Τεχνολογία

Τεχνολογία: Η κατάψυξη ωαρίων βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας

Τεχνολογία: Η κατάψυξη ωαρίων βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας

Τεχνολογία: Η τεχνολογία που επιτρέπει στις γυναίκες να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους έχει αλλάξει την πορεία της αναπαραγωγικής υγείας και αφήνει τις γυναίκες να αισθάνονται περισσότερη δύναμη και λιγότερο άγχος.

Η δύναμη να κάνουν παιδιά όταν είναι ο σωστός χρόνος, όχι όταν το βιολογικό ρολόι τους υπαγορεύει, είναι ο λόγος που χιλιάδες γυναίκες αποφάσισαν να παγώσουν τα ωάρια τους. Η κατάψυξη ωαρίων, μια τεχνική κατά την οποία ένας ενδοκρινολόγος αναπαραγωγής αφαιρεί τα ωάρια από τις ωοθήκες και στη συνέχεια τα παγώνει, έχει φέρει επανάσταση στο πώς και πότε οι γυναίκες μπορούν να κάνουν παιδιά. Η τεχνολογία που επιτρέπει στις γυναίκες να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους έχει αλλάξει την πορεία της αναπαραγωγικής υγείας και αφήνει τις γυναίκες να αισθάνονται περισσότερη δύναμη και λιγότερο άγχος.

Ποια είναι τα οφέλη της κατάψυξης ωαρίων;

  • Η προσφορά ωαρίων είναι περιορισμένη. Οι γυναίκες γεννιούνται με όλα τα ωάρια που θα έχουμε ποτέ. Γεννιόμαστε με περίπου ένα εκατομμύριο και μέχρι να μπούμε στην εμμηνόπαυση – δεν έχει απομείνει σχεδόν κανένα ωάριο. Η κορύφωση της γονιμότητας είναι στις αρχές της δεκαετίας του ’20, όταν τα ποσοστά εγκυμοσύνης είναι περίπου 25% κάθε μήνα. Για τις γυναίκες στα 30 τους, η εγκυμοσύνη μειώνεται στο 15 τοις εκατό κάθε μήνα και από τη στιγμή που μπαίνουμε στα 40 μας, τα ποσοστά εγκυμοσύνης είναι κατά μέσο όρο 5% ανά μήνα. Ενώ η πρώιμη εμμηνόπαυση και η πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια μπορούν επίσης να επηρεάσουν την παροχή ωαρίων, η κατάψυξη ωαρίων βοηθά να διασφαλιστεί η πιθανότητα ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας ωάρια και να αποκτήσετε βιολογικά παιδιά.
  • Η ποιότητα των ωαρίων μειώνεται καθώς οι γυναίκες γερνούν. Καθώς οι γυναίκες γερνούν, το ποσοστό των ωαρίων στις ωοθήκες που έχουν τον σωστό αριθμό χρωμοσωμάτων μειώνεται. Αυτό το ποσοστό είναι αυτό που αναφέρεται ως «ποιότητα αυγού». Δεν έχουμε τρόπο να «δοκιμάζουμε» τα ωάρια, αλλά γνωρίζουμε ότι η ηλικία της μητέρας είναι μια καλή εκτίμηση. Για τις γυναίκες στην ηλικία των 35 ετών, υπολογίζουμε ότι τα μισά ωάρια είναι ήδη μη φυσιολογικά και μέχρι να φτάσουμε στα 40, μόνο το ένα τέταρτο των εναπομεινάντων ωαρίων μπορεί να οδηγήσει σε μωρό. Επειδή τα αυγά παραμένουν στην ηλικία κατά την οποία καταψύχθηκαν, η κατάψυξη των αυγών σε μικρότερη ηλικία διασφαλίζει ότι ένα μεγαλύτερο μέρος των αυγών είναι φυσιολογικό όταν είστε έτοιμοι να κάνετε την οικογένειά σας.
  • Η κατάψυξη ωαρίων σάς επιτρέπει να τα έχετε όλα. Για πολλούς, η καριέρα και η μητρότητα είναι εξίσου σημαντική. Μερικές γυναίκες επιλέγουν να επιδιώξουν πρώτα να κάνουν οικογένεια και να επιστρέψουν σε μια καριέρα. άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν μια καριέρα πριν κάνουν παιδιά. Με την κατάψυξη ωαρίων, οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν να επιδιώξουν στόχους καριέρας και σχέσης και μόλις βολευτούν, να επιστρέψουν στη μητρότητα. Η διαδικασία μπορεί να σας επιτρέψει να βρείτε μια ασφαλή σχέση, να εστιάσετε στους επαγγελματικούς σας στόχους και τελικά να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας δίνοντάς σας την επιλογή να μείνετε έγκυος όταν είναι η κατάλληλη στιγμή για εσάς.

  • Θα σας αφήσει με περισσότερα από κατεψυγμένα ωάρια. Η πίεση να νικήσει το βιολογικό ρολόι γίνεται αισθητή από όλους σχεδόν. Πολλές γυναίκες έχουν δηλώσει ότι μετά την κατάψυξη ωαρίων, μόνο και μόνο που γνωρίζουν ότι βρίσκονται εκεί, σηκώνει ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους τους. Ένα από τα πιο κοινά συναισθήματα που ακούμε από τις γυναίκες είναι ότι τους έδωσε την ελευθερία να βγαίνουν ραντεβού χωρίς την πίεση του βιολογικού ρολογιού.
  • Η κατάψυξη ωαρίων έχει ως αποτέλεσμα τα μωρά – στα σωστά χέρια. Τα ωάρια (μονοκύτταρα) είναι πιο εύθραυστα από τα έμβρυα (εκατοντάδες κύτταρα). Ως αποτέλεσμα, η κατάψυξη και η απόψυξη των ωαρίων είναι πιο περίπλοκη και απαιτεί έμπειρους εμβρυολόγους. Η τεχνολογία χρειάστηκε πολύ περισσότερο για να τελειοποιηθεί, αλλά τώρα πολλές κλινικές γονιμότητας έχουν την εμπειρία και τα αποτελέσματα να δείξουν γι’ αυτήν. Σήμερα, έχουμε πολλές ευτυχισμένες γυναίκες που έχουν χρησιμοποιήσει κατεψυγμένα ωάρια για να ολοκληρώσουν την οικογένειά τους – και οι αριθμοί αυξάνονται εκθετικά κάθε μέρα. Μια λέξη προσοχής – δεν έχουν όλες οι κλινικές γονιμότητας ίσα αποτελέσματα. Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε και να βρείτε μια κλινική στην περιοχή σας που έχει καλά ποσοστά «απόψυξης ωαρίων» και μπορεί να δώσει μια εκτίμηση για το πόσες εγκυμοσύνες προέκυψαν από τα ωάρια που έχουν καταψυχθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, γενικά το μεγαλύτερο είναι καλύτερο – οι μεγαλύτερες κλινικές είναι πιο έμπειρες και έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για μια ξεχωριστή εμπειρία στο κρύο νερό

Πώς να αποφύγετε τα περιττά κιλά κατά τη διάρκεια των γιορτών;

Τι προκαλεί την αιμορραγία κατά την ωορρηξία;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία & ανάπτυξη του παιδιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έξι αριθμοί προβλέπουν την απειλητική για τη ζωή COVID-19

Πιστεύουν επίσης ότι το μοντέλο τους έχει άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα που έχουν δει: την ευκολία χρήσης. Τα περισσότερα νοσοκομεία συλλέγουν ήδη και τα έξι σημεία δεδομένων για τους ασθενείς COVID-19. Η μόνη επιπλέον εργασία είναι η πληκτρολόγηση αυτών των έξι μεταβλητών στον τύπο -και η ομάδα μελέτης ελπίζει να το κάνει ακόμη πιο εύκολο.

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΙοΤ: Το IoT έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθιστώντας την πιο προσιτή, εξατομικευμένη και αποτελεσματική, βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Σιγκαπούρη Αεροδρόμιο - Θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια

Οι ψηφιακές ταυτότητες, συμβατές με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αρούμπα, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς ψηφιακές εκδόσεις των διαβατηρίων τους σε κινητά τηλέφωνα. Στις ΗΠΑ, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η United και η Delta πειραματίζονται με βιομετρικό check-in, παράδοση αποσκευών και πύλες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».