Τεχνολογία

Πρωτοπορία Τρίκαλα: Πρώτη πανευρωπαϊκή πτήση drone για μεταφορά και παράδοση φαρμάκων

Πρωτοπορία Τρίκαλα: Πρώτη πανευρωπαϊκή πτήση drone για μεταφορά και παράδοση φαρμάκων

Η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει τον δρόμο για μελλοντική παράδοση φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές. Το drone που δοκιμάστηκε ονομάζεται ATLAS και είναι κατασκευασμένο από την ελληνική εταιρεία Altus για να μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 3.000 μέτρων για 45 λεπτά.

Πρωτοπορία Τρίκαλα: Ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί για άλλη  μια φορά, καθώς είναι ο δήμος που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες δοκιμαστικά την πρώτη πτήση drone πανευρωπαϊκά για μεταφορά και παράδοση φαρμάκων. Πρόκειται για το πρόγραμμα Harmony που χρηματοδοτείται με 8 εκατομμύρια ευρώ και υλοποιείται από τον δήμο. Το drone που δοκιμάστηκε ονομάζεται ATLAS και είναι κατασκευασμένο από την ελληνική εταιρεία Altus.

Η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει τον δρόμο για μελλοντική παράδοση φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές. Το drone που δοκιμάστηκε ονομάζεται ATLAS και είναι κατασκευασμένο από την ελληνική εταιρεία Altus για να μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 3.000 μέτρων για 45 λεπτά.

Κατά τη δοκιμαστική πτήση, το drone απογειώθηκε από την πόλη των Τρικάλων και έκανε στάσεις σε ένα φαρμακείο και σε ένα αγρόκτημα. Στη συνέχεια, διήνυσε 3 χιλιόμετρα και προσγειώθηκε στη Λεπτοκαρυά. Εκεί, υπάλληλος φαρμακείου παρέλαβε τα φάρμακα από το ειδικό ντουλαπάκι που είχε το ίδιο το drone. Το πρόγραμμα Harmony σχεδιάζεται να δοκιμαστεί σε έξι ακόμα πόλεις σε Ευρώπη και Μεγάλη Βρετανία. Τη σημαντική είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Eρευνητές στη Σουηδία ελπίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν drones για να ξεπεράσουν ασθενοφόρα καθώς ανταποκρίνονται σε περιστατικά καρδιακής προσβολής.

Ιπτάμενο αυτοκίνητο Ιαπωνία: Εντυπωσιάζει τους λάτρεις επιστημονικής φαντασίας [vid]

Πολωνικά drones μεταφέρουν δείγματα τεστ κοροναϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης στον αγώνα κατά του καρκίνου μαστού

Μηχανική μάθηση υγεία: Σε ένα ιατρικό εργαστήριο, ένα τέτοιο μοντέλο υπόσχεται εξοικονόμηση χρόνου ταξινομώντας τις εικόνες γρηγορότερα από άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο.

Νέα τεχνολογία μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές μεθανίου από την κοπριά ζώων κατά 99%

Κλιματική αλλαγή: Επίσης μειώνει κατά 95% τις εκπομπές αμμωνίας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, που από την ΕΕ περιγράφεται ως μία από τις κύριες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βλάπτει την υγεία.

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.