Ομορφιά

Ομορφιά : Φροντίστε την περιοχή γύρω από τα μάτια σας

Ομορφιά : Φροντίστε την περιοχή γύρω από τα μάτια σας

Ομορφιά : Εάν ξυπνήσετε πρησμένοι, μπορεί να οφείλεται στο υγρό που συσσωρεύτηκε κάτω από τα μάτια σας ενώ κοιμήσατε, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Εάν τα μάτια σας είναι ένα παράθυρο στην ψυχή σας, θα θελήσετε να φροντίσετε το δέρμα γύρω τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η περιοχή γύρω από τα μάτια σας είναι μια από τις λεπτότερες, πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματός σας. Είναι επίσης από τους πρώτους που αποκάλυψαν τα πρώτα σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές .

Συμβουλές για σωστή περιποίηση

  • Οι κρέμες ματιών είναι ένα από τα πράγματα που οι άνθρωποι ξεχνούν και δεν χρησιμοποιούν συχνά». «Χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα που μπορεί να διεισδύσει στην περιοχή για να προσφέρει την ενυδάτωση που χρειάζεται».
  • Χρειάζεστε μια κρέμα ματιών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το δέρμα των βλεφάρων», λέει ο Fine. Οι οροί και τα ενυδατικά προσώπου μπορεί να περιέχουν δραστικά συστατικά, όπως ρετινοειδή, που είναι πολύ ισχυρά σε συγκέντρωση για το δέρμα κάτω από τα μάτια.
  • Επειδή είναι μια λεπτή περιοχή δεν σημαίνει ότι χρειάζεστε μια ήπια ενυδατική κρέμα. Ένα από τα καλύτερα που πρέπει να αναζητήσετε είναι μια κρέμα ματιών που περιέχει ρετινόλη , ένα παράγωγο της βιταμίνης Α . Μια κρέμα ματιών που περιέχει ρετινόλη θα διαφέρει από μια τυπική κρέμα προσώπου με ρετινόλη. Λόγω του κινδύνου για ερεθισμό, θα διαμορφωθεί ειδικά με χαμηλότερη συγκέντρωση ρετινόλης και σε μια πιο μαλακτική βάση (που σημαίνει ενυδατική, αναζητήστε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ) για να ενισχύσετε την ενυδάτωση μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για ερεθισμό.

Πως καταπολεμάς τους μαύρους κύκλους

Μαύροι κύκλοι

  • Ενώ συνδέονται με την έλλειψη ύπνου, μερικές φορές η συνεχής καταγραφή οκτώ ώρες τη νύχτα δεν θα τους ξεφορτωθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα γενετικό συστατικό στους μαύρους κύκλους, λέει ο Fine. «Είναι δύσκολο να διαγραφούν εντελώς, αλλά υπάρχουν μερικά ωραία επίκαιρα που περιέχουν καφεΐνη ή βιταμίνη Κ, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην κυκλοφορία για να ελαφρύνουν τους κύκλους.

Σακούλες κάτω από τα μάτια

  • Εάν ξυπνήσετε πρησμένοι, μπορεί να οφείλεται στο υγρό που συσσωρεύτηκε κάτω από τα μάτια σας ενώ κοιμήσατε, σύμφωνα με την κλινική Mayo . Εάν αυτό είναι ένα συνηθισμένο σενάριο για εσάς, αγοράστε ένα ρολό νεφρίτη και φυλάξτε το στο ψυγείο σας. (Αγοράστε ένα που έχει σχήμα μικρής σφαίρας, οπότε είναι κατάλληλο για αυτήν τη μικρότερη περιοχή.) Το πρωί, βυθίστε τον κύλινδρο στο τζελ ματιών και περιστρέψτε απαλά στην περιοχή που σχηματίζονται οι σακούλες.

Ακολουθεί βίντεο για την υγεία των ματιών

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Προτρέψτε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά

Ψυχική υγεία : Η δραστηριότητα την διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να φροντίσετε το εγώ σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

7 λόγοι για τους οποίους πέφτουν τα μαλλιά σας όταν τα αγγίζετε

Τριχόπτωση: Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που τα μαλλιά βγαίνουν εύκολα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την υγεία, τη διατροφή, το άγχος και ακόμη και τις παρορμήσεις που είναι δύσκολο να αντισταθούν.

Ερευνητές εντοπίζουν σπάνιες παραλλαγές γονιδίων για κληρονομική τριχόπτωση στους άνδρες

Κληρονομική τριχόπτωση στους άνδρες: Γονίδια που είναι γνωστό ότι προκαλούν σπάνιες κληρονομικές ασθένειες που επηρεάζουν τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη τριχόπτωσης ανδρικού τύπου.