Τεχνολογία

ECRI Institude: Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021

ECRI Institude: Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021

Στην 14η ετήσια έκθεση, το Ινστιτούτο ECRI εντόπισε τους κορυφαίους κινδύνους της τεχνολογίας υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες της υγειονομικής περίθαλψης με βάση την επισκόπηση των ερευνών συμβάντων του Ινστιτούτου ECRI, ανεξάρτητες δοκιμές ιατρικών συσκευών και βάσεις αναφοράς δεδομένων.

ECRI Institude: Το Ινστιτούτο ECRI* δημοσίευσε έκθεση στις 28 Ιανουαρίου με τους 10 κορυφαίους κινδύνους της τεχνολογίας υγείας για το 2021, για νοσοκομεία, ιατρικές πρακτικές και παρόχους οικιακής φροντίδας.

Στην 14η ετήσια έκθεση, το Ινστιτούτο ECRI εντόπισε τους κορυφαίους κινδύνους της τεχνολογίας υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες της υγειονομικής περίθαλψης με βάση την επισκόπηση των ερευνών συμβάντων του Ινστιτούτου ECRI, ανεξάρτητες δοκιμές ιατρικών συσκευών και βάσεις αναφοράς δεδομένων. Εδώ είναι οι κορυφαίοι 10 κίνδυνοι τεχνολογίας υγείας για φέτος, όπως κατατάσσονται στο Ινστιτούτο ECRI:

 1. Διαχείριση εξουσιοδότησης συσκευών έκτακτης ανάγκης: Πολυπλοκότητα διαχείρισης ιατρικών συσκευών για COVID-19 EUAs.
 2. Αυτόματη εμφάνιση ονόματος φαρμάκου: Τα πεδία εισαγωγής φαρμάκων που συμπληρώνονται μετά από λίγα μόνο γράμματα μπορεί να προκαλέσουν θανατηφόρα σφάλματα φαρμάκων.
 3. Υιοθέτηση Telehealth: Η ταχεία ανάπτυξη τεχνολογιών εικονικής φροντίδας ενδέχεται να αφήσει τα δεδομένα των ασθενών σε κίνδυνο.
 4. Εισαγόμενες μάσκες τύπου N95: Μπορεί να μην προστατεύει τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη από μολυσματικές αναπνευστικές ασθένειες.
 5. Συσκευές ποιότητας καταναλωτή: Η εξάρτηση από αυτά τα προϊόντα μπορεί να οδηγήσει σε ακατάλληλες αποφάσεις περί υγειονομικής περίθαλψης.
 6. Απολύμανση με υπεριώδη ακτινοβολία: Η γρήγορη χρήση συσκευών απολύμανσης UV μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα και να αυξήσει τους
 7. Ευπάθειες λογισμικού: Οι αδυναμίες σε στοιχεία λογισμικού τρίτων παρουσιάζουν προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
 8. Τεχνητή νοημοσύνη στη διαγνωστική απεικόνιση: Αυτές οι τεχνολογίες μπορεί να παρουσιάσουν εσφαλμένα ορισμένους πληθυσμούς ασθενών.
 9. Κίνδυνοι απομακρυσμένης λειτουργίας: Η απομακρυσμένη χρήση ιατρικών συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για χρήση στο κρεβάτι, εισάγει νέους κινδύνους.
 10. Ποιότητα τρισδιάστατης εκτύπωσης: Η έλλειψη διασφάλισης ποιότητας των ιατρικών συσκευών ασθενών με εκτύπωση 3D ενδέχεται να βλάψει τους ασθενείς.
 • Εcri Institute: Αρχικά ιδρύθηκε ως Ινστιτούτο Ερευνών Επείγουσας Φροντίδας. Είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βελτιώνει την ασφάλεια, την ποιότητα και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας της περίθαλψης σε όλα τα περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της τηλεϊατρικής

Ρομποτική χειρουργική ή ανοιχτό χειρουργείο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.

Τεχνολογία του Elon Musk επιτρέπει σε πίθηκο να παίζει βιντεοπαιχνίδια με την σκέψη

Neuralink: Το νέο εμφύτευμα της Neuralink καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στέλνει τα δεδομένα ασύρματα σε έναν υπολογιστή που τα αναλύει. Η Neuralink διαβεβαίωσε ότι τα πειραματόζωα της τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων ζώων το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο.