Ομορφιά

Λεύκανση δοντιών : Λάμψη και αστραφτερότητα με διάρκεια

Λεύκανση δοντιών :  Λάμψη και αστραφτερότητα με διάρκεια

Λεύκανση δοντιών : Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν για πιο φωτεινά και λευκά δόντια. Λειτουργεί όμως η λεύκανση δοντιών και είναι ασφαλές; Ακολουθούν οι απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία.

Η λεύκανση των δοντιών περιλαμβάνει λεύκανση των δοντιών σας για να τα κάνετε πιο ελαφριά. Δεν μπορεί να κάνει τα δόντια σας αστραφτερά λευκά, αλλά μπορεί να φωτίσει το υπάρχον χρώμα κατά αρκετές αποχρώσεις.Η λεύκανση των δοντιών είναι μια μορφή οδοντιατρικής και πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από οδοντίατρο ή άλλο ελεγχόμενο οδοντίατρο, όπως οδοντίατρο ή οδοντίατρο, με συνταγή οδοντιάτρου.
Ορισμένα σαλόνια ομορφιάς προσφέρουν λεύκανση δοντιών, αλλά αυτό είναι παράνομο εάν δεν υπάρχει οδοντίατρος και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την στοματική σας υγεία.
Τι συμβαίνει κατά τη λεύκανση των δοντιών

  • Ο οδοντίατρος θα κάνει μια εντύπωση από τα δόντια σας για να φτιάξει έναν στοματικό φρουρό και θα σας πει πώς να το χρησιμοποιήσετε με ένα λευκαντικό τζελ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το προστατευτικό του στόματος στο σπίτι, εφαρμόζετε τακτικά το τζελ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για 2 έως 4 εβδομάδες. Ορισμένα τζελ λεύκανσης μπορούν να παραμείνουν για έως και 8 ώρες κάθε φορά, γεγονός που συντομεύει την περίοδο θεραπείας σε 1 εβδομάδα.
  • Η λεύκανση με λέιζερ, γνωστή και ως λεύκανση ισχύος, είναι ένας άλλος τύπος συστήματος λεύκανσης δοντιών που μπορεί να παρέχει ένας οδοντίατρος. Ένα προϊόν λεύκανσης βάφεται στα δόντια σας και στη συνέχεια λάμπει ένα φως ή λέιζερ για να ενεργοποιήσει τη λεύκανση. Η λεύκανση με λέιζερ διαρκεί περίπου μία ώρα.
Μπορεί κάποιος οδοντίατρος να λευκάνει τα δόντια

  • Κάθε οδοντίατρος μπορεί να λευκάνει τα δόντια αρκεί να είναι εγγεγραμμένα στο Γενικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο . Οι εγγεγραμμένοι οδοντοθεραπευτές και οι οδοντίατροι υγιεινοί μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν λεύκανση δοντιών με συνταγή οδοντιάτρου.

Τι γίνεται με τα οικιακά κιτ και τα σαλόνια ομορφιάς για λεύκανση δοντιών;

  • Πηγαίνετε μόνο σε εγγεγραμμένο οδοντίατρο για λεύκανση δοντιών επειδή η λεύκανση από άτομα που δεν έχουν τα προσόντα, για παράδειγμα σε σαλόνια ομορφιάς, είναι παράνομη. Τα οικιακά κιτ φέρουν επίσης κινδύνους.
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της συσκευασίας σπιτιού και της λεύκανσης των δοντιών στο κομμωτήριο

  • Ορισμένα οικιακά κιτ δεν περιέχουν αρκετό προϊόν λεύκανσης για να είναι αποτελεσματικό. Επίσης, εάν ένας οδοντίατρος δεν κάνει τη λεύκανση, ο προφυλακτήρας που παρέχεται μπορεί να μην ταιριάζει σωστά, έτσι ώστε κάποιο τζελ λεύκανσης να μπορεί να διαρρεύσει στα ούλα σας και στο στόμα σας, προκαλώντας φουσκάλες και ευαισθησία.

Ακολουθεί βίντεο για την λεύκανση δοντιών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξόφθαλμο : Συμβουλές για να το θεραπεύσετε

Ομοφυλοφιλικές σχέσεις : Προστατευτείτε από τα νοσήματα που προκαλούν

Πνευμονία : Δείτε τα συμπτώματα που προκαλεί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θαλασσινό αλάτι: Φυσικός αρωγός δερματικής υγείας - Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Θαλασσινό αλάτι: Το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο και κάλιο, τα οποία παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία και την κυτταρική λειτουργία του δέρματός μας.

Πώς μπορώ να τονώσω το κολλαγόνο στον οργανισμό μου

Η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα πεπτίδια κολλαγόνου είναι σε θέση να στηρίξουν την ελαστικότητα του δέρματος και την πυκνότητα του δερματικού κολλαγόνου. Πώς ακριβώς; Έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην προώθηση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και άλλων μορίων που συνθέτουν το δέρμα, όπως η ελαστίνη και η φιμπριλλίνη.

Πώς η απολέπιση ενισχύει την υγεία του δέρματος

Απολέπιση: Η απολέπιση με ένα scrub σώματος ή με άλλα είδη προϊόντων όπως η λούφα, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας και της εμφάνισης του δέρματός σας με διάφορους τρόπους.

Αγχολυτικό και αναλγητικό, το λουτρό με θαλασσινό αλάτι είναι ένα must για τη ρουτίνα περιποιήσής σου

Θαλασσινό αλάτι: Ενώ το λουτρό με ζεστό νερό, γενικά, είναι ένας καλός τρόπος για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας μετά από μια δύσκολη μέρα, η προσθήκη θαλασσινών αλάτων λέγεται ότι επεκτείνει τα οφέλη του στο δέρμα, τους μύες και τις αρθρώσεις σας.

Το καστορέλαιο μπορεί να τονώσει το δέρμα σου και να ενισχύσει την ανάπτυξη της τρίχας

Καστορέλαιο: Τα θρεπτικά και θεραπευτικά του οφέλη μπορεί να σας βοηθήσουν να απολαύσετε νεανικό δέρμα και πλούσια δυνατά μαλλιά. Η διατροφή σας παίζει επίσης τεράστιο ρόλο στη συνολική υγεία του δέρματός σας, οπότε επιλέξτε να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή ρουτίνα στην καθημερινότητά σας με γενναιόδωρες δόσεις άσκησης. 

Η σημασία της βρώμης στην πρόληψη και θεραπεία δερματικών παθήσεων

Βρώμη δέρμα: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ προτείνουν επίσης ότι τα λουτρά βρώμης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον κνησμό σε περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα.