Πολιτική Υγείας

Κίνα: Αγωνίζεται να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, αλλά πολλοί είναι απρόθυμοι

Κίνα: Αγωνίζεται να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, αλλά πολλοί είναι απρόθυμοι

Ορισμένοι διστάζουν επειδή έχουν διαβήτη, καρδιακά προβλήματα και άλλες επιπλοκές στην υγεία τους, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι είναι ακόμη πιο επείγον να εμβολιαστούν, επειδή οι κίνδυνοι της COVID-19 είναι σοβαρότεροι από τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου σχεδόν σε όλους.

Κίνα: Οι κινεζικές αρχές πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα και πληρώνουν άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών για να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Αλλά ακόμη και καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, ο 64χρονος Li Liansheng δήλωσε ότι οι φίλοι του ανησυχούν από ιστορίες για πυρετούς, θρόμβους αίματος και άλλες παρενέργειες. “Όταν οι άνθρωποι ακούνε για τέτοια περιστατικά, μπορεί να μην είναι πρόθυμοι να κάνουν τα εμβόλια”, δήλωσε ο Li, ο οποίος είχε εμβολιαστεί πριν κολλήσει την COVID-19. Λίγες ημέρες μετά τη 10ήμερη περιπέτειά του με τον ιό, ο Li νοσηλεύει έναν πονόλαιμο και βήχα. Είπε ότι ήταν σαν ένα “κανονικό κρυολόγημα” με ήπιο πυρετό.

Η Κίνα έχει ενωθεί με άλλες χώρες στη θεραπεία των κρουσμάτων αντί να προσπαθεί να πατάξει τη μετάδοση του ιού, καταργώντας ή χαλαρώνοντας τους κανόνες για τις δοκιμές, τις καραντίνες και τις μετακινήσεις, καθώς προσπαθεί να αντιστρέψει μια οικονομική ύφεση. Αλλά η αλλαγή αυτή έχει πλημμυρίσει τα νοσοκομεία με πυρετώδεις και με συριγμό ασθενείς. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε μια εκστρατεία στις 29 Νοεμβρίου για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων Κινέζων, για την  οποία οι ειδικοί σε θέματα υγείας λένε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή μιας κρίσης στην υγειονομική περίθαλψη. Είναι επίσης το μεγαλύτερο εμπόδιο πριν το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα μπορέσει να άρει τους τελευταίους από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς κατά των ιώσεων στον κόσμο.

Η Κίνα διατήρησε τον αριθμό των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα για δύο χρόνια με μια στρατηγική “μηδενικής covid ” που απομόνωσε τις πόλεις και περιόρισε εκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους. Τώρα, καθώς υποχωρεί από αυτή την προσέγγιση, βρίσκεται αντιμέτωπη με τα εκτεταμένα κρούσματα που έχουν ήδη περάσει άλλες χώρες. Ο Li Liansheng, ένας 64χρονος άνδρας που είχε εμβολιαστεί πριν κολλήσει τhn COVID-19, μιλάει για τις ανησυχίες των φίλων του σχετικά με πυρετούς, θρόμβους αίματος και άλλες παρενέργειες του εμβολιασμού στο πάρκο Temple of Heaven στο Πεκίνο, την Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022. Οι κινεζικές αρχές πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα και πληρώνουν τους ανθρώπους που είναι άνω των 60 ετών για να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Η υγειονομική επιτροπή έχει καταγράψει μόνον έξι θανάτους από την COVID-19 αυτόν τον μήνα, με αποτέλεσμα ο επίσημος απολογισμός της χώρας να ανέρχεται σε 5.241. Αυτό συμβαίνει παρά τις πολλαπλές αναφορές οικογενειών για θανάτους συγγενών. Η Κίνα υπολογίζει μόνο τους θανάτους από πνευμονία ή αναπνευστική ανεπάρκεια στον επίσημο απολογισμό της COVID-19, δήλωσε αξιωματούχος της υγειονομικής υπηρεσίας την περασμένη εβδομάδα. Αυτός ο ασυνήθιστα στενός ορισμός αποκλείει πολλούς θανάτους που άλλες χώρες θα απέδιδαν στην COVID-19.

Οι ειδικοί έχουν προβλέψει 1 έως 2 εκατομμύρια θανάτους στην Κίνα μέχρι το τέλος του 2023. Ο Li, ο οποίος έκανε γυμναστική στους καταπράσινους χώρους του Ναού του Ουρανού στο κεντρικό Πεκίνο, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει ένα δεύτερο αναμνηστικό λόγω της διαφημιστικής εκστρατείας: “Εφόσον γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο δεν θα προκαλέσει μεγάλες παρενέργειες, θα πρέπει να το κάνουμε”. Οι επιτροπές των γειτονιών που αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο της κυβέρνησης έχουν διαταχθεί να βρουν όλους τους 65χρονους και άνω και να παρακολουθούν την υγεία τους. Κάνουν αυτό που τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν “ιδεολογικό έργο”, πιέζοντας τους κατοίκους να πείσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους να εμβολιαστούν. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε μια εκστρατεία στις 29 Νοεμβρίου για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων Κινέζων, κάτι που σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή μιας κρίσης στην υγειονομική περίθαλψη. Είναι επίσης το μεγαλύτερο εμπόδιο πριν το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα μπορέσει να άρει τους τελευταίους από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς κατά των ιώσεων στον κόσμο. Στο Πεκίνο, την κινεζική πρωτεύουσα, η γειτονιά Liulidun υπόσχεται σε άτομα άνω των 60 ετών έως και 500 γουάν (70 δολάρια) για να κάνουν έναν εμβολιασμό δύο δόσεων και ένα αναμνηστικό.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε στις 23 Δεκεμβρίου ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά έχει υπερδιπλασιαστεί σε 3,5 εκατομμύρια σε εθνικό επίπεδο. Αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι ένα μικρό κλάσμα των δεκάδων εκατομμυρίων εμβολιασμών που γίνονταν καθημερινά στις αρχές του 2021. Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι αποτρέπονται από τις πιθανές παρενέργειες των κινεζικών εμβολίων, για τα οποία η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματα των δοκιμών σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Ο Li είπε ότι ένας 55χρονος φίλος υπέστη πυρετό και θρόμβους αίματος μετά τον εμβολιασμό. Είπε ότι δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι φταίει το εμβόλιο, αλλά ο φίλος του είναι απρόθυμος να κάνει άλλο ένα. “Λέγεται επίσης ότι ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς”, δήλωσε ο Li. “Πώς ξέρουμε αν τα εμβόλια που κάνουμε είναι χρήσιμα;” Ο Φου, ένας 76χρονος άνδρας που θέλει να εμβολιαστεί αλλά έχει διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση, περπατάει με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού στο πάρκο Temple of Heaven στο Πεκίνο, την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022. Οι κινεζικές αρχές πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα και πληρώνουν τους ανθρώπους που είναι άνω των 60 ετών για να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Ορισμένοι διστάζουν επειδή έχουν διαβήτη, καρδιακά προβλήματα και άλλες επιπλοκές στην υγεία τους, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι είναι ακόμη πιο επείγον να εμβολιαστούν, επειδή οι κίνδυνοι της COVID-19 είναι σοβαρότεροι από τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου σχεδόν σε όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα θα σταματήσει να δημοσιεύει καθημερινά στοιχεία της Covid: Εθνική Επιτροπή Υγείας

Γεμάτες ΜΕΘ, γεμάτα κρεματόρια: Κινέζικες πόλεις

Μία μόνο κινεζική πόλη βλέπει μισό εκατομμύριο κρούσματα COVID την ημέρα, λέει ανώτερος αξιωματούχος υγείας

Η πόλη Qingdao βλέπει μισό εκατομμύριο κρούσματα Covid την ημέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΔΥ: Αποφάσισε την εφαρμογή έξι μέτρων για το ενδεχόμενο έξαρσης κρουσμάτων ιλαράς

Ενημέρωση του πληθυσμού για τον έλεγχο της εμβολιαστικής του κάλυψης και την έγκαιρη ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, σε περίπτωση που δεν έχει αυτός ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει προηγούμενη καταγεγραμμένη νόσηση.

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.