Τεχνολογία

Ασθένειες Δίαιτα: Η Ψηφιακή Τεχνολογία στην προώθηση της εξατομικευμένης διατροφής

Ασθένειες Δίαιτα: Η Ψηφιακή Τεχνολογία στην προώθηση της εξατομικευμένης διατροφής

Αυτή η τεχνολογία έχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσει την κλινική φροντίδα εντοπίζοντας γρήγορα αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων, ασθενειών και διατροφής, βελτιώνοντας τις εκτιμήσεις υποσιτισμού και καθορίζοντας ακριβή κριτήρια για την έναρξη παρεμβάσεων ιατρικής διατροφής.

Ασθένειες Δίαιτα: Η διατροφή είναι η νούμερο ένα αιτία πρόωρου θανάτου και αναπηρίας στον κόσμο και οι περισσότεροι θάνατοι μπορούν να προληφθούν με δίαιτα.

  1. Πρόσφατη έρευνα δείχνει επίσης συνθήκες που σχετίζονται με τη διατροφή για να συμβάλουν σε καλύτερα αποτελέσματα για ασθενείς με COVID-19.
  2. Η τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και καρκίνου έως και 90% και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.
  3. Η διατροφική θεραπεία δεν είναι μόνο προληπτική, αλλά μπορεί επίσης να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στη διαχείριση και τη θεραπεία τόσο της οξείας όσο και της χρόνιας νόσου μέσω της ιατρικής θεραπείας διατροφής.

Ιατρική Διατροφική Θεραπεία (ΙΔΘ) Μέσω Δίαιτας και Διατροφής

Η ιατρική θεραπεία διατροφής (ΙΔΘ) είναι η χρήση της δίαιτας και της διατροφής για τη θεραπεία μιας ασθένειας, τραυματισμού ή άλλης πάθησης που σχετίζεται με την υγεία.

Η ΙΔΘ αποδεικνύεται αποτελεσματική για τη θεραπεία μιας ποικιλίας καταστάσεων που κυμαίνονται από νεφρική νόσο, έως HIV, έως κατάθλιψη.

Ωστόσο, παρά τα στοιχεία που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της ιατρικής θεραπείας διατροφής (ΙΔΘ) στη διαχείριση της χρόνιας φροντίδας, η πρόσβαση σε υπηρεσίες ΙΔΘ περιορίζεται από το κόστος, την κάλυψη και τη διαθεσιμότητα. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη που αξιολόγησε την πρόσβαση σε διατροφική υποστήριξη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 στο Medicare, εκτιμήθηκε ότι μόνο το 4% έλαβε υπηρεσίες ΙΔΘ εντός των πρώτων 12 μηνών από τη διάγνωση. Αξιοποίηση της τεχνολογίας ψηφιακής υγείας για την προώθηση της ΙΔΘ

Η ψηφιακή τεχνολογία υγείας προσφέρει μια συναρπαστική ευκαιρία να παρέχει τη ΙΔΘ σε επίπεδο πιο προσιτό, προσωπικό και ακριβές από ποτέ. Ήδη, είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε, να καταγράφουμε και να αναλύουμε την υγεία μας μέσω παθητικής και ενεργής συλλογής δεδομένων, όπως η παρακολούθηση της μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού μας με ένα Apple Watch ή η καταγραφή μιας διαδρομής 3 μιλίων με την εφαρμογή Strava.

Υπολογίζεται ότι 1 στους 5 Αμερικανούς παρακολουθούν την υγεία τους χρησιμοποιώντας είτε μια φορητή συσκευή είτε μια εφαρμογή υγείας σε καθημερινή βάση και επί του παρόντος υπάρχουν πάνω από 300.000 εφαρμογές παρακολούθησης υγείας στην αγορά. Η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, όπως η μηχανική εκμάθηση και οι αναλύσεις μεγάλων δεδομένων σε μια σύγχρονη πλατφόρμα για την ανάλυση ήδη υπαρχόντων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, προσφέρει μια συναρπαστική ευκαιρία για τη μετατροπή της διατροφής στο πεδίο.

Εξατομικευμένα δεδομένα, όπως μοτίβα γεύματος και σοβαρότητα των συμπτωμάτων, μπορούν να αναλυθούν μέσω μηχανικής μάθησης και μεγάλων αναλύσεων δεδομένων και μπορούν να παρέχουν στους ασθενείς επικυρωμένες συστάσεις ΙΔΘ σε γρήγορο χρόνο. Με αυτό, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε περαιτέρω τον ρόλο της διατροφής στην πρόληψη, τη θεραπεία και τη διαχείριση ασθενειών για να προσαρμόζουμε συνεχώς τις συστάσεις της ΙΔΘ.

Η μηχανική εκμάθηση και η μεγάλη ανάλυση δεδομένων έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη θεραπεία ιατρικής διατροφής σε επίπεδο φροντίδας μεγαλύτερο από ποτέ. Η ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας σε κινητές συσκευές θα επιτρέψει στους ασθενείς να βρίσκονται στο επίκεντρο της φροντίδας τους παρέχοντας συνεχή υποστήριξη ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Και, η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών σε μια μοναδική ψηφιακή πλατφόρμα υγείας θα αυξήσει την προσβασιμότητα στη ΙΔΘ παρακάμπτοντας τα δαπανηρά τέλη που απαιτούνται επί του παρόντος για προσωπικές υπηρεσίες ΙΔΘ.

Μακροπρόθεσμα, αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να μειώσει το βάρος των ασθενών, να σώσει αμέτρητες ζωές και να μειώσει τις ετήσιες δαπάνες για την υγεία κατά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Εξατομίκευση των προτάσεων ΙΔΘ Η δημιουργία μιας πλατφόρμας που επιτρέπει τη συνεχή ανάλυση δεδομένων σε πολλές γεωγραφικές και κοινωνικοοικονομικές ομάδες θα αυξήσει την κατανόησή μας για την αιτία και την επίδραση της δίαιτας στις ασθένειες, ακόμη και σε ευάλωτους πληθυσμούς όπως ηλικιωμένους και σε άτομα με οξεία ασθένεια.

Και, με αυξημένες αναλύσεις δεδομένων, οι παράγοντες κινδύνου χρόνιας νόσου μπορούν να εντοπιστούν νωρίτερα και οι διατροφικές παρεμβάσεις να συνταγογραφούνται εγκαίρως για την πρόληψη και ακόμη και την αναστροφή της νόσου. Επειδή οι διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις αλλάζουν συνεχώς, δημιουργώντας μια πλατφόρμα που προσαρμόζεται και αλλάζει καθώς ένα άτομο μεγαλώνει και εξελίσσεται, θα αυξήσει την κατανόηση των διατροφικών αναγκών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.

Με μια πλατφόρμα όπως αυτή που περιγράφεται παραπάνω, οι αλγόριθμοι μπορούν να προσδιορίσουν μοτίβα που αντανακλούν συγκεκριμένες ατομικές παραλλαγές στη βιολογία, τη φυσιολογία και τη συμπεριφορά και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ιδέες για να καθορίσουν τη βέλτιστη διατροφή για ένα άτομο, εξατομικευμένη στη γενετική, την κατάσταση και τον τρόπο ζωής.

Η αξιοποίηση της μηχανικής μάθησης και η μεγάλη ανάλυση δεδομένων θα εμβαθύνουν την κατανόησή μας σχετικά με τις ατομικές διατροφικές ανάγκες και τις διατροφικές απαντήσεις, καθιστώντας τις διατροφικές συνταγές πιο ακριβείς από ποτέ. Αυτή η τεχνολογία έχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσει την κλινική φροντίδα εντοπίζοντας γρήγορα αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων, ασθενειών και διατροφής, βελτιώνοντας τις εκτιμήσεις υποσιτισμού και καθορίζοντας ακριβή κριτήρια για την έναρξη παρεμβάσεων ιατρικής διατροφής.

Αυτή η επόμενη εποχή της τεχνολογίας φέρνει τεράστιες δυνατότητες στο μέλλον της εξατομικευμένης διατροφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ρόλος των ολιδοθερμιδικών γλυκαντικών στον διαβήτη

Ανακάλυψη επιστημόνων δίνει άλλη διάσταση στη νευρική ανορεξία

Γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία & κορεσμένο λίπος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρώτος υπερυπολογιστής της ΕΕ είναι γεγονός – Πού θα βοηθήσει

Σλοβενία: Η κοινή επιχείρηση EuroHPC συγκεντρώνει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την προμήθεια και την εγκατάσταση υπερυπολογιστών και τεχνολογιών παγκόσμιας κλάσης. Πέραν του Vega στη Σλοβενία, υπερυπολογιστές της EuroHPC έχουν αγοραστεί και θα εγκατασταθούν στα ακόλουθα κέντρα: Sofia Tech Park στη Βουλγαρία, Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστικής IT4Innovations στην Τσεχία, CINECA στην Ιταλία, LuxProvide στο Λουξεμβούργο, Minho Advanced Computing Centeστην Πορτογαλία και CSC - IT Center for Science στη Φινλανδία.

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.