Tεχνολογία

Drones: Μεταφορά φαρμάκων και τηλεϊατρική σε ελληνικό νησί –  Οι επενδύσεις της Amazon

Drones: Μεταφορά φαρμάκων και τηλεϊατρική σε ελληνικό νησί –  Οι επενδύσεις της Amazon

Το project της Amazon περιλαμβάνει και τη μετατροπή της μαρίνας της Νάξου σε σύγχρονη με «έξυπνες λύσεις» που θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ευαίσθητων αισθητήρων για τις λειτουργίες της στάθμευσης, των απορριμμάτων αλλά και ψηφιακά εργαλεία που στοχεύουν στην αναβάθμιση εν γένει των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού.

Drones: Σε μια σημαντική και ιδιαίτερα φιλόδοξη επένδυση στο «νησί της Αριάδνης» προχωρά η Amazon Web Services με στόχο να μετατραπεί η Νάξος σε Smart Island αποκτώντας ψηφιακές υποδομές και εκσυγχρονίζοντας τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών.  Ήδη στελέχη του αμερικανικού κολοσσού έχουν επισκεφτεί το νησί και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση – Δήμο και Περιφέρεια – και τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας  επεξεργάζονται το μεγαλόπνοο αυτό project που θα δώσει νέα πνοή στη Νάξο και θα την καταστήσει νησί – πρότυπο και για άλλες περιοχές.

Η επένδυση αυτή στηρίζεται σε τρεις άξονες: α) μείωση του ενεργειακού – περιβαλλοντικού αποτυπώματος του νησιού, υιοθέτηση «πράσινου» μοντέλου ανάπτυξης β) βελτίωση ποιότητας ζωής των κατοίκων με χρήση υψηλής τεχνολογίας σε καθημερινές τους δραστηριότητες και γ) πόλο έλξης για επισκέπτες και ψηφιακούς νομάδες λόγω των υπερσύγχρονων υποδομών.

Προηγμένης τεχνολογίας drones made in Greece

H χρήση ελληνικά κατασκευασμένων drones τελευταίας τεχνολογίας από την εταιρία Altus αποτελεί μία από τις δράσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή στη Νάξο, καθώς, αφενός θα μπορούν να μεταφέρουν φάρμακα και εργαστηριακά δείγματα και αφετέρου θα συνδράμουν στο έργο του λιμενικού, δεδομένου ότι θα διαθέτουν κάμερες και πομπούς και θα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αντεπεξέρχονται στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Smart μαρίνα, ειδικό app  και αισθητήρες παντού

Το project της Amazon περιλαμβάνει και τη μετατροπή της μαρίνας της Νάξου σε σύγχρονη με «έξυπνες λύσεις» που θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ευαίσθητων αισθητήρων για τις λειτουργίες της στάθμευσης, των απορριμμάτων αλλά και ψηφιακά εργαλεία που στοχεύουν στην αναβάθμιση εν γένει των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού.

Παράλληλα, με μια ειδική ψηφιακή εφαρμογή ο επισκέπτης θα μπορεί λαμβάνει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεται για τη διαμονή του, καθώς μέσω ενός app στο κινητό του θα διαθέτει την πλήρη χαρτογράφηση του νησιού και των υπηρεσιών που δύναται να κάνει χρήση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα Τρικαλα πρωτοπορούν στη μεταφορά και παράδοση φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές με drone

Με drones παραλαμβάνουν φάρμακα και μάσκες οι ηλικιωμένοι στη Χιλή

Drones και έξυπνες εφαρμογές μετατρέπουν την υγειονομική περίθαλψη στην Αφρική

Αερο-ντελίβερι φαρμάκων με drones και στην Αμερική

Μη επανδρωμένα drones φέρνουν φαγητό & φάρμακα στο σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο με την αντλία ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G¹

Βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη θεραπεία δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης της Medtronic, ADAPT που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet Diabetes & Endocrinology, μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν το σύστημα αντλίας ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G¹, σε σύγκριση με τις ενέσεις ινσουλίνης.

Οι φοιτητές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια προειδοποιούνται να προσέχουν τις κοινές διαδικτυακές απάτες

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει το ακίνητο αυτοπροσώπως πριν καταθέσετε οποιοδήποτε είδος προκαταβολής και επιδιώξτε να χρησιμοποιήσετε έναν αξιόπιστο φοιτητικό πράκτορα ενοικιάσεων για να αποφύγετε να πέσετε θύμα αυτού του είδους της απάτης.

Κιτ γρήγορης εξέτασης για τον προσδιορισμό της ανοσίας ενός ατόμου έναντι του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του

Χρησιμοποιώντας κλινικά δείγματα (συμπεριλαμβανομένων τόσο του ολικού αίματος όσο και του πλάσματος) και το Διεθνές Πρότυπο και Πίνακα Αναφοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα αντισώματα κατά του SARS-CoV-2, η ομάδα διαπίστωσε ότι μια εξέταση ολικού αίματος όπως η cpVNT θα μπορούσε να είναι εξίσου κατατοπιστική με μια εξέταση μόνο για το πλάσμα.

Επιστήμονες στην Κίνα έφτιαξαν μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει στον αέρα τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και τον ιό της γρίπης (H5N1 και Η1Ν1).

Πρόσθεσε ότι αν μελλοντικά εμφανιστεί κάποιος νέος αναπνευστικός ιός, ο αισθητήρας μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί ανάλογα, ώστε να ανιχνεύει και τον νέο μικροοργανισμό.

Πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην τεχνητή νοημοσύνη

"Με άλλα λόγια, αν είστε μια μικρή εταιρεία και θέλετε να ασχοληθείτε με δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη, δεν χρειάζεται να έχετε μια τεράστια υποδομή πληροφορικής και το δικό σας κέντρο δεδομένων", εξηγεί ο Astorino.

Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Για παράδειγμα, η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο, διαταραγμένο και καθυστερημένο ύπνο, ο οποίος, με τη σειρά του, συνδέεται με κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Νέα τεχνολογία για την απεικόνιση δεσμίδων αξονικών ινών στον αμφιβληστροειδή για την έγκαιρη διάγνωση οπτικών νευροπαθειών

Η ROTA υποστηρίζει μια εξαιρετικά ευαίσθητη και ειδική τεχνική για την προώθηση της διάγνωσης του γλαυκώματος και των οπτικών νευροπαθειών.

Η NASA χρηματοδότησε τεχνολογία που βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Το Τρίγωνο θα μπορούσε να αποδείξει την αποτελεσματικότητα ενός ένθετου υφάσματος σταθεροποίησης της θερμοκρασίας για ένα γάντι διαστημικής στολής ενσωματώνοντας υλικά αλλαγής φάσης σε μικροκάψουλες μέσα στο υλικό.