Πολιτική Υγείας

Κίνα Covid: Οι ιατρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ήδη υπό σοβαρή πίεση

Κίνα Covid: Οι ιατρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ήδη υπό σοβαρή πίεση

Κίνα Covid: Τα κινεζικά νοσοκομεία βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση ως αποτέλεσμα των ελλείψεων προσωπικού και της αυξανόμενης ζήτησης για θεραπεία μετά την άρση των ελέγχων για την Covid.

Η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει τις ιατρικές υπηρεσίες και τις προμήθειες σε αγροτικές περιοχές ενόψει της βιασύνης του σεληνιακού νέου έτους του επόμενου μήνα. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα επιταχύνει την παραγωγή φαρμάκων για την Covid, θα διαθέσει περισσότερο εξοπλισμό στις αγροτικές περιοχές, θα διασφαλίσει την πρόσβαση του κοινού σε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και θα παρακολουθεί τις πωλήσεις κιτ δοκιμών RAT και αντιπυρετικών φαρμάκων.

Αυτά τα μέτρα ήταν «να εξασφαλιστεί η προμήθεια βασικών αγαθών και οι πόροι ελέγχου της επιδημίας στις αγροτικές περιοχές» και «η προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων της υπαίθρου στο μέγιστο δυνατό βαθμό», σύμφωνα με τη δήλωση του Κοινού Μηχανισμού Πρόληψης και Ελέγχου της Κρατικό Συμβούλιο. Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί την κατάργηση πολλών ελέγχων για την Covid νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τα οποία είχαν δημιουργήσει ανησυχίες σχετικά με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στην αγροτική Κίνα, τα οποία σύμφωνα με το Κρατικό Συμβούλιο είναι «τεράστια, πολυπληθή και με περιορισμένους πόρους».

Το Πεκίνο ζήτησε επίσης από τις τοπικές αρχές να αποθηκεύσουν φάρμακα για την Covid-19, να ενισχύσουν την εκπαίδευση για την υγεία για τους κατοίκους της υπαίθρου και να εντείνουν την προσπάθεια εμβολιασμού των ευάλωτων ομάδων. Τόνισε επίσης τη συνεργασία μεταξύ νοσοκομείων σε αγροτικές και αστικές περιοχές για τη θεραπεία σοβαρών περιπτώσεων και την «υποστήριξη των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης» στην ύπαιθρο. Τα κινεζικά νοσοκομεία βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση ως αποτέλεσμα των ελλείψεων προσωπικού και της αυξανόμενης ζήτησης για θεραπεία μετά την άρση των ελέγχων για την Covid.

Το σεληνιακό νέο έτος, που πέφτει στις 22 Ιανουαρίου, θα δει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους να ταξιδεύουν πίσω στις πόλεις τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού. Ο Guo Wanshen, αναπληρωτής διευθυντής της επιτροπής υγείας στη Χενάν, μια από τις επαρχίες με τους μεγαλύτερους αγροτικούς πληθυσμούς στην Κίνα, είπε ότι οι αγροτικές περιοχές «γενικά υστερούν σε σχέση με τις αστικές περιοχές», αλλά με την ερχόμενη περίοδο ταξιδιού των διακοπών και περαιτέρω προσαρμογές Σύμφωνα με την εθνική πολιτική για την Covid, περισσότερα μέρη θα αντιμετώπιζαν «ταχεία αύξηση» των κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιαπωνία: Τεστ στις αφίξεις από Κίνα για COVID εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων

Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID στην Κίνα

Η Κίνα σταματά την καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Η Κίνα αγωνίζεται να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, αλλά πολλοί είναι απρόθυμοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα κίνητρα για την πλήρη εφαρμογή του απαραίτητου για την ΠΦΥ θεσμού του Προσωπικού Γιατρού

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «χαλαρώσει» κάπως το δεσμευτικό πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και ιδιωτικά κάποιους ασθενείς οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.