Τεχνολογία

Τεχνολογία: Η υγειονομική περίθαλψη έχει βελτιωθεί με τη χρήση της τεχνολογίας

Τεχνολογία: Η υγειονομική περίθαλψη έχει βελτιωθεί με τη χρήση της τεχνολογίας

Τεχνολογία: Η υγειονομική περίθαλψη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στον κόσμο.

Η υγειονομική περίθαλψη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στον κόσμο. Η ανάγκη για εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ασφάλειας και συμμόρφωσης αυτού του κλάδου είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ταυτόχρονα, η χρηστικότητα γίνεται όλο και πιο σημαντική σε όλους τους κλάδους και η υγειονομική περίθαλψη δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ψηφιακές Αναπτυγμένες Τεχνολογίες

  • Παρακολούθηση του καρδιακού σας ρυθμού. Μία από τις πιο δημοφιλείς καινοτομίες τεχνολογίας υγείας τα τελευταία χρόνια είναι η ψηφιακή τεχνολογία. Αυτές οι συσκευές μπορούν να παρακολουθούν διάφορες μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παλμών, των βημάτων που έχετε κάνει και των θερμίδων που καίτε. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της ποιότητας του ύπνου και του επιπέδου δραστηριότητάς σας. Ορισμένες φορητές συσκευές μπορούν ακόμη και να στείλουν ειδοποιήσεις στον γιατρό ή την ομάδα φροντίδας σας εάν αντιμετωπίσετε ξαφνική πτώση στον καρδιακό σας ρυθμό ή αύξηση του επιπέδου δραστηριότητάς σας.
  • Τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για την ανακούφιση από τον πόνο και την αποκατάσταση. Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR) είναι μια άλλη καινοτομία τεχνολογίας υγείας που κερδίζει δημοτικότητα. Τα ακουστικά VR σάς επιτρέπουν να μεταφερθείτε σε έναν διαφορετικό κόσμο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τον πόνο και της αποκατάστασης.
  • Τρισδιάστατα Προσθετικά και Εμφυτεύματα. Μια άλλη καινοτομία τεχνολογίας υγείας που κερδίζει δημοτικότητα είναι η κατασκευή πρόσθετων ή η “τρισδιάστατη εκτύπωση”, για τη δημιουργία προσθετικών και εμφυτευμάτων. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας προσαρμοσμένων συσκευών και παραγωγής συσκευών σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

  • Εφαρμογές που σας βοηθούν να διαχειριστείτε την ψυχική σας υγεία. Η ψυχική υγεία είναι ένα σημαντικό ζήτημα με το οποίο παλεύουν πολλοί άνθρωποι. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειρίζονται την ψυχική τους υγεία. Ένα παράδειγμα είναι η εφαρμογή “Headspace”, η οποία προσφέρει καθοδηγούμενο διαλογισμό και ασκήσεις ενσυνειδητότητας. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια λειτουργία παρακολούθησης που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδό σας με την πάροδο του χρόνου.
  • Drones που μπορούν να παραδώσουν ιατρικές προμήθειες σε απομακρυσμένες περιοχές. Τα drones είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανίες. Ένας τομέας όπου τα drones αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο είναι η παράδοση ιατρικών προμηθειών σε απομακρυσμένες περιοχές.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θα είναι το smartphone σας το επόμενο ιατρείο;

Η εικονική πραγματικότητα δίνει έμφαση στην ανακουφιστική φροντίδα

Οι εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος

Πώς μπορεί η τεχνολογία να βελτιώσει την ψυχική μας υγεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια νέα εποχή οπτικών επικοινωνιών με παραμετρικούς ενισχυτές

High tech: Η ικανότητα ενίσχυσης των οπτικών σημάτων στις οπτικές ίνες στο κβαντικό τους όριο είναι μια κρίσιμη τεχνολογική πρόοδος που στηρίζει τη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίαςκαι στον ιατρικό τομέα.

Νέο σπρέι καταπολεμά τις λοιμώξεις και την αντίσταση στα αντιβιοτικά

Βακτήρια: Ένα νέο σπρέι μπορεί να σκοτώσει ακόμη και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση τραυμάτων και απευθείας σε εμφυτεύματα και άλλες ιατρικές συσκευές.

Lancet: Η χρηματοδότηση για την υγεία φτάνει σε υψηλό όλων των εποχών

Lancet: Οι παγκόσμιες δαπάνες για την υγεία το 2019 έφτασαν τα 9,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ή 1.183 δολάρια άτομο. Μέχρι το 2050, προβλέπεται να φτάσουν τα 16,9 τρισεκατομμύρια δολάρια ή 1.827 δολάρια ανά άτομο.

Πώς η τεχνολογία αλλάζει την ποιότητα διατροφής του πληθυσμού;

Τεχνολογία: Οι τεχνολογικές παρεμβάσεις που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις με διακριτικό τρόπο μπορεί να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης για την παχυσαρκία.

Νέο εργαλείο χρησιμοποιεί υπερήχους vortex για να διασπάσει θρόμβους αίματος

Θρόμβοι αίματος: Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο εργαλείο και τεχνική που χρησιμοποιεί «υπερήχους vortex» – ένα είδος ανεμοστρόβιλου υπερήχων – για να διασπάσει τους θρόμβους αίματος στον εγκέφαλο.

Οι startups γονιμότητας προσελκύουν κεφάλαια από επενδυτές

Healthtech: Η ζήτηση για υπηρεσίες γονιμότητας αυξάνεται και η ολοένα και πιο αδιαφανής και απροσπέλαστη φύση της έχει αφήσει χώρο σε ευκίνητες, προωθητικές εταιρείες της τεχνολογίας που σπεύδουν να καλύψουν τα κενά.

Καινοτομίες εικονικής & επαυξημένης πραγματικότητας στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές

Νευροαναπτυξιακές διαταραχές: Υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης των χρήσιμων χαρακτηριστικών της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και ενσωμάτωσής τους για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της θεραπείας.

Κορυφαία συστήματα υγείας δαπανούν περισσότερα το 2023 στη διαλειτουργικότητα

Διαλειτουργικότητα: Ο πρωταρχικός λόγος που τα συστήματα υγείας συμμετέχουν στις ανταλλαγές πληροφοριών για την υγεία είναι να λαμβάνουν δεδομένα πιο γρήγορα και να βελτιώσουν την ποιότητα της περίθαλψης.