Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Κίνα: Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID

Κίνα: Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID

Κίνα Covid: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει για να συζητήσει πιθανά μέτρα για συντονισμένη προσέγγιση από τα κράτη της στην έκρηξη κρουσμάτων COVID στην Κίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντάχθηκαν σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών που επιβάλλουν περιορισμούς στους επισκέπτες από την Κίνα αφού το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τους περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID στο εσωτερικό. Τα νοσοκομεία σε όλη την Κίνα έχουν κατακλυστεί από μια έκρηξη λοιμώξεων μετά την απόφαση του Πεκίνου να άρει τους αυστηρούς κανόνες που είχαν κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τον ιό μακριά, αλλά ταλάνισαν την οικονομία και προκάλεσαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες.

Αυτή την εβδομάδα, η χώρα είπε ότι θα τερματίσει την υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη – ωθώντας πολλούς χαρούμενους ανθρώπους στην Κίνα να κάνουν σχέδια να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Σε απάντηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες άλλες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απαιτούσαν αρνητικά τεστ COVID για όλους τους ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Κίνα. “Η πρόσφατη ταχεία αύξηση της μετάδοσης της COVID-19 στην Κίνα αυξάνει τις δυνατότητες εμφάνισης νέων παραλλαγών”, δήλωσε σε δημοσιογράφους υψηλόβαθμος αξιωματούχος υγείας των ΗΠΑ σε τηλεφωνική ενημέρωση.

Το Πεκίνο έχει παράσχει μόνο περιορισμένα δεδομένα σε παγκόσμιες βάσεις δεδομένων σχετικά με παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα, είπε ο αξιωματούχος, και οι δοκιμές και οι αναφορές για νέα κρούσματα έχουν μειωθεί. Η κίνηση των ΗΠΑ ήρθε αφού η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ινδία και η Μαλαισία ανακοίνωσαν τα δικά τους μέτρα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την εισαγωγή νέων παραλλαγών από την Κίνα. Το Πεκίνο έχει αντιταχθεί σε «διαφημίσεις, συκοφαντίες και πολιτική χειραγώγηση» από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την απάντησή του στην COVID.

«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση της επιδημίας στην Κίνα είναι προβλέψιμη και υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν σε ενημέρωση την Τετάρτη. Ωστόσο, η Κίνα εξακολουθεί να μην επιτρέπει ξένους επισκέπτες, με την έκδοση βίζας για ξένους τουρίστες και φοιτητές να αναστέλλεται. Οι επισκέπτες στην Κίνα πρέπει επίσης να υποβάλουν ένα αρνητικό τεστ PCR που λαμβάνεται όχι περισσότερο από 48 ώρες πριν την είσοδο στη χώρα.

Η άρση της υποχρεωτικής καραντίνας πυροδότησε ένα κύμα ενδιαφέροντος για ταξίδια στο εξωτερικό από Κινέζους πολίτες, οι οποίοι έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στη χώρα τους από τότε που το Πεκίνο ανέβασε την κινητή γέφυρα τον Μάρτιο του 2020. Ωστόσο, η Ιταλία δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι θα καταστήσει υποχρεωτικά τα τεστ για τον κορωνοϊό για όλους τους επισκέπτες από την Κίνα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι «ζήτησε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία» των πολιτών και το Παρίσι παρακολουθεί στενά «την εξέλιξη της κατάστασης στην Κίνα».

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα σταματά την καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Ο Xi παροτρύνει να ληφθούν μέτρα για την "προστασία" ζωών καθώς η Κίνα μάχεται το κύμα Covid

Η Κίνα αγωνίζεται να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, αλλά πολλοί είναι απρόθυμοι

Η Κίνα θα σταματήσει να δημοσιεύει καθημερινά στοιχεία της Covid: Εθνική Επιτροπή Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κικίλιας: Όλοι οι φορείς να συνεργάζονται στενά στην μέγιστη δυνατή εγρήγορση

Κικίλιας: Υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συνεχή εγρήγορση καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ακόμα και όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς δείχνει χαμηλό κίνδυνο.

Panic Button: Επεκτείνεται η χρήση του σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Panic Button: Η επέκταση του Panic Button ήταν απαραίτητη. Από την πιλοτική εφαρμογή του, αποδείχθηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο στον αγώνα κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Αγαπηδάκη: Έχουμε για πρώτη φορά στην Κέα γενικό παθολόγο και παιδίατρο

Αγαπηδάκη: Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας μετέβη την Κυριακή 19 Μαΐου στην Κέα όπου και επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού προκειμένου να ενημερωθεί από τη διοίκηση του Ιατρείου για τα τρέχοντα ζητήματα και τις ανάγκες των κατοίκων.

19 Μαΐου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Ποντιακή γενοκτονία αποτελεί μια από τις πιο αιματηρές περιόδους στην Ιστορία. Ο Πόντος βάφτηκε με αίμα και μέχρι σήμερα πάγιο αίτημα του Ελληνισμού είναι η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας.

Μητσοτάκης: Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση με έντονο ψηφιακό στίγμα

Μητσοτάκης: Η σωτήρια δράση της πρόληψης υλοποιείται από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, και αποτελεί πτυχή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την πρόληψη 3 μορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αρνείται να υπογράψει την Παγκόσμια Συνθήκη Εμβολίων, αναφέρει η The Telegraph (Reuters)

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι χώρες πρέπει να συναινέσουν στη συμφωνία εντός της προθεσμίας για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μελλοντικών πανδημιών, προσθέτοντας ότι οι χώρες που δεν συμφώνησαν πλήρως με το κείμενο να απέχουν τουλάχιστον από το να εμποδίσουν τη συναίνεση μεταξύ των 194 κρατών μελών του ΠΟΥ .

Close Icon