Πολιτική Υγείας

Σαγκάη: Ξεκινά η τηλεκπαίδευση καθώς η Covid εξαπλώνεται στην Κίνα

Σαγκάη: Ξεκινά η τηλεκπαίδευση καθώς η Covid εξαπλώνεται στην Κίνα

Σαγκάη: Οι περισσότερες ετήσιες ομάδες στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κίνας θα περάσουν στη διαδικτυακή μάθηση από τη Δευτέρα.

Η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, η Σαγκάη, διέταξε τα περισσότερα σχολεία της να παρακολουθούν μαθήματα διαδικτυακά καθώς τα κρούσματα Covid αυξάνονται στα ύψη. Παιδικοί σταθμοί θα κλείσουν επίσης από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το γραφείο εκπαίδευσης της Σαγκάης. Οι περιορισμοί χαλάρωσαν οι κινεζικές αρχές νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά από ένα κύμα διαμαρτυριών που στόχευαν τη στρατηγική της Κίνας για μηδενική Covid. Αλλά η χαλάρωση των αυστηρών μέτρων lockdown έχει οδηγήσει σε αυξανόμενες ανησυχίες για την εξάπλωση της Covid στην Κίνα.

Σημαντικές αλλαγές στα συστήματα δοκιμών και αναφοράς Covid της χώρας κατέστησαν δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο διαδεδομένος έχει γίνει ο ιός, με τα δεδομένα για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Δεκεμβρίου να δείχνουν μείωση του συνολικού αριθμού νέων μολύνσεων σε ολόκληρη τη χώρα μετά την κορύφωση την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, πριν από την αλλαγή στη συλλογή δεδομένων, ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν υψηλότερος από αυτόν του τελευταίου κύματος Covid τον Απρίλιο. Τα νοσοκομεία και οι ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί αυξανόμενη πίεση, με προσωρινά κέντρα υγείας και μονάδες εντατικής θεραπείας να δημιουργούνται σε όλη τη χώρα.

Στη Σαγκάη, έχει αναφερθεί ότι έχουν διατεθεί επιπλέον 230.000 νοσοκομειακές κλίνες. Μερικά σχολεία στην πόλη έχουν επίσης σταματήσει τα μαθήματα επειδή οι δάσκαλοι και το προσωπικό είναι άρρωστοι. Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στην κινεζική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης WeChat το Σάββατο, το εκπαιδευτικό γραφείο της Σαγκάης ανακοίνωσε ότι οι περισσότερες ετήσιες ομάδες στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα περάσουν στη διαδικτυακή μάθηση από τη Δευτέρα. Οι μαθητές και τα παιδιά που δεν έχουν εναλλακτικές ρυθμίσεις παιδικής μέριμνας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να παρακολουθήσουν το σχολείο.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα μέτρα εφαρμόζονται για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών και των μαθητών, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. Η απόφαση σημαίνει ότι τα σχολεία στον οικονομικό κόμβο της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για προσωπική μάθηση μέχρι το τέλος του τριμήνου στις 17 Ιανουαρίου, όταν ξεκινούν οι διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Ορισμένοι Κινέζοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επαίνεσαν την απόφαση, , ενώ άλλοι παραπονέθηκαν για την αποτελεσματικότητα της διαδικτυακής μάθησης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1 εκ. μπορούν να χάσουν τη ζωή τους στην Κίνα το 2023 από κορωνοϊό

Κορυφαίος εμπειρογνώμονας της Κίνας λέει ότι η COVID "εξαπλώνεται γρήγορα" μετά τη χαλάρωση των κανόνων

Πεκίνο: Μονόδρομος η τηλεργασία ακόμη και μετά την χαλάρωση των μέτρων

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Dentist Pass για τα παιδιά ενώ αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μέσω ΚΕΠ

Από την Τρίτη, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν πλέον τις αιτήσεις τους και μέσω των ΚΕΠ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το Dentist Pass ορίζεται η Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ.

Κοινή ανακοίνωση των ECDC & EMA για τους εμβολιασμούς covid - Συστάσεις για το φθινόπωρο

Στην ίδια ανακοίνωσή τους το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA καθιστούν σαφές πως οι μελλοντικές εκστρατείες εμβολιασμού ενόψει του χειμώνα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά (ανεξάρτητα από ηλικία) και στις εγκύους.

Τα κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών αφορούν συχνότερα τον νοροϊό

"Τα ευρήματα της παρούσας έκθεσης μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές δημόσιας υγείας και τον κλάδο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τροφίμων να αναπτύξουν βάσει δεδομένων αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την πρόληψη των κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών", γράφουν οι συγγραφείς.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».