Πολιτική Υγείας

Κίνα: Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID

Κίνα: Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID

Κίνα Covid: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει για να συζητήσει πιθανά μέτρα για συντονισμένη προσέγγιση από τα κράτη της στην έκρηξη κρουσμάτων COVID στην Κίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντάχθηκαν σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών που επιβάλλουν περιορισμούς στους επισκέπτες από την Κίνα αφού το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τους περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID στο εσωτερικό. Τα νοσοκομεία σε όλη την Κίνα έχουν κατακλυστεί από μια έκρηξη λοιμώξεων μετά την απόφαση του Πεκίνου να άρει τους αυστηρούς κανόνες που είχαν κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τον ιό μακριά, αλλά ταλάνισαν την οικονομία και προκάλεσαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες.

Αυτή την εβδομάδα, η χώρα είπε ότι θα τερματίσει την υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη – ωθώντας πολλούς χαρούμενους ανθρώπους στην Κίνα να κάνουν σχέδια να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Σε απάντηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες άλλες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απαιτούσαν αρνητικά τεστ COVID για όλους τους ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Κίνα. “Η πρόσφατη ταχεία αύξηση της μετάδοσης της COVID-19 στην Κίνα αυξάνει τις δυνατότητες εμφάνισης νέων παραλλαγών”, δήλωσε σε δημοσιογράφους υψηλόβαθμος αξιωματούχος υγείας των ΗΠΑ σε τηλεφωνική ενημέρωση.

Το Πεκίνο έχει παράσχει μόνο περιορισμένα δεδομένα σε παγκόσμιες βάσεις δεδομένων σχετικά με παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα, είπε ο αξιωματούχος, και οι δοκιμές και οι αναφορές για νέα κρούσματα έχουν μειωθεί. Η κίνηση των ΗΠΑ ήρθε αφού η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ινδία και η Μαλαισία ανακοίνωσαν τα δικά τους μέτρα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την εισαγωγή νέων παραλλαγών από την Κίνα. Το Πεκίνο έχει αντιταχθεί σε «διαφημίσεις, συκοφαντίες και πολιτική χειραγώγηση» από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την απάντησή του στην COVID.

«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση της επιδημίας στην Κίνα είναι προβλέψιμη και υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν σε ενημέρωση την Τετάρτη. Ωστόσο, η Κίνα εξακολουθεί να μην επιτρέπει ξένους επισκέπτες, με την έκδοση βίζας για ξένους τουρίστες και φοιτητές να αναστέλλεται. Οι επισκέπτες στην Κίνα πρέπει επίσης να υποβάλουν ένα αρνητικό τεστ PCR που λαμβάνεται όχι περισσότερο από 48 ώρες πριν την είσοδο στη χώρα.

Η άρση της υποχρεωτικής καραντίνας πυροδότησε ένα κύμα ενδιαφέροντος για ταξίδια στο εξωτερικό από Κινέζους πολίτες, οι οποίοι έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στη χώρα τους από τότε που το Πεκίνο ανέβασε την κινητή γέφυρα τον Μάρτιο του 2020. Ωστόσο, η Ιταλία δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι θα καταστήσει υποχρεωτικά τα τεστ για τον κορωνοϊό για όλους τους επισκέπτες από την Κίνα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι «ζήτησε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία» των πολιτών και το Παρίσι παρακολουθεί στενά «την εξέλιξη της κατάστασης στην Κίνα».

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα σταματά την καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Ο Xi παροτρύνει να ληφθούν μέτρα για την "προστασία" ζωών καθώς η Κίνα μάχεται το κύμα Covid

Η Κίνα αγωνίζεται να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, αλλά πολλοί είναι απρόθυμοι

Η Κίνα θα σταματήσει να δημοσιεύει καθημερινά στοιχεία της Covid: Εθνική Επιτροπή Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.