Ομορφιά

Ακρυλικά νύχια ή τζελ: Ποια είναι η διαφορά

Ακρυλικά νύχια ή τζελ: Ποια είναι η διαφορά

Ακρυλικά νύχια ή τζελ: Ποια είναι η διαφορά. Το να έχετε όμορφα και υγιή νύχια απαιτεί λίγο περισσότερη φροντίδα. Δεν αρκεί να τα διακοσμήσετε με όμορφα χρώματα και μοτίβα, είναι επίσης απαραίτητο να το ενυδατώσετε και να το περιποιηθείτε. Πριν κάνετε οποιοδήποτε είδος μανικιούρ, πρώτα προτιμήστε να σας αφαιρέσουν τα πετσάκια, να λιμάρουν καλά τα νύχια σας και να τα ενυδατώσουν με συγκεκριμένα προϊόντα. Το λάδι βερίκοκου είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και ενυδατικό για τα νύχια και τα πετσάκια χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε.

Όλο και πιο διάσημοι άνθρωποι επιλέγουν να προσθέσουν χιλιόμετρα καρφιά στην εμφάνισή τους. Κάποιες χρησιμοποιούν τζελ, άλλες προτιμούν ακρυλικά νύχια, που χαρακτηρίζονται από το ότι είναι πολύ μεγάλα και μακριά και μερικά  έχουν ειδικό σχέδιο. Αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο;

Η πρώτη διαφορά είναι ότι τα νύχια από τζελ είναι λιγότερο ανθεκτικά από τα ακρυλικά νύχια, ακόμη και η διαδικασία φινιρίσματος δεν είναι η ίδια. Το μανικιούρ τζελ γίνεται με ειδικό βερνίκι που,  εφαρμόζεται στο νύχι, σκληραίνει. Αυτή η διαδικασία ξήρανσης πραγματοποιείται μέσω του υπεριώδους φωτός. Το μήκος των νυχιών γέλης είναι πολύ παρόμοιο με αυτό ενός φυσικού νυχιού, αν και το πάχος του βερνικιού είναι πολύ μεγαλύτερο.

Από την άλλη πλευρά, τα ακρυλικά νύχια είναι προεκτάσεις που προστίθενται στο νύχι, δηλαδή μπορείτε να επιλέξετε το μήκος αυτών. Τότε μπορείτε να βάλετε το βερνίκι νυχιών που θέλετε! Με τα νύχια gel θα κάνετε τα νύχια σας να σκληρύνουν πολύ πιο γρήγορα και να γίνονται πιο δυνατά, ενώ με ακρυλικά νύχια αυτό που έχετε είναι πολύ μεγαλύτερο μήκος και αντίσταση.

Όσον αφορά τη διάρκεια, τα νύχια γέλης μπορούν να διαρκέσουν μεταξύ δύο ή τριών μηνών, αν και πρέπει να το γεμίζετε τόσο συχνά. Αν, από την άλλη ,ψάχνετε για νύχια που διαρκούν πολύ περισσότερο, τα ακρυλικά νύχια είναι τα νύχια σας. Αυτά τα νύχια μπορούν να διαρκέσουν έως και 6 μήνες εάν τα γεμίσετε λίγο-πολύ, τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικά ομορφιάς

Πως θα αφαιρέσετε μόνες σας το ημιμόνιμο μανικιούρ

Πότε το μανικιούρ μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 σπιτικές μάσκες προσώπου με ελαιόλαδο

Ομορφιά Ενυδάτωση: Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα αρκετά δημοφιλές προϊόν, καθώς θεωρείται ευρέως ένα από τα πιο υγιεινά λιπαρά για τον οργανισμό, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βασικά θρεπτικά συστατικά.

4 φυσικές θεραπείες ομορφιάς που μπορείς να κάνεις στη θάλασσα

Στον ανθρώπινο οργανισμό, το 70% του οποίου αποτελείται από νερό, ανιχνεύονται ίχνη της υδάτινης καταγωγής του (το πλάσμα του αίματος, για παράδειγμα, έχει παρόμοια σύσταση με το θαλασσινό νερό), ενώ, σύμφωνα με έρευνες, τα ανθρώπινα κύτταρα συνεχίζουν να ζουν μέσα σε αυτό, κάτι που δε συμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον.

Μελέτη εξηγεί την ανθεκτικότητα του λίπους στην κοιλιά

Μελλοντική έρευνα σε ποντίκια και ανθρώπους θα μπορούσε να αποκαλύψει τους μηχανισμούς με τους οποίους συμβαίνει αυτή η αντίσταση και ποιοι τύποι δίαιτας ή άλλες παρεμβάσεις μπορεί να είναι καλύτεροι στην αντιμετώπιση του σπλαχνικού λίπους.