών και βελτιώνει την ποιότητα της περίθαλψης για τους ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ερευνητές διερευνούν νέες δυνατότητες στην ψηφιακή υγεία

Πώς λειτουργούν οι ραδιοσυχνότητες στη θεραπεία των κιρσών;

Πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε το άσθμα μέσω της τεχνολογίας;

Η χρήση της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην αυτοφροντίδα μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων με αυτισμό;

ΔΑΦ: Η τεχνολογία έχει βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ατόμων με αυτισμό, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι μοναδικές δυνάμεις και οι προκλήσεις κάθε ατόμου κατά την επιλογή και την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων.

Συμβουλές για να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας

Συγκέντρωση: Ενώ η τεχνολογία προσφέρει μια πληθώρα εργαλείων για να βοηθήσει τη συγκέντρωση, είναι απαραίτητο να επιτύχετε μια ισορροπία και να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους πόρους προσεκτικά.