Πολιτική Υγείας

Κίνα: Αναμένει κορύφωση των κρουσμάτων εντός μιας εβδομάδας

Κίνα: Αναμένει κορύφωση των κρουσμάτων εντός μιας εβδομάδας

Κίνα: Σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία, έχουν εμφανιστεί αναφορές ότι τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από ασθενείς και τα κρεματόρια λειτουργούν σχεδόν πλήρως. 

Εν μέσω «τρόμου Covid» στην Κίνα, μια νέα μελέτη αποκάλυψε ορισμένους ανησυχητικούς αριθμούς. Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις μιας εταιρείας Airfinity με έδρα το Λονδίνο, η Κίνα μπορεί ήδη να καταγράφει περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα σε καθημερινή βάση. «Η Κίνα έχει σταματήσει τις μαζικές δοκιμές και δεν αναφέρει πλέον ασυμπτωματικά κρούσματα. Ο συνδυασμός σημαίνει ότι τα επίσημα δεδομένα είναι απίθανο να είναι αληθινή αντανάκλαση της επιδημίας που βιώνεται σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε η Δρ Λουίζ Μπλερ, επικεφαλής εμβολίων και επιδημιολογίας της Airfinity.

Από την άλλη πλευρά, αξιωματούχος υγείας σημείωσε ότι η Κίνα αναμένει κορύφωση των κρουσμάτων Covid εντός μιας εβδομάδας. Ο Zhang Wenhong, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων, αναφέρθηκε στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Paper ότι η Κίνα «αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμα των μολύνσεων μέσα σε μια εβδομάδα»«Η κορύφωση της μόλυνσης θα αυξήσει επίσης το ποσοστό σοβαρής ασθένειας, η οποία θα έχει ορισμένο αντίκτυπο σε όλους τους ιατρικούς μας πόρους. Πρέπει να είμαστε ψυχικά προετοιμασμένοι ότι η μόλυνση είναι αναπόφευκτη», είπε.

Επίσημα, η Κίνα ανέφερε 2.966 νέα κρούσματα την Τετάρτη και λιγότεροι από 10 θάνατοι από Covid έχουν σημειωθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου. Σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία, έχουν εμφανιστεί αναφορές ότι τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από ασθενείς και τα κρεματόρια λειτουργούν σχεδόν πλήρως.

Η Δρ Λουίζ Μπλερ σημείωσε ότι «τα επίσημα δεδομένα είναι απίθανο να είναι αληθινή αντανάκλαση του ξεσπάσματος σε ολόκληρη τη χώρα». Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε την Τετάρτη ότι «ανησυχεί πολύ» για ένα άνευ προηγουμένου κύμα κρουσμάτων Covid στην Κίνα. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας προέτρεψε το Πεκίνο να επιταχύνει τον εμβολιασμό των πιο ευάλωτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Αυξανόμενη ανησυχία για τα κρούσματα Covid στην Κίνα

Τα γηροκομεία της Κίνας αγωνίζονται να κρατήσουν τους ηλικιωμένους ενοίκους ασφαλείς από το κύμα COVID

Μεγαλούπολη της Κίνας λέει ότι οι άνθρωποι με συμπτωματική COVID μπορούν να εργάζονται "κανονικά"

Ανώτατος Κινέζος αξιωματούχος υγείας προβλέπει 3 χειμερινά κύματα Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.