Πολιτική Υγείας

Κίνα: Οι άνθρωποι με συμπτωματική COVID μπορούν να εργάζονται “κανονικά” σε μεγαλούπολη της χώρας

Κίνα: Οι άνθρωποι με συμπτωματική COVID μπορούν να εργάζονται “κανονικά” σε μεγαλούπολη της χώρας

Άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Πεκίνο, έχουν μοιράσει δωρεάν ιατρικά κιτ σε ορισμένους κατοίκους και έχουν παροτρύνει τους ασθενείς να επιλέγουν διαδικτυακές διαβουλεύσεις αντί να επισκέπτονται νοσοκομεία, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κίνα: Οι άνθρωποι με συμπτώματα της COVID-19 σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας μπορούν πλέον να πηγαίνουν στη δουλειά τους “κανονικά”, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, μια δραματική ανατροπή σε μια χώρα όπου ένα μόνο κρούσμα μπορούσε προηγουμένως να στείλει χιλιάδες ανθρώπους στο λουκέτο. Το πολυπληθέστερο έθνος του κόσμου χαλαρώνει χρόνια σκληρής πολιτικής για τον κορωνοϊό, με την COVID να εξαπλώνεται ταχύτατα μετά το επίσημο τέλος των μαζικών αποκλεισμών, των δοκιμών και της καραντίνας.

Και με τις αρχές να παραδέχονται ότι η επιδημία είναι “αδύνατο” να εντοπιστεί, η νότια μεγαλούπολη Τσονγκτσίνγκ – που φιλοξενεί περίπου 32 εκατομμύρια ανθρώπους – έγινε ένα από τα πρώτα μέρη της Κίνας που άφησε τους ανθρώπους να εργαστούν κανονικά ακόμη και με ορατά συμπτώματα, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Chongqing Daily, επικαλούμενη ανακοίνωση των δημοτικών αρχών. Η ανακοίνωση, που εκδόθηκε την Κυριακή, ανέφερε ότι οι “ήπια συμπτωματικοί” κυβερνητικοί, κομματικοί και κρατικοί εργαζόμενοι “μπορούν να εργάζονται κανονικά αφού αναλάβουν προσωπική προστασία σύμφωνα με τις φυσικές τους συνθήκες και τις ανάγκες της εργασίας τους”. Προέτρεπε επίσης τους κατοίκους να μην κάνουν τεστ για τον ιό “χωρίς λόγο” ή να απαιτούν από τους ανθρώπους να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα, με εξαιρέσεις για ορισμένες εγκαταστάσεις, όπως τα ιδρύματα φροντίδας, τα σχολεία και οι φυλακές. Οι τοπικές κυβερνήσεις σε όλη την Κίνα έχουν γενικά ενθαρρύνει τους ανθρώπους να απομονώνονται στο σπίτι τους, ενώ αναρρώνουν από την ασθένεια – μια δραματική αλλαγή από την προηγούμενη πολιτική της συγκέντρωσης των ανθρώπων σε κρατικές εγκαταστάσεις καραντίνας.

Την Κυριακή, η ανατολική επαρχία Ζετζιάνγκ – ένας σημαντικός οικονομικός κόμβος που φιλοξενεί περισσότερα από 60 εκατομμύρια άτομα – δήλωσε ότι όσοι έχουν ήπια συμπτώματα μπορούν “να συνεχίσουν να εργάζονται, αν χρειαστεί, με την προϋπόθεση της λήψης προσωπικών μέτρων προστασίας”. Οι αρχές επέμειναν στα όπλα τους παρά τις ενδείξεις ότι ορισμένα νοσοκομεία και κρεματόρια παλεύουν με την έξαρση των κρουσμάτων και των θανάτων, καθώς και τους φόβους για ένα κύμα λοιμώξεων σε υποβαθμισμένες αγροτικές περιοχές κατά τη διάρκεια των επερχόμενων αργιών. Οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και κλινικές αυξήθηκαν κατακόρυφα τις ημέρες που ακολούθησαν την άρση των περιορισμών από την Κίνα, αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι ο ιός είχε ήδη εξαπλωθεί ευρέως στη χώρα, καθώς “τα μέτρα ελέγχου από μόνα τους δεν σταματούσαν την ασθένεια”.

Πόλεις και επαρχίες σε όλη την Κίνα αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τις προσφορές τους για τη δημόσια υγεία, καθώς η χώρα μαθαίνει να συνυπάρχει για πρώτη φορά με τον ιό. Στην ανατολική πόλη Σουτσόου, οι αρχές μετέτρεψαν εσπευσμένα τους χώρους δοκιμών σε αυτοσχέδιους σταθμούς για την αντιμετώπιση του πυρετού, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Πεκίνο, έχουν μοιράσει δωρεάν ιατρικά κιτ σε ορισμένους κατοίκους και έχουν παροτρύνει τους ασθενείς να επιλέγουν διαδικτυακές διαβουλεύσεις αντί να επισκέπτονται νοσοκομεία, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανώτατος Κινέζος αξιωματούχος υγείας προβλέπει 3 χειμερινά κύματα Covid

Κορυφαίος εμπειρογνώμονας της Κίνας λέει ότι η COVID "εξαπλώνεται γρήγορα" μετά τη χαλάρωση των κανόνων

Πεκίνο: Μονόδρομος η τηλεργασία ακόμη και μετά την χαλάρωση των μέτρων

Γιατί το πράσινο φως βοηθά στη μείωση του πόνου στα ποντίκια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Dentist Pass για τα παιδιά ενώ αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μέσω ΚΕΠ

Από την Τρίτη, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν πλέον τις αιτήσεις τους και μέσω των ΚΕΠ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το Dentist Pass ορίζεται η Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ.

Κοινή ανακοίνωση των ECDC & EMA για τους εμβολιασμούς covid - Συστάσεις για το φθινόπωρο

Στην ίδια ανακοίνωσή τους το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA καθιστούν σαφές πως οι μελλοντικές εκστρατείες εμβολιασμού ενόψει του χειμώνα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά (ανεξάρτητα από ηλικία) και στις εγκύους.

Τα κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών αφορούν συχνότερα τον νοροϊό

"Τα ευρήματα της παρούσας έκθεσης μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές δημόσιας υγείας και τον κλάδο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τροφίμων να αναπτύξουν βάσει δεδομένων αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την πρόληψη των κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών", γράφουν οι συγγραφείς.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».