Ρεπορτάζ Υγείας

Κίνα: Μία μόνο κινεζική πόλη βλέπει μισό εκατομμύριο περιπτώσεις COVID την ημέρα, λέει αξιωματούχος της υγείας

Κίνα: Μία μόνο κινεζική πόλη βλέπει μισό εκατομμύριο περιπτώσεις COVID την ημέρα, λέει αξιωματούχος της υγείας

Η κυβέρνηση της Κίνας κρατά σφιχτά λουριά στα μέσα ενημέρωσης της χώρας, με λεγεώνες διαδικτυακών λογοκριτών να είναι σε ετοιμότητα για να απομακρύνουν το περιεχόμενο που θεωρείται πολιτικά ευαίσθητο.

Κίνα: Μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε μία μόνο κινεζική πόλη μολύνονται από τον ιό COVID-19 κάθε μέρα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της υγείας, σε μια σπάνια και γρήγορα λογοκριμένη αναγνώριση ότι το κύμα μολύνσεων στη χώρα δεν αντικατοπτρίζεται στις επίσημες στατιστικές. Η Κίνα αυτόν τον μήνα αποσυναρμολόγησε γρήγορα βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της για μηδενική COVID, καταργώντας τα αιφνιδιαστικά λουκέτα, τις μακροχρόνιες καραντίνες και τους περιορισμούς στα ταξίδια, σε μια συγκλονιστική αντιστροφή της στρατηγικής περιορισμού που την χαρακτηρίζει. Οι πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την έξαρση των λοιμώξεων, καθώς τα ράφια των φαρμακείων αδειάζουν, οι θάλαμοι των νοσοκομείων γεμίζουν και φαίνεται ότι προκαλούν καθυστερήσεις στα κρεματόρια και τα γραφεία κηδειών.

Όμως, το τέλος των αυστηρών εντολών για εξετάσεις έχει καταστήσει σχεδόν αδύνατη την παρακολούθηση των περιστατικών, ενώ οι αρχές έχουν περιορίσει τον ιατρικό ορισμό του θανάτου από τον ιό COVID, σε μια κίνηση που οι ειδικοί δήλωσαν ότι θα καταστείλει τον αριθμό των θανάτων που αποδίδονται στον ιό. Ένα πρακτορείο ειδήσεων που λειτουργεί από το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα στο Qingdao την Παρασκευή ανέφερε ότι ο επικεφαλής της δημοτικής υγειονομικής υπηρεσίας δήλωσε ότι η ανατολική πόλη έβλεπε “μεταξύ 490.000 και 530.000” νέα κρούσματα COVID την ημέρα. Η παράκτια πόλη των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων βρισκόταν “σε μια περίοδο ταχείας μετάδοσης πριν από την πλησιάζουσα κορύφωση”, φέρεται να δήλωσε ο Μπο Τάο, προσθέτοντας ότι ο ρυθμός μόλυνσης θα επιταχυνόταν κατά άλλο 10% κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.Το δημοσίευμα κοινοποιήθηκε από πολλά άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά φαίνεται ότι είχε τροποποιηθεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου για να αφαιρεθούν τα στοιχεία των κρουσμάτων. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δήλωσε το Σάββατο ότι 4.103 νέες εγχώριες μολύνσεις καταγράφηκαν σε εθνικό επίπεδο την προηγούμενη ημέρα, χωρίς νέους θανάτους. Στη Σαντόνγκ, την επαρχία όπου βρίσκεται το Τσινγκντάο, οι αρχές κατέγραψαν επισήμως μόλις 31 νέα εγχώρια κρούσματα.

Η κυβέρνηση της Κίνας κρατά σφιχτά λουριά στα μέσα ενημέρωσης της χώρας, με λεγεώνες διαδικτυακών λογοκριτών να είναι σε ετοιμότητα για να απομακρύνουν το περιεχόμενο που θεωρείται πολιτικά ευαίσθητο. Οι περισσότερες κυβερνητικές εκδόσεις υποβάθμισαν τη σοβαρότητα του κύματος εξόδου της χώρας, απεικονίζοντας αντίθετα την αντιστροφή της πολιτικής ως λογική και ελεγχόμενη. Ωστόσο, ορισμένα δημοσιεύματα έχουν υπαινιχθεί ελλείψεις φαρμάκων και νοσοκομεία υπό πίεση, αν και οι εκτιμήσεις για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων παραμένουν σπάνιες. Η κυβέρνηση της ανατολικής επαρχίας Jiangxi ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή ότι το 80% του πληθυσμού της -που ισοδυναμεί με περίπου 36 εκατομμύρια ανθρώπους- θα έχει μολυνθεί μέχρι τον Μάρτιο. Περισσότεροι από 18.000 ασθενείς με COVID είχαν εισαχθεί σε μεγάλα ιατρικά ιδρύματα της επαρχίας κατά τις δύο εβδομάδες μέχρι την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 500 σοβαρών περιπτώσεων, αλλά χωρίς θανάτους, ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πόλη Qingdao βλέπει μισό εκατομμύριο κρούσματα Covid την ημέρα

ΠΟΥ: Αυξανόμενη ανησυχία για τα κρούσματα Covid στην Κίνα

Μεγαλούπολη της Κίνας λέει ότι οι άνθρωποι με συμπτωματική COVID μπορούν να εργάζονται "κανονικά"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σουηδία κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα «χωρίς καπνό» στην Ευρώπη καθώς η καθημερινή χρήση τσιγάρων μειώνεται

Η Tove Marina Sohlberg, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, είπε ότι οι αντικαπνιστικές πολιτικές της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να στιγματίζουν το κάπνισμα και τους καπνιστές, απομακρύνοντάς τους από δημόσιους χώρους σε αυλές και καθορισμένους χώρους καπνίσματος.

Οι έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε.

Επικριτές λένε ότι το κείμενο της συνθήκης για την πανδημία είναι "βήμα προς τα πίσω"

Ένα πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι είναι ότι νέες απειλές πανδημίας απειλούνται και ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την ευθυγράμμιση των θέσεων ώστε να τηρηθεί η προθεσμία του Μαΐου 2024.

 Στην πρώτη γραμμή - Πώς ανταποκρίθηκαν οι νοσηλεύτριες σε πολέμους σε όλη την ιστορία

Η Florence Nightingale συνέβαλε στην πρόοδο των ιατρικών πρακτικών με την καθιέρωση προτύπων υγιεινής. Από τον πόλεμο της Κριμαίας έως τον πόλεμο του Βιετνάμ και τον πόλεμο της Κορέας και όχι μόνον, οι νοσηλευτές χρησιμοποίησαν το επάγγελμά τους για να υποστηρίξουν την πρόοδο στην υγεία, την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων, τη φυλετική ισότητα και άλλους τομείς.

Η ανάλυση κόστους θεραπείας αναδεικνύει τις συστημικές ανισότητες στην υγεία που αντιμετωπίζουν τα άτομα με δρεπανοκυτταρική νόσο

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι για να συμβάλλουν στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία, οι φορείς πληρωμής υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να επενδύουν περισσότερο σε τεχνολογίες που ενισχύουν την ισότητα για καταστάσεις που επηρεάζουν δυσανάλογα τους κοινωνικά μειονεκτούντες πληθυσμούς και συχνά υποδιαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς σε αυτούς τους πληθυσμούς.