Πολιτική Υγείας

Κίνα Covid: Σταματά την καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Κίνα Covid: Σταματά την καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Κίνα Covid: Σύμφωνα με τον εθνικό νόμο καραντίνας για την υγεία, από 8 Ιανουαρίου τα μέτρα καραντίνας λόγω μολυσματικών ασθενειών δεν θα λαμβάνονται πλέον κατά των εισερχόμενων ταξιδιωτών και εμπορευμάτων.

Η Κίνα δήλωσε σήμερα ότι θα καταργήσει την υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη, χαλαρώνοντας περαιτέρω χρόνια αυστηρών ελέγχων για τους ιούς, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την αύξηση των κρουσμάτων. Έχοντας αποκοπεί κυρίως από τον υπόλοιπο κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Κίνα βιώνει τώρα μια άνευ προηγουμένου αύξηση των λοιμώξεων μετά την απότομη άρση των περιορισμών που τορπίλισαν την οικονομία και προκάλεσαν διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Και σε ένα ξαφνικό τέλος σχεδόν τριών ετών αυστηρών συνοριακών ελέγχων, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει την υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες στο εξωτερικό. Από τον Μάρτιο του 2020, όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στην Κίνα πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτική κεντρική καραντίνα. Αυτό μειώθηκε από τρεις εβδομάδες σε μία εβδομάδα αυτό το καλοκαίρι και σε πέντε ημέρες τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέους κανόνες που θα τεθούν σε ισχύ στις 8 Ιανουαρίου, όταν η Covid-19 θα υποβαθμιστεί σε λοιμώδη νόσο κατηγορίας Β από την κατηγορία Α, δεν θα χρειάζεται πλέον. «Σύμφωνα με τον εθνικό νόμο καραντίνας για την υγεία, τα μέτρα καραντίνας λόγω μολυσματικών ασθενειών δεν θα λαμβάνονται πλέον κατά των εισερχόμενων ταξιδιωτών και εμπορευμάτων», δήλωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC).

Η κίνηση είναι πιθανό να χαιρετιστεί με χαρά από τους Κινέζους πολίτες και τη διασπορά που δεν μπορούν να επιστρέψουν και να δουν συγγενείς για μεγάλο μέρος της πανδημίας. Αλλά έρχεται καθώς η Κίνα αντιμετωπίζει ένα κύμα περιπτώσεων που οι μελέτες έχουν εκτιμήσει ότι θα μπορούσαν να σκοτώσουν περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους τους επόμενους μήνες.

Πολλοί αντιμετωπίζουν τώρα ελλείψεις φαρμάκων, ενώ οι ιατρικές εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης καταπονούνται από μια εισροή ηλικιωμένων ασθενών που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Προς το παρόν, η πρόληψη και ο έλεγχος της Covid-19 στην Κίνα αντιμετωπίζει μια νέα κατάσταση και νέα καθήκοντα», δήλωσε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε οδηγία, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

«Θα πρέπει να ξεκινήσουμε την πατριωτική εκστρατεία για την υγεία με πιο στοχευμένο τρόπο… να ενισχύσουμε μια κοινοτική γραμμή άμυνας για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας και να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τις ζωές, την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων», είπε.

Τα νοσοκομεία και τα κρεματόρια σε όλη τη χώρα έχουν ξεχειλίσει από ασθενείς και θύματα Covid, ενώ το NHC ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα σταματήσει να δημοσιεύει καθημερινά στατιστικά στοιχεία λοιμώξεων και θανάτων σε εθνικό επίπεδο. Αυτή η απόφαση ακολούθησε τις ανησυχίες ότι το κύμα μολύνσεων της χώρας δεν αντικατοπτρίζεται με ακρίβεια στα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Το Πεκίνο παραδέχτηκε ότι η κλίμακα της επιδημίας έχει καταστεί «αδύνατο» να εντοπιστεί μετά το τέλος των υποχρεωτικών μαζικών δοκιμών. Και την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση περιόρισε τα κριτήρια με τα οποία καταμετρήθηκαν οι θάνατοι από την Covid-19 — μια κίνηση που οι ειδικοί είπαν ότι θα καταστείλει τον αριθμό των θανάτων που αποδίδονται στον ιό.

Το χειμερινό κύμα έρχεται ενόψει δύο μεγάλων επίσημων αργιών τον επόμενο μήνα, κατά τις οποίες εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν στις πόλεις τους για να συναντηθούν ξανά με συγγενείς. Οι αρχές αναμένουν ότι ο ιός θα πλήξει σκληρά αγροτικές περιοχές με ανεπαρκείς πόρους και σήμερα ζήτησαν την εγγυημένη παροχή φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς και της εβδομαδιαίας αργίας του Σεληνιακού Νέου Έτους στα τέλη Ιανουαρίου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Xi παροτρύνει να ληφθούν μέτρα για την "προστασία" ζωών καθώς η Κίνα μάχεται το κύμα Covid

Η Κίνα αγωνίζεται να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, αλλά πολλοί είναι απρόθυμοι

Η Κίνα θα σταματήσει να δημοσιεύει καθημερινά στοιχεία της Covid: Εθνική Επιτροπή Υγείας

Η κινεζική επιτροπή υγείας σταματά να δημοσιεύει καθημερινά στοιχεία για την Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Εκλογές Τουρκία: Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκρούονται

Εκλογές Τουρκία: Προβλέποντας μια νίκη Ερντογάν και περαιτέρω οικονομική αστάθεια, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν με την τουρκική λίρα να φτάνει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου την Παρασκευή.

Οι νέοι γονείς στο Η.Β. είναι απροετοίμαστοι λόγω αποτυχίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνει έκθεση

Οι συγγραφείς έχουν δημοσιεύσει ένα σχέδιο δράσης για κυβερνητικούς αξιωματούχους για τη βελτίωση της υγείας των μελλοντικών γονέων—περιλαμβάνει:Κάντε τις υπηρεσίες φροντίδας πριν από τη σύλληψη διαθέσιμες σε όλους στο Ηνωμένο Βασίλειο—για την αντιμετώπιση της σπειροειδούς ανισότητας, Παροχή κινήτρων για τους γενικούς ιατρούς, τις υπηρεσίες μητρότητας και τους οικογενειακούς κόμβους για την ομαλοποίηση της φροντίδας πριν από τη σύλληψη — για τη βελτίωση της φροντίδας εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό,

Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας: 1η παγκόσμια στρατηγική για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων

Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας: Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας συμφώνησε σήμερα για την πρώτη παγκόσμια στρατηγική για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ συναντήθηκε η Μίνα Γκάγκα στη Γενεύη

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε η έρευνα "People’s Voices" "Οι Φωνές των Ανθρώπων" που γίνεται σε όλον τον κόσμο, σχετικά με το πώς αισθάνονται οι πολίτες για τα συστήματα υγείας σε κάθε χώρα και τις αλλαγές που θέλουν. Η παρουσίαση της έρευνας People's Voices, που τελεί υπό τη μέριμνα και του Υπουργείου Yγείας της Ελλάδας, έγινε από την επικεφαλής, Prof. Margaret Kruk του Harvard και υπεύθυνη της ομάδας Quest. Τη συνάντηση άνοιξαν η Αναπληρώτρια Yπουργός, Μίνα Γκάγκα και η Dr Natasha Azzopardi- Muskat του ΠΟΥ. Η σχετική έρευνα θα ολοκληρωθεί και για την Ελλάδα στο επόμενο τρίμηνο.

Το CDC ενθαρρύνει τον εμβολιασμό κατά της mpox για την πρόληψη της καλοκαιρινής επιδημίας

"Ενθαρρύνουμε πραγματικά όποιον ενδιαφέρεται να έρθει στο κέντρο μας για να κάνει αυτό το δωρεάν εμβόλιο". "Η Mpox δεν έχει εξαφανιστεί και θα την παρακολουθούμε πολύ στενά", δήλωσε ο Dr. Ho. "Οι άνθρωποι που έχουν ένα ασυνήθιστο εξάνθημα θα πρέπει να ελεγχθούν για mpox και όσοι διατρέχουν κίνδυνο θα πρέπει να συζητήσουν για τον εμβολιασμό με τον πάροχό τους".