Τεχνολογία

Drones αίμα: H συνεργασία της κυβέρνησης της Ρουάντας με την Zipline

Drones αίμα: H συνεργασία της κυβέρνησης της Ρουάντας με την Zipline

Drones αίμα: Τα drones βοηθούν στην αποτελεσματική παράδοση αίματος και ιατρικών προμηθειών που σώζουν ζωές

Τον Δεκέμβριο του 2022, η κυβέρνηση της Ρουάντα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε μια επίσημη συνεργασία με τη Zipline. Για έξι χρόνια, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ολόκληρη τη χώρα, βοηθώντας στην αποτελεσματική παράδοση αίματος και ιατρικών προμηθειών που σώζουν ζωές σε 12 περιφερειακά  σε απομακρυσμένες τοποθεσίες σε όλη τη Ρουάντα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της νέας συνεργασίας με την κυβέρνηση, η Zipline θα τριπλασιάσει τους όγκους παραδόσεων στη χώρα, καθώς θα δημιουργηθούν νέοι χώροι παράδοσης drone τόσο σε αγροτικές όσο και σε αστικές τοποθεσίες.

Η Clare Akamanzi, διευθύνων σύμβουλος του Συμβουλίου Ανάπτυξης της Ρουάντα, έκανε μια δήλωση σχετικά με τη συμφωνία με τη Zipline: “Θα ενσωματώσουμε το Zipline σε πολλές πτυχές των εθνικών μας λειτουργιών, από την παροχή μιας αξιόπιστης αλυσίδας εφοδιασμού υγειονομικής περίθαλψης, την αντιμετώπιση του υποσιτισμού και τη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας οικοτουρισμού. Η Ρουάντα είναι ένας κόμβος καινοτομίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο που εγκαινιάζει μια εθνική υπηρεσία παράδοσης με drone”.

Η Zipline ήταν αρχικά μια startup με έδρα την Καλιφόρνια, που ιδρύθηκε από μια ομάδα ατόμων παθιασμένων με την τεχνολογία στη Silicon Valley (Keenan Wyrobek, Keller Rinaudo, Peter Seid, Phu Nguyen και William Hetzler) και τώρα εδρεύει στη Muhanga, στη νότια επαρχία. της Ρουάντα, περίπου 45 χλμ. από την πρωτεύουσα της Ρουάντα, το Κιγκάλι. Η εταιρεία είναι πλέον υπεύθυνη για την παροχή του 75% της παροχής αίματος της Ρουάντα εκτός Κιγκάλι.

Η διαδικασία παράδοσης είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. όταν λαμβάνεται μια παραγγελία από ένα νοσοκομείο, οι προμήθειες εντοπίζονται, συσκευάζονται και τοποθετούνται στο κύριο σώμα του drone. Στη συνέχεια τοποθετείται στον εκτοξευτή, όπου οι εργαζόμενοι προσαρτούν γρήγορα τις μπαταρίες, τα φτερά και τη μύτη του drone. Το drone εκτοξεύεται εντός 90 δευτερολέπτων από τη στιγμή που έρχεται η παραγγελία.

Μόλις εκτοξευθεί, το drone επιταχύνει από 0 σε 65 mph σε ένα τρίτο του δευτερολέπτου με τη βοήθεια της ράμπας εκτόξευσης. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που το drone έχει εκτοξευτεί, είναι ήδη στην ταχύτητά του και απαιτείται λιγότερη ενέργεια για να διατηρηθεί στον αέρα. Όλα τα drones Zipline είναι αυτόνομα και έτσι το καθένα μπορεί να πλοηγηθεί με τον δικό του τρόπο στο σωστό νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα παράδοσης μπορεί να λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, επειδή τα drones μπορούν να πετάξουν στο σκοτάδι το ίδιο αποτελεσματικά και με ακρίβεια όσο μπορούν στο φως της ημέρας.

Κατά την άφιξη στο νοσοκομείο, το δέμα απελευθερώνεται από μια παγίδα και προσγειώνεται με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ένα αλεξίπτωτο. Λόγω της ικανότητάς τους να κινούνται πλευρικά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, τα drones εκτελούν πάντα πολύ ακριβείς και ακριβείς παραδόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να επιλέξετε τον σωστό τύπο για τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης;

Η υγειονομική περίθαλψη έχει βελτιωθεί με τη χρήση της τεχνολογίας

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να απεικονίσει τις εικόνες όπως το ανθρώπινο μάτι;

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι χειρότερη στην αναγνώριση εικόνων από τους ανθρώπους

Drones για μεταφορά φαρμάκων και τηλεϊατρική σε ελληνικό νησί -  Οι επενδύσεις της Amazon

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.

Προώθηση της ψηφιακής ισότητας για τη δημιουργία συνδεδεμένων κοινοτήτων

Ψηφιακή ισότητα: Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στον ψηφιακό κόσμο, ανεξάρτητα από την ικανότητα, την ηλικία, τη φυλή ή το φύλο.

Google ΗΠΑ: Παίζει μεγάλο ρόλο στην προστασία της υγείας των παιδιών

Google ΗΠΑ: Η εφαρμογή της πολιτικής της Google για το ψηφιακό μάρκετινγκ ανθυγιεινών προϊόντων στη χώρα καταγωγής της θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την έκθεση των παιδιών σε αυτό το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Ανάπτυξη του τεχνολογικού δικτύου 5G και κατάσταση της υγείας των Κινέζων ηλικιωμένων ενηλίκων

Ελπίζουμε ότι η ταχεία διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως το τεχνολογικό δίκτυο 5G, θα διευκολύνει και θα κλιμακώσει τις καινοτομίες που μπορούν να δημιουργήσουν και να διαδώσουν την υγεία, επιτρέποντας στη δημόσια υγεία να εκπληρώσει το όραμά της, σύμφωνα με το οποίο όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, θα μπορούν επιτέλους να απολαμβάνουν μια υγιή ζωή.