Πολιτική Υγείας

Κίνα Covid: Οι ιατρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ήδη υπό σοβαρή πίεση

Κίνα Covid: Οι ιατρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ήδη υπό σοβαρή πίεση

Κίνα Covid: Τα κινεζικά νοσοκομεία βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση ως αποτέλεσμα των ελλείψεων προσωπικού και της αυξανόμενης ζήτησης για θεραπεία μετά την άρση των ελέγχων για την Covid.

Η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει τις ιατρικές υπηρεσίες και τις προμήθειες σε αγροτικές περιοχές ενόψει της βιασύνης του σεληνιακού νέου έτους του επόμενου μήνα. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα επιταχύνει την παραγωγή φαρμάκων για την Covid, θα διαθέσει περισσότερο εξοπλισμό στις αγροτικές περιοχές, θα διασφαλίσει την πρόσβαση του κοινού σε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και θα παρακολουθεί τις πωλήσεις κιτ δοκιμών RAT και αντιπυρετικών φαρμάκων.

Αυτά τα μέτρα ήταν «να εξασφαλιστεί η προμήθεια βασικών αγαθών και οι πόροι ελέγχου της επιδημίας στις αγροτικές περιοχές» και «η προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων της υπαίθρου στο μέγιστο δυνατό βαθμό», σύμφωνα με τη δήλωση του Κοινού Μηχανισμού Πρόληψης και Ελέγχου της Κρατικό Συμβούλιο. Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί την κατάργηση πολλών ελέγχων για την Covid νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τα οποία είχαν δημιουργήσει ανησυχίες σχετικά με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στην αγροτική Κίνα, τα οποία σύμφωνα με το Κρατικό Συμβούλιο είναι «τεράστια, πολυπληθή και με περιορισμένους πόρους».

Το Πεκίνο ζήτησε επίσης από τις τοπικές αρχές να αποθηκεύσουν φάρμακα για την Covid-19, να ενισχύσουν την εκπαίδευση για την υγεία για τους κατοίκους της υπαίθρου και να εντείνουν την προσπάθεια εμβολιασμού των ευάλωτων ομάδων. Τόνισε επίσης τη συνεργασία μεταξύ νοσοκομείων σε αγροτικές και αστικές περιοχές για τη θεραπεία σοβαρών περιπτώσεων και την «υποστήριξη των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης» στην ύπαιθρο. Τα κινεζικά νοσοκομεία βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση ως αποτέλεσμα των ελλείψεων προσωπικού και της αυξανόμενης ζήτησης για θεραπεία μετά την άρση των ελέγχων για την Covid.

Το σεληνιακό νέο έτος, που πέφτει στις 22 Ιανουαρίου, θα δει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους να ταξιδεύουν πίσω στις πόλεις τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού. Ο Guo Wanshen, αναπληρωτής διευθυντής της επιτροπής υγείας στη Χενάν, μια από τις επαρχίες με τους μεγαλύτερους αγροτικούς πληθυσμούς στην Κίνα, είπε ότι οι αγροτικές περιοχές «γενικά υστερούν σε σχέση με τις αστικές περιοχές», αλλά με την ερχόμενη περίοδο ταξιδιού των διακοπών και περαιτέρω προσαρμογές Σύμφωνα με την εθνική πολιτική για την Covid, περισσότερα μέρη θα αντιμετώπιζαν «ταχεία αύξηση» των κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιαπωνία: Τεστ στις αφίξεις από Κίνα για COVID εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων

Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID στην Κίνα

Η Κίνα σταματά την καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Η Κίνα αγωνίζεται να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, αλλά πολλοί είναι απρόθυμοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"

Φυσικό αέριο: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της μεγαβατώρας - Πού οφείλεται η πτώση στην τιμή

Η αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στον πιο ήπιο χειμώνα που σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη και έτσι δεν υπήρχε η ζήτηση η οποία υπήρχε στο παρελθόν. Αλλά και στο ότι η Ευρώπη άρχισε να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από Αμερική αλλά και από Ασία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.